EL FEMENÍ GUANYA CLARAMENT
AL SANT GABRIEL I JA ÉS TERCER (0-3)

C.D. Sant Gabriel: 0 -  R.C.D. Espanyol Femení “A”: 3

Sentencien en 46 minuts.

El RCD Espanyol s’ha adjudicat el derbi de Sant Adrià de la Primera Divisió Femenina en vèncer per un rotund 0-3 al Sant Gabriel en el Mpal José Luis Ruíz Casado. Les espanyolistes s’han marxat als vestidors amb un clar 0-2 que deixava perfectament encarrilat el partit. Les de Carrión s’han mostrat bastant superiors al seu rival i s’han endut amb tota justícia els tres punts en joc. Amb la derrota del Rayo Vallecano davant l’Athletic Club (2-3), el quadre espanyolista es situa tercer a la classificació.

L’Espanyol ha sortit al Ruiz Casado en pla dominador amb l’equip de gala (amb les úniques baixes ja sabudes de les jugadores greument lesionades de Mérida i Pereira), davant un Sant Gabriel bastant conservador que ha intentat sortir al contracop sense èxit. Les col·legials no podien disposar ni de Marta Villagrasa ni de Rebekah Patrick també lesionades.

La primera acció de perill del partit ha estat per l’Espanyol als deu minuts de joc quan una falta ha estat penjada a l’àrea per Ana Romero “Willy” imposant-se en el salt la central Marta Torrejón, obligant a una molt bona intervenció a la ex espanyolista Marina Marimón.

Als dinou minuts de joc, en el llançament d’un servei de cantonada, la esfèrica tocant Willy acaba pentinada per que Débora marqui el primer gol del partit. L’Espanyol colpejava primer i decantava l’encontre al seu favor.

L’equip espanyolista no s’ha conformat en absolut amb aquest mínim marcador i ha continuat tancant al seu rival en el seu camp. Un llançament de falta a càrrec de Willy molt tancat ha estat a punt de sorprendre a Marina que molt bé ha enviat a còrner. Una de les lluites del partit més destacades ha estat la que han tingut Débora i Rocío. En una de les moltes jugades, Débora li ha robat la cartera a la lateral esquerrana del Sant Gabriel, ha centrat i la pilota refusada per una defensora ha estat rematada en la frontal per Meseguer per sobre el travesser.

L’Espanyol seguia atacant disposat a sentenciar l’encontre amb un segon gol. La golejadora Mary Paz Vila tindria una gran ocasió, però el seu xut massa fluix i centrat dins l’àrea és fàcilment aturat per Marina. Als 27 minuts, el remat del Sant Gabriel, fora a un metre del pal esquerre de la porteria espanyolista.

L’Espanyol encarrilà l’encontre quan una pilota que era pràcticament perduda per línia de fons, evita Débora que surti fora de porta amb la seva gran velocitat i esperit de lluita, la controla, i deixa per Mary Paz, qui girant-se dins l’àrea, engalta una canonada a l’escaire que supera a Marina. Un gran gol. Es complia just el primer terç del partit i l’Espanyol guanyava ja 0-2.

Una rematada de Lianne Sanderson per l’esquerra es passeja sense que molt forçada Débora pugui rematar en el segon pal per molt poc. En el 36, el Sangra tindria una bona ocasió amb un xut llunyà bombejat que surt per sobre la porteria espanyolista. El Sant Gabriel ha tingut en Marina Marimón i Marina Keller (la suïssa ex central del Llevant) a les seves millors jugadores. En el 37 molt ràpida evita la meta local que Willy es doni la volta dins l’àrea per afusellar-la llençant-se traient-li l’esfèrica.

En els darrers minuts del primer temps, una passada de Joanna Lohman (molt participativa aportant molta lluita i físic al mig del camp espanyolista) per Silvia Meseguer que no s’ho pensa i xuta des de la frontal un bon xut però massa centrat aturant Marina per la seva dreta (41’).

En el segon temps, el tècnic local ha introduït una substitució donant entrada a Dory Apolo. Però no ha pogut començar pitjor pels interessos del Sant Gabriel, ja que pràcticament a la primera acció de la represa, una acció de Lianne Sanderson, acaba amb una centrada que botant l’esfèrica sobrepassa a una defensora i li cau a Ana Romero ”Willy” qui remata al fons de la porteria establint el que seria ja resultat definitiu.

En aquest segon temps, l’Espanyol tindria un control del joc total davant un Sant Gabriel que ho ha intentat, que ha jugat bé al futbol però que davant s’ha estavellat amb una cobertura espanyolista molt sòlida que guanya moltíssim amb Marta Torrejón com a líder de la mateixa. Marta Yañez que ha sortit passat el quart d’hora per Lianne, ha tingut una bona opció en rebre a la frontal i després d’una mitja volta ha rematat per sobre el travesser. Per la seva part, les locals han tingut per mediació de Dory la millor ocasió amb un xut amb poc angle, que ha cobert bé tapant el primer pal la portera espanyolista (77’).

Els darrers minuts s’han anat succeint diverses substitucions i el partit ha anat lògicament decaient davant un resultat tan clar que feia impossible qualsevol tipus de reacció del conjunt local davant un Espanyol que ja havia fet la seva feina quan tocava.

Sant Gabriel; Marina; Eva Llamas, Marina Keller, Esther Romero, Rocío Serrano; Alba Mena, Carol Miranda; Cristina Baudet, Halley Justine, Georgina i Marta Cubí.
Substitucions: Dory Apolo per Alba Mena, m. 46; Julia per Carol, m. 78.

RCD Espanyol: Mariajo; Sónia, Marta Torrejón, Vanesa, Sara Monforte; Meseguer, Lohman; Willy, Débora, Lianne Sanderson; i Mary Paz.
Substitucions: Marta Yañez per Linanne, m. 62; Lara per Monforte, m. 75; Brenda per Willy, m. 83; Sara Serna per Mary Paz, m. 87.

Àrbitre: Ana Zardaín López, de la delegació del Maresme.  Targetes grogues a Sara Monforte, m. 38, Eva Llamas, m. 49; Mary Paz, m. 82.

Gols: 1-0: Débora, m. 19; 0-2: Mary Paz, m. 30: 0-3: Willy, m. 46.

Incidències: Encontre corresponent a la desena jornada de lliga de Primera Divisió Femenina disputat en el Mpal. José Luis Ruíz Casado de Sant Adrià del Besós. La pluja protagonista en els darrers minuts del partit. En les files del conjunt col·legial, varies exjugadores del RCD Espanyol com Rocío Serrano, Carol Miranda, Georgina Carreras, Marta Cubí i dels equips inferiors Eva Llamas (Espanyol C i B). L’encontre ha estat retransmès en diferit per la XTL (Xarxa de Televisions Locals) i ha comptat amb la presència de seguidors espanyolistes que han donat suport a l'equip femení.