dimecres, 15 d’agost del 2012

COMENTARI:
QUE FA ARTHUR IRAWAN EN EL PLANTER DEL FILIAL?



Paga Irawan per romandre a l’Espanyol?

No, no es cap broma pesada, ni estem a 28 de desembre. Aquesta pregunta totalment “pertinent” ve donada com a conseqüència de veure a les darreres hores com el RCDE a través del seu web oficial ha mostrat als seus lectors internautes la composició de la plantilla del seu filial. Per tant si hi ha alguna errada, ho serà del club. En aquesta relació de futbolistes hi és present el jugador indonesi que es va incorporar en les files espanyolistes el novembre passat. Llavors es va dir que s’incorporava “un jove talent” “una jove promesa del futbol indonesi”...

“De aquellos polvos, estos lodos”...

Com bé diu la dita castellana, precedents d’històries “rares” en el passat també n’hi ha hagut. Algunes han transcendit als mitjans, altres han sigut públiques, i altres no. Situacions radicalment diferents, però sempre amb un denominador comú: El nepotisme, l’amiguisme, els interessos inconfessables i la poca seriositat en una entitat no oblidem, centenària, fundadora de la lliga i doble subcampiona d’Europa.

Un d’aquells primers casos va ser anecdòtic si voleu... Sense cap tipus d’importància, però deixava entreveure per on anirien en el futur a Can Perico els trets ... Em refereixo quan es va alinear a un dels fills del President del RCDE en un partit de veterans inaugurant l’estadi de Cornellà-El Prat, sense que un hagi pogut encara esbrinar quan dimonis va jugar aquest senyor amb l’Espanyol.

Altre exemple ja més concret del futbol base, quan el màxim responsable va acceptar incloure com a torna en l’operació de la renovació d’un bon jugador del futbol base espanyolista al seu germà que era benjamí. El problema va ser quan l’entrenador que li pertocava acceptar-lo en el seu equip va considerar que no tenia suficient nivell i es va negar en rotund, en un exemple d’honradesa i professionalitat, jugant-se el seu propi càrrec i el seu futur dins l’entitat. Després d’una moguda impressionant es va sortir el tècnic amb la seva i encara a dia d’avui, a empentes i rodolons amb tot el que ha succeït darrerament, continua en la seva tasca formativa entre nosaltres.

Un exemple més curiós és el d’altre nen que per ser nebot de qui és dins l’entitat (i això és molt) te que romandre una i altre temporada (les dues darreres, al menys senceres, enguany ja veurem) en el nostre futbol base, encara que molt poques vegades hagi estat convocat, moltes menys hagi jugat, i quan ho ha fet hagin sigut molts pocs minuts i de manera testimonial. El no comptar gens pels tècnics, no li impossibilita promocionar per edat de categoria i passar-ne a una de superior per la raó esmentada anteriorment. Ser família de qui és. El noi, accepta la seva situació de bon gust i si és perico, doncs deu estar eternament agraït i s’ho de passar bomba amb els companys i celebrant victòries i títols amb un club com l’Espanyol. Tot un honor i com a bon nano, el felicito doncs té una gran sort que no tots els pericos la tenen i res més lluny en el meu ànim pogué perjudicar-lo gens en absolut.

No cito noms d’aquests casos, doncs no ho considero oportú. No intento com dic perjudicar a tercers sinó demostrar com exemple certes actituds al nostre club. Naturalment son afirmacions verídiques i amb noms i cognoms que prefereixo ometre de manera voluntària però que si disposo.

De moment això son simples anècdotes en comparació amb el cas que ens ocupa. L’Espanyol incorpora a Arthur Daniel Irawan el novembre passat tal com primerament deia. Va ser presentat pel Conseller Delegat Joan Collet i tret d’algun amistós, (Juvenil B – Melbourne Football Stars) la seva presència en els terrenys de joc s’ha de remuntar al 29 de gener de 2012. El migcampista indonesi nascut segons admet el propi club en 1993 (juvenil de darrer any), hauria de jugar al Juvenil "A". (Així constava a la relació de jugadors del juvenil A 2011/12 que podeu veure al web oficial del RCDE). Però el seu escàs nivell per adaptar-se a un equip com el de Poyatos en plenitud de ritme disputant les més exigents competicions, feia molt poc recomanable que romangués en aquell equip donat la poca aportació que podia reportar al col•lectiu.

