dijous, 28 de juliol del 2011

OSVALDO - DEPENDÈNCIA:
L'ESPANYOL REMUNTA EL GOL DE BOCA I ES FA AMB EL TORNEIG



RCD Espanyol: 3- Club Atlético Boca Juniors: 1

L’Espanyol s’adjudica el seu vintè torneig Ciutat de Barcelona.
Osvaldo, un cop més, decisiu i fonamental en aquest equip.
Miracle: Dos penals xiulats en un mateix encontre a favor del quadre perico.
Boca, rep el suport de la seva afició en les grades de l’estadi.
El RCD Espanyol ha remuntat el gol advers dels argentins al començament del segon temps, mitjançant Daniel Pablo Osvaldo amb dos gols i un de Verdú. Dues penes màximes contra l’equip argentí (primer i tercer gol perico) han contribuït a que el quadre espanyolista s’hagi fet amb el seu trofeu, el vintè en el palmarès del torneig Ciutat de Barcelona.

Amb bona entrada augmentada pel colorit i la presència de milers de seguidors del conjunt xeneize, a Cornellà-El Prat s’ha vist com aquesta nit en data inusual del mes de juliol, tenia lloc la celebració (37) del torneig estiuenc que porta el nom de la ciutat de Barcelona i que organitza el RCD Espanyol.

En l’alineació perica, poques novetats: Galán de lateral dret (no van renovar Chica per acabar jugant Galán? Quan Mattioni estarà recuperat?... Javi López en el doble pivot aportant lluita, i recuperació, i Luis García de titular malgrat tot el que s’ha especulat. No ha sigut de totes maneres un primer temps gens bo. Si bé Boca no ha gaudit tampoc d’ocasions de gol clares, si que s’ha mostrat com un conjunt que controlava més el joc, tocava en la medul•lar fins les immediacions de l’àrea on la defensa espanyolista ben expeditiva avortava qualsevol intent argentí.

L’Espanyol només ha comptat amb una ocasió just quan s’exhauria el mític minut 21 de joc (en el que encara no ha aconseguit marcar) a càrrec d’un Osvaldo que ha intentat superar Orion, però en el darrer control se li ha quedat enrera l’esfèrica i tot intentar-ho d’esperó no ha pogut aconseguir el fruït desitjat . Verdú en un centre xut buscant l’escaire ho ha intentat, però la pilota s’ha marxat fora.

Boca ha xutat amb intenció en el minut 31 a càrrec com no de Riquelme sortint l’esfèrica a menys d’un metre del pal esquer de la porteria de l’argentí Cristian, avui titular i capità. Boca ha gaudit d’una molt bona ocasió clara de gol (la única en tot el primer temps) quan un refús de la defensa perica queda curt i li cau la bola a Rivero que tot sol xuta fort però sortosament desviat. L’empat a zero ha fet justícia, defraudant a uns i a altres que esperaven més d’ambdós conjunts.

En el segon temps Pochettino ha donat entrada a Raul, Víctor, Baena, Dátolo i Sergio García. Els canvis no han variat la dinàmica del joc en l’inici del segon temps; ben al contrari, l’Espanyol ha sortit encara pitjor, deixant-se dominar davant un Boca que ha anat aproximant-se cada cop més perillosament, esperonat per errors propis com la sortida defectuosa del meta Cristian que ha salvat reculant Raul Rodríguez evitant el gol. Dos minuts abans, el porter argentí cal dir-ho, ha realitzat una gran intervenció rebutjant amb el peu la rematada del davanter Cvitanich, cobrint el pal curt.

Però al minut 56, Boca obre el marcador mitjançant Cvitanich, (un jugador que en el seu dia va ser objecte de desig per part dels tècnics espanyolistes i que no si es va estar pocs dies parlant d’ell als mitjans) i que en aquesta ocasió no erra, rematant de cap una pilota servida en el llançament d’una falta des de la banda. Son els pitjors moments d’un Espanyol perdut sobre el camp i que sembla que se li escapa el torneig.

De nou emergeix la figura de Daniel Pablo Osvaldo. Amb una càrrega legal guanya en carrera la posició davant el seu oponent, i penetrant dins l’àrea per la lateral busca el penal davant Schiavi i el troba, exagerant molt la caiguda. Estrada Fernández assenyala el punt fatídic en mig de les protestes del conjunt xeneize. El propi Osvaldo el transforma, amb suavitat, enganyant al meta argentí, per la seva esquerra.

Era l’empat, i el partit experimentava un gir radical. L’Espanyol moralment reneix davant un Boca que ha de deixar més espais darrera. Un canvi llarg de Sergio García obliga a sortir de la seva àrea al arquer argentí per anticipar-se per ben poc a Osvaldo.

