dilluns, 8 d’octubre del 2012

AL JUVENIL "A" LI VA COSTAR OBRIR LA LLAUNA... (3-0)

RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – AD Stadium Casablanca: 0

Va costar més del que s’esperava…

Triomf del Juvenil A espanyolista davant el penúltim classificat en un partit que semblava força més fàcil a priori pel conjunt de Sergio Piña que el que en realitat va tenir lloc, doncs a un espès Espanyol li va costar força perforar la porteria contraria. El joc tampoc va ser lo fluït i profund que s’espera d’un conjunt que aspira a lluitar pel títol. Tot i que ocasions no en van faltar, no va ser fins el segon període quan l’equip espanyolista va pogué obrir el marcador, acabant guanyant còmodament per 3-0.

La notícia positiva, el debut per fi en partit oficial del central de Costa d’Ivori, Eric Bertrand (molt bon partit) que portant pràcticament un any al conjunt perico encara no ho havia pogut fer per problemes burocràtics amb els seus papers... (Sembla mentida que ràpid li resolen aquests assumptes al nostre veí i a nosaltres...) La part negativa, la lesió de Nacho Sierra que