Arriba la jornada 19 de Lliga Nacional Juvenil en que l’Espanyol Juvenil B de Fran Navarro visita el Mpal. de Santa Coloma de Gramenet. Ja s’havia iniciat la segona volta i la classificació no era massa bona que diguem ocupant el quadre perico la setena plaça. Davant tenia l’Espanyol la Grama, cuer de la categoria. Irawan va debutar de titular sent substituït al descans amb resultat de 2-0 favorable als colomencs que acabarien vencent per un rotund 3-0. No va tenir diguem un afortunat debut amb un dia per oblidar de tot l’equip. El web oficial del RCDE li va dedicar un extens reportatge (30 línies) en el que entre altres frases d’elogi i esperança en el futur d’aquest jugador deia:


...“Irawan va sortir en l'onze titular i va jugar la primera mitja part. El indonesi va jugar per davant de la defensa i va completar un partit bastant correcte encara que el marcador final fos advers. El polivalent futbolista no va desentonar i va realitzar una bona tasca en el centre del camp encara que no va poder evitar la derrota del seu equip”...

La segona aparició, va ser al camp del Sant Andreu (jornada 22ena). En aquesta ocasió el jugador indonesi va jugar 53’ de titular i l’Espanyol que guanyava 0-2 amb ell al camp va finalitzar vencent 0-3 al Narcís Sala. La tercera aparició en partit de lliga fou la jornada 23ena. a la Dani Jarque davant el Mollet. L’Espanyol guanyava 2-1 al marcar Mamadou el que semblava gol del triomf al 84, i un minut després va sortir l’indonesi. El partit va acabar amb empat a dos gols, jugant oficialment 4’ minuts.

A la Floresta, (jornada 26ena), va participar amb el triomf perico (1-3) sortint els darrers vuit minuts de joc. Dotze minuts va disputar a Sadrià davant la UE Figueres en el triomf 3-1 davant el quadre empordanès. Els espanyolistes vencien 2-1 en el moment de sortir ell.

Al maig passat, el tècnic del primer equip sorprenent a tothom se’l enduia en un entrenament amb el primer equip. El Web oficial del RCD Espanyol deia lo següent:

“...El jugador indonesi, que es va incorporar al futbol base espanyolista a principis d'aquesta temporada, està fent molts progressos des que va fitxar pel RCD Espanyol. Al seu país, Irawan compta amb un gran nombre de seguidors i és un dels futbolistes amb més projecció”...

Finalment va disputar els primers 45 minuts de l’Espanyol – AE Prat de la penúltima jornada de lliga, amb resultat desfavorable d’1-2. En el segon temps l’Espanyol va salvar, sense ell, un punt empatant a dos gols.

Al campionat de Catalunya la seva aportació també va ser nul•la i per tant, aquest és tot el seu bagatge per pogué fer la pretemporada amb el filial espanyolista, i inclòs temptejant amb fer-se amb una fitxa del filial. Fet aquest que seria molt greu. Ho seria per que en cas que Mauricio Pochettino considerés que o bé algun dels Cristians (es comenta que l’Espanyol ha de fer efectiu quantitats importants si tenen fitxa al primer equip tal com resava el contracte quan es van incorporar al conjunt perico) per un o altre motiu, o inclòs el propi Thievy, és millor que tinguin fitxa amb el filial i així pugui disposar d’ells quan vulgui al primer equip i quan no poden fer-ho amb el filial, no hi hauria cap fitxa disponible en el filial. Que farien llavors?

Recordem que en el filial s’han efectuat 15 fitxatges. Germán i Héctor disposarien de dues més. (17). Romanen de la passada temporada Edgar, Clerc, Víctor Álvarez i Jorge. Total 21 fitxes de les 22 que es poden inscriure. Es pot justificar llavors que Irawan tingui fitxa?... Té alguna justificació de caire esportiu (amb el seu bagatge aportat i el seu escàs nivell futbolístic) que aquest jugador no hagi causat baixa com altres juvenils que finalitzaven l’etapa juvenil (Bonilla, Gil), altre cedit (Canadell) i altre que s’ha deixat marxar amb contracte com Rufo?.