Al minut 31, Boca marca amb un xut des de la frontal que es cola pel mig ajustat al travesser. El jutge auxiliar ja feia estona que tenia el banderí aixecat i la jugada estava invalidada abans del llançament del jugador argentí. Només un minut després, una llarga jugada en la que el irregular Dátolo obra meravelles (intercalant bons detalls, amb errors i coses rares sempre en el seu joc) i entre tres adversaris aconsegueix que l’esfèrica arribi a l’altre banda on Verdú en la frontal aixeca amb mestria per sobre un defensor, entrant i controlant amb el pit Sergio García qui penetra per l’àrea i cedeix amb un centre ras i horitzontal per que Osvaldo – en el lloc oportú – remati al fons de la porteria posant l’Espanyol per davant en el marcador.

El públic premia al italo-argentí amb una gran ovació i amb crits de “Osvaldo, quedate”. Més una utopia que una realitat per que tots sabem que aquí tot depèn única i exclusivament de la quantitat de milions d’euros que posi sobre la taula l’Atlético de Madrid un cop hagi fet cash amb la venda ja consumada del Kun.

En el darrer quart d’hora hem vist també una bona combinació entre Osvaldo i Thievy, una gran ocasió per Boca per empatar quan s’ha escapat per la dreta però el remat de la centrada ha estat interceptat a còrner per la cobertura espanyolista que superat el moment de desconcert dels deu primers minuts, s’ha mostrat molt solvent davant un Boca que també cal dir-ho, tocava bé però davant s’ha mostrat bastant innocent.

Pochettino ha substituït Osvaldo en mig d’una gran ovació per Carles Clerc, que ha tornat a jugar de lateral dret. Esperem no s’ho agafi de costum ja que no mereix el lateral esquerrà espanyolista que se’l ensorri fent-lo jugar en una posició que li ha de ser molt complicada jugar a cama canviada.

L’Espanyol ho ha intentat amb el llançament d’una falta a pocs metres de la frontal en el 86’ i en el 89’ Thievy ha estat entrat en falta dins l’àrea, assenyalant el col•legiat el segon penal de la nit, que aquest cop sense Osvaldo al camp, l’encarregat de llençar-lo ha estat Verdú. El mitja punta català l’ha llençat a mitja alçada ajustat al pal dret, totalment imparable. Era el 3-1 definitiu amb el que s’ha arribat a la fi del partit.

El torn de lliurament de trofeus ha estat un veritable calvari per l’Alcalde de Barcelona, senyor Xavier Trias i a bon segur pels companys de llotja, els consellers de l’Espanyol com amfitrions al sentir la cridòria de la grada envers el senyor Trias. Xiulat, esbroncat, insultat, inclòs li han recordat la seva mare i li han desitjat la seva mort, des d’un sector molt concret de l’afició, recolzats aquests crits per la majoria de l’estadi per la major part de la gent dels altres sectors.

Tot molt lamentable, però naturalment ell va ser qui gratuïtament va ofendre a qui mai res li havia dit, a qui a sobre contribueix a pagar-li el sou que cobra. Una dita castellana diu “Siembra vientos que recogerás tempestades”. Desproporcionadament o no, ha recollit el que va sembrar. Esperem que en el futur no es tinguin que veure aquestes desagradables situacions per que tothom que estigui instal•lat en un càrrec públic tingui la lliçó ben apressa i sàpiga quines son les seves obligacions, qui son els que li paguen el sou i que amb un col•lectiu de més de cent deu anys d’història i de centenars de milers de ciutadans, no es pot jugar.




Fitxa Tècnica:RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Galán, Héctor Moreno, Forlín, Dídac Vilà; Javi López, Javi Márquez; Luis García, Verdú, Albín; i Osvaldo.
Substitucions: En el m. 46, Raul Rodríguez, Víctor Álvarez, Baena , Dátolo i Sergio García han ocupat els llocs de Galán, Forlín, Dídac Vilà, Albín i Luis García. Al m.73, Thievy per Javi Márquez i al m. 83’ Carles Clerc per Osvaldo.

C.At. Boca Juniors: Orion; Rocanglia, Schiavi, Insaurralde, Clemente Rodríguez; Somoza, Rivero Erviti, Riquelme; Cvitanich i Viatri.
Substitucions: Sosa, Colazo i Sergio Araujo per Erviti, Roncaglia i Cvitanich, m. 72; Chávez per Rivero, m. 77.

Àrbitre: Xavier Estrada Fernández, del comitè català. Ha mostrat cartolines grogues a Javi Márquez, m. 64 per part espanyolista i a Schiavi i Sosa en les jugades dels dos penals.

