diumenge, 12 d’agost del 2012

DECIDEIXEN ELS PENALS, EN UN PARTIT AMB EXPULSIONS

Real Zaragoza : 1 (5) – RCD Espanyol: 1 (4)

Es repeteix la història...

Si la temporada passada va acabar de la mateixa manera que l’anterior, aquesta pretemporada ha finalitzat sent un calc de la del passat exercici. Empat a un gol en el Ciutad de Zaragoza, Memorial Carlos Lapetra, i derrota a la tanda de penals, en un partit en el que els penals i les expulsions han sigut els protagonistes. Dons durant els noranta minuts i dotze en la sèrie per desempatar, junt a tres expulsions (una local i dos visitants). Al final, el Real Zaragoza aixeca de nou el seu trofeu i l’Espanyol posa punt i final a una pretemporada que un cop més finalitza sense que els jugadors més importants i decisius hagin sigut fitxats. L’afició perica tindrà que seguir patint observant com els dies passen i veient el que li queda a aquest equip per configurar un bloc amb garanties, al menys per no sofrir.

El partit ha sigut dur. Els protagonistes no li han posat gens fàcil al col•legiat les coses en el primer temps. Moltes faltes a les que Clos Gómez no mostrava cap cartolina fins el minut 24 que ja no li ha quedat més remei veient com el nivell d’intensitat de les entrades anava amb augment. En el primer quart poques coses dignes de ser mencionades. Poc després una passada amb força intenció de Verdú, o un centre de Cristian Gómez fluix que s’ha passejat (17’).

En el 26’ Capdevila ha comès penal sobre Paco Montañés segons el peculiar criteri del col•legiat del partit. Apoño l’ha transformat ajustat al pal dret i posant per davant al conjunt aragonès. Aquest gol ha canviat momentàniament la decoració del partit doncs ha donat per uns minuts ales al conjunt aragonès que s’ha envalentit i ha jugat millor que el seu rival durant els següents minuts.

Però als cinc minuts del gol local, en una jugada aïllada, Verdú ha donat una passada en profunditat de les d’ell, per Albín, i aquest dins l’àrea ha estat empentat per Loovens. El col•legiat Clos Gómez ha xiulat la pena màxima i ha expulsat al jugador local. Verdú des dels onze metres (aquest cop si), s’ha encarregat d’establir les taules en el marcador.

En el darrer tram del primer temps, amb superioritat numèrica espanyolista, el futbol ha brillat per la seva absència. Faltes, alguna entrada altre cop a destemps de Wakaso, una picabaralla després de xiular el col•legiat el final del primer temps. Alguns jugadors han perdut els nervis com també el tècnic local que ha estat expulsat en el 35. En aquests minuts que ha jugat l’Espanyol amb un jugador més que el seu rival abans d’anar-se’n als vestidors, Javi López ha posat a prova a Roberto amb un potent xut que el meta ha rebutjat. També Wakaso ha demanat penal sent empentat dins l’àrea quan anava a rematar. Cal dir, que molt abans també ell, (dins l’àrea espanyolista) ha controlat una esfèrica amb el braç i llavors ha sigut la parròquia aragonesa la que ha sol•licitat el màxim càstig.

En el segon temps, als vuit minuts de joc, Victor Sánchez ha vist dues cartolines en mínim de temps. La segona, bastant rigorosa, però també el jugador hauria d’haver sigut conscient que ja tenia una cartolina en el seu haver. Per tant, doncs, tots dos equips amb deu homes. Apaño ha llençat el lliure directe a la xarxa exterior de la porta perica. L’equip de Pochettino s’ha refet i en comptes de venir-se avall, ha dominat al seu rival i ha jugat els seus millors minuts. Un xut d’Alfonso ras havent rebut de l’altre Cristian, ha sigut aturat per Roberto. Un molt bon xut llunyà de Wakaso ha permet al meta local lluir-se cap a la galeria. En jugada individual altre cop Alfonso ha aportat quelcom de perillositat però el seu xut final massa fàcil per Roberto.

Pochettino ha efectuat un doble canvi donant entrada a Tejera, Baena per Cristian Gómez i Wakaso, just quan l’equip ho estava fent bé, dominant tot i que amb poca profunditat davant. Una de les primeres pilotes del migcampista procedent del Mallorca ha estat una centrada que ha acabat pentinant Héctor Moreno sortint fora a l’esquerra de Roberto. La jugada era força perillosa. Posteriorment més canvis: Thievi, Rui Fonte i Víctor Álvarez. Un dels que s’ha retirat, seria Joan Verdú amb un cop... Toquem fusta!... En tres minuts Sergio Tejera (molt revolucionat i entrant amb massa ímpetu tota l’estona) veu dues cartolines i deixen a l’Espanyol amb 9 jugadors. Clos Gómez no ha parat fins que ha trobat el moment idoni per aplicar l’absurda llei de la compensació després de la expulsió del central zaragozista.

En el darrer tram de partit, una acció de Thievy que no ha pogut culminar amb èxit Cristian Alfonso i per cantó aragonès Aranda ha tingut el gol del triomf en les seves botes un cop superat Forlín i a boca de canó. El seu remat colpejant malament, se n’ha anat als núvols. Al 42’ una centrada de Baena s’ha estavellat al colze d’Abraham, tot i que més ha sigut l’esfèrica que ha anat al braç que a l’inrevés.

El 42è torneig Ciudad de Zaragoza es resoldria als penals d’idèntica manera a la passada temporada. Rui Fonte estavellaria la pilota al travesser en el segon penal, mentre que Víctor després tocant el travesser tindria la fortuna que acabaria entrant dins. Tots dos equips anirien convertint els seus respectius llançaments fins que el desè i darrer penal l’executaria Obradovich, força malament aturant Cristian. En la mort sobtada, Víctor Álvarez enviaria el sisè llançament fora a l’esquerra de la porta aragonesa i Goni marcaria el definitiu 5-4 que li donava el trofeu
.

Real Zaragoza: Roberto; Goni, Álvaro González, Loovens, Abraham; Zucculini, Apoño, Romaric; Montañés, Edu Oriol; Postiga.
Substitucions: Obradovic per Romaric, m. 46; Jose Mari per Montañés, m. 65; Carlos Reina per Edu Oriol, m. 65; Javi Álamo per Postiga, m. 78; Víctor per Zuculini, m. 87.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez, Cristian Gómez; Wakaso, Verdú, Albín; i Álvaro Vázquez.
Substitucions: Cristian Alfonso per Albín, m. 46; Sergio Tejera i Baena per Cristian Gómez i Wakaso, m. 63; Thievy, Rui Fonte, Víctor Álvarez per Álvaro, Verdú i Capdevila, m. 76.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, de la territorial aragonesa. No ha deixat contents a ningú tot i que l’encontre que l’ha tocat xiular no ha sigut gens ni mica fàcil en arbitrar. Ha assenyalat dos penals (un per banda i força rigorós l’assenyalat contra l’Espanyol) i n’ha deixat de sancionar altres dos (un per banda). Ha mostrat cartolines grogues a Álvaro González, m. 24, Romaric, m. 24, Héctor Moreno, m 34,i Obradovich, m. 74. Ha expulsat amb vermella directa al local Loovens, m. 32, i a Víctor Sánchez (doble groga 54’), a Tejera (doble groga 76’, 79’). També ha expulsat al tècnic local Manolo Jiménez en el tram final del primer temps.

Gols: 1-0: Apoño (pen.), m. 27; 1-1: Verdú (pen.), m. 33
Penals: 0-1: Alfonso, gol. 1-1: Alamo, gol; 1-1: Rui Fonte, al travesser; 1-2: Víctor, gol; 2-2: Forlín, gol; 2-3: Aranda, gol; 3-3: Thievy, gol; 3-4: Apoño, gol; 4-4: Héctor Moreno, gol; 4-4: Obradovich, atura Cristian; 4-4: Víctor Álvarez, fora; 4-5: Goni, gol.

Incidències: Encontre final de la XLII edició del torneig “Ciudad de Zaragoza, Memorial Carlos Lapetra”, disputat a l’estadi de la Romareda, Saragossa. El conjunt local ha conquerit el seu 25è trofeu Ciudad de Zaragoza al llarg de la seva història.