Tots aquests jugadors citats eren puntals del juvenil que va completar LA MILLOR TEMPORADA de tota la història d’un juvenil del RCDE. Irawan no era ni tan sols suplent al Juvenil B, doncs en mitja lliga tan sols va anar convocat en sis ocasions tal com hem demostrat. Per tant, em pregunto: De qui és fill aquest noi? Paga per romandre a l’Espanyol? Si això fos cert (no ho vull ni pensar-ho), quan paga? podria jugar qualsevol noi perico fill de pericos a l’Espanyol B, superant la quantia? Per que no em puc creure que ni Pochettino, ni Planes, ni García Martínez ni Casado siguin tant incompetents com per no veure que un jugador que no juga al juvenil B pugui fer-ho mesos després a Segona B. No m’ho puc creure...


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Bravo Josep Maria, nuevamente has dado en el clavo. En este club siempe ha habido amiguismos, pero lo que ocurre ahora mismo ya es absolutamente deleznable, ahora solo valen los jugadores que son familiares o amigos y que dan buenas comisiones, y yo si que dudo de Pochettino, Planes, el tal García, Casado y De la Cruz, que no les importa el futbol base y solo cobrar comisiones y sacar reditos. Lo de Irawan es muy facil lo estan subiendo a marchas forzadas para asi poder sacar algun redito del pais asiatico, no se de que forma pero estoy seguro de ello, y bueno tambien servira para que Pochettino se ponga otra medallita por subir un canterano, eso si que ya nunca volvera a jugar, pero para su mala suerte a muchos ya no nos engaña.

Anònim ha dit...

La situació sembla molt rara, principalment al no haver demostrat res a les categories previes al filial.

Se sap alguna cosa de si Zou jugarà al filial?

I de si Luna marxa cedit o es queda al filial?

I per últim Josep Maria m'agradaria preguntar-te si saps el perque Rufo va marxar al filial del Malaga, tot i haver sortit a la pagina oficial de RCD Espanyol com jugador del filial.

Moltes gràcies,

Sergi

Josep Maria ha dit...

Sergi: Es que en Rufo va ascendir al filial. Altre cosa és que li va sortir l'oferta bona per ell del Málaga, que allà hi és Manel Casanova, etc., etc... La qüestió, és per què el va deixar marxar l'Espanyol, a canvi de res? quan va ser el màxim golejador de la lliga juvenil de divisió d'Honor.
De moment no consta en lloc que Zou formi part de la plantilla del B. Ha estat als JJ.OO, suposo que ara descansarà uns dies, però no tinc constància que es conti amb ell. Si algú ho sap segur, que ens ho faci saber.
Luna no entrava tampoc (com D. Nieto) en els plans de Pochettino i per tant també a la AD Alcorcón...tot i que el conjunt madrileny ha presentat al mallorquí però encara no a l'urugaià..

Salutacions!

Anònim ha dit...

Segons @joseagustinww Héctor marxarà cedit a algun altre equip per què no té lloc al filial.

En el cas que Irawan pagués per jugar a l'Espanyol... a qui ho fa? Al club o a algunes persones en particular ?

Josep Maria ha dit...

Aquesta darrera pregunta no la he fet jo, la fa vostè. Tot i que també es més que pertinent. Ahir ho comentava al Nou Sardenya amb els amics pericos... M'ho espero tot, inclòs més fitxatges, i acabar de "netejar" fent fora tot el que queda de jugadors de la nostra pedrera al filial. Qualsevol cosa és més que posible i no ho descarto.
Naturalment, callar no em callaran i seguirè denunciant tot alló que em sembli en contra del RCDE i que no obeeixi a criteris mínimament esportius.
Salutacions.!

Anònim ha dit...

Jose Maria no calles di todo lo que sabes haber si una vez lo entendemos este desaguidado. Amunt Josep Maria.

Anònim ha dit...

Si os molestais en averiguar quién es el padre de Arthur Irawan, sabreis que es un multimillonario perneteciente a la nobleza de Indonesia. Desde las oficinas/técnicos del Club la mayoría de los empleados están enterados de su situación en el Espanyol: PAGA PARA QUE LE DEJEN JUGAR, por razones obvias nadie lo puede decir. Y para más INRI, os diré que no es el único caso.Si desde arriba lo admiten, ya sabeis quién cobra...Ánimos Josep Mª.

Anònim ha dit...

No os perdais este video, a partir de aquí lo entederies todo: http://www.youtube.com/watch?v=02iRTV-XpBw&feature=relmfu




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M