Gols: 0-1: Cvitanich, m. 56; 1-1: Osvaldo (pen.), m. 60; 2-1: Osvaldo, m. 77; 3-1: Verdú (pen.), m. 89.

Incidències:Encontre corresponent a la XXXVII edició del Torneig Ciutat de Barcelona XV Memorial Fernando Lara, disputat a l’estadi del RCDE a Cornellà-El Prat amb la presència de vint-i-cinc mil espectadors. Es tenia pensat i anunciat realitzar la presentació oficial del equip abans del partit, però s’ha desconvocat per part dels responsables de l’entitat aquest esdeveniment i no ha tingut lloc sense que ens donin una versió acceptable. A l’exterior de l’estadi hi havia instal•lades diverses atraccions per la mainada.

Estrena oficial a la llotja, del nou President del RCDE Ramon Condal. L’alcalde de Barcelona, el senyor Xavier Trias, ha estat present a la llotja de l’estadi acompanyat dels senyors Maldonado i Ivan Tibau. L’alcalde ha participat en el lliurament de trofeus, fet que no ha impedit que hagi estat esbroncat, sinó tot el contrari. El meta Cristian Álvarez ha recollit els guardons del Memorial Fernando Lara i del Ciutat de Barcelona, mentre que Juan Román Riquelme ho ha fet com a subcampió del torneig per l’equip xeneize.

Presència de milers de seguidors argentins de Boca en les grades de l’estadi. En les files del conjunt blau i or, Facundo Roncaglia i Clemente Rodríguez, dos ex espanyolistes. Temperatura suau en una jornada estiuenca més pròpia de juny que de finals de juliol.














1 comentari:

JOSE CARRERA ha dit...

RCD Espanyol 3 Boca Juniors 1 Gran victòria merescuda en el Trofeu Ciutat de Barcelona.
Els de Buenos Aires van començar la trobada amb un xut als núvols de Rivero. Els espanyolistes van desplegar un gran joc ofensiu que li va gustat a l'afició. Centre xut de Luís Garcia que surt fregant el travesser. Passada de Verdú a Osvaldo que va regatejar el porter i va tirar de tacó fora. Xut del dorsal 14 perico a les mans del porter. Intent de vaselina de Verdú fora.

Els del Boca Juniors van intentar treure el domini blanc-i-blau. Xut llunyà Riquelme a les mans del porter. Una altra vegada el mateix. Xut fora de l'àrea fora.

Els barcelonins van contestar amb un xut fort amb un gran intervenció d'Orión. Els argentins inferiors, no venien de passeig. Xut llunyà de Viatri desviat. Els de Cornellà-el Prat continuaven desaprofitant les ocasions. Passada d'Osvaldo a Verdú que xuta als peu del porter.
Els sud-americans continuaven més intentant-ho amb el cor que amb el cap. La primera part acaba amb el Boca Juniors que xuta des de fora de l'àrea amb l'esquerra de Rivero que surt fregant el pal dret de Cristian.

Comença la segona part amb una gran parada a boca de canó de Cristian Álvarez a Cvitanich amb els peus i genolls. El Boca Juniors es va avançar amb un centre des de fora de l'àrea del seu dorsal 23 Cvitanich que marca amb un cop de cap ben col.locat.

Els catalans pensaven en el triomf i no es van rendir. Osvaldo molt intel ligent simula un penalt amb un piscinàs que l'àrbitre xiula com penal. El mateix anota el gol des del punt de penal enganyant a Orión llentçant-la per la seva esquerra. Gol ben anul.lat al Boca per fora de joc.

Els espanyols van remuntar als argentins. El 2-1: Verdú centra a Sergio García, aquest a Osvaldo que estava sol i va afusellar a plaer pel pal esquerre d'Orión. Els periquitos animats per l'afició que va gaudir del seu equip, a més de demanar a Osvaldo que no marxés i xiular l'alcalde de Barcelona Trias, van intentar sentenciar. Sergio García sol xuta fregant el pal dret de la porteria visitant.

Es fa justícia a l'electrònic. Penal. Puntada claríssima sobre Thievy. 3:1: Verdú llança magistralment pel pal dret del porter, que no va endevinar i el va posar per la seva esquerra. El matx finalitza amb un xut del 24 de Boca Juniors a les mans del porter. Cristian Álvarez va aixecar el trofeu que es va quedar a casa per als locals per cinquè any consecutiu. Pel que s'espera que la massa social del RCD Espanyol il.lusionats i lliurats amb el seu equip, acudeixin a renovar el carnet, esperant una altra vegada poder aconseguir una classificació europea.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M