dimecres, 16 de novembre del 2011

EL CLUB OFICIALITZA LA
DESVINCULACIÓ D'OSCAR SIELVA






Oscar Sielva s’ha desvinculat del RCD Espanyol amb el que li restava el que manca d’aquesta temporada de contracte amb el conjunt blanc-i-blau. L’objectiu de l’àrea esportiva ha estat sempre des que no compta pels rectors del futbol base ni pel primer equip, buscar-li algun equip a fi d’evitar-se tenir que pagar-li l’elevada fitxa que cobrava en el RCD Espanyol degut al contracte signat en el seu dia.

El seu destí, el conjunt filial del Málaga CF. En el contracte entre Sielva i el conjunt andalús s'han inclòs una sèrie de clàusules que serien beneficioses per l'Espanyol en cas que es complissin unes premisses. Si Sielva juga un determinat nombre de partits amb el primer equip del Málaga CF o si en el futur és traspassat a una altra entitat, l'Espanyol obtindria un benefici econòmic.

Oscar Sielva Moreno (Olot, 06/08/91) es va incorporar al futbol base espanyolista procedent de l’Escola Futbol Garrotxa l’estiu de 2006 passant a formar part de l’equip Cadet de segon any del RCDE. La temporada 2006/07 va jugar en el Cadet “A” espanyolista a les ordres de Ramon Guerrero formant a la davantera entre altres amb Álvaro Vázquez.

La temporada 2007/08 va jugar en el juvenil “B” espanyolista amb Josep Clotet com a tècnic, donant el salt des d’aquest equip al primer equip espanyolista la pretemporada de l’estiu de 2008 on va debutar amb el conjunt entrenat llavors per “Tintín” Márquez en Old Trafford en l’homenatge de Solskjaer. Tenia llavors només setze anys a punt de fer els disset i el gran partit realitzat va suposar que se li donés en els mitjans un rebombori excessiu i una pressió que després no va pogué superar.



Amb el primer equip va disputar cinc encontres de lliga. Dos com a titular i tres sortint des de la banqueta, amb un total de 142 minuts disputats. Els mals resultats de l’equip, la precarietat a la banqueta de Montjuïc, i la joventut excessiva del jugador ja reconvertit com a migcentre, va fer que estigués a cavall entre el primer equip, el filial o inclòs el Juvenil tal com ell prioritàriament desitjava.

Sense lloc al primer equip de Mauricio Pochettino, decideix acceptar en els darrers dies de l’agost de 2009 una cessió al FC Cartagena. Allà les coses no li acaben de sortir gens bé i només disputa set encontres (un de complert, tres de titular i quatre sortint des de la banqueta) amb un total de 286 minuts de joc. Després del fracàs de l’experiència en terres murcianes torna al mercat d’hivern per ajudar al filial espanyolista a salvar la categoria.

Però l’equip perd a Guijuelo la condició d’equip de la categoria de bronze del futbol espanyol i des d’aquell moment queda proscrit junt a alguns altres jugadors pels tècnics espanyolistes. S’ha de recordar com tant ell, com Guillem Savall o Lucas Porcar (tres dels veterans que sobreviuen a l’equip després de la desfeta a Guijuelo) no compten en tota la temporada per cap de les convocatòries en les que Pochettino no dubta en afegir-hi jugadors inclòs juvenils.

En acabar la temporada sense haver-se assolit l’objectiu de la lluita per l’ascens, queda en situació de disponible per a ser cedit o traspassat sense que es pugui arribar a cap tipus d’acord amb cap entitat per l’alta fitxa que percep, motiu pel qual acabat els darrers terminis del mercat de fitxatges estival, torna a incorporar-se de nou amb fitxa al filial, en el conjunt entrenat per Raul Longhi, en el que tan sols tindrà una presència testimonial. En les catorze jornades disputades només ha estat present en la convocatòria del partit davant La Pobla de Mafumet jugant i participant en el triomf en el segon temps d’aquell encontre, concretament la darrera mitja hora de joc.

El fet que el coordinador del futbol base del conjunt malagueny sigui Josep Manel Casanova a bon segur haurà influït tant en la decisió del jugador com la del propi club andalús de contractar-lo per jugar a l’Atlético Malagueño.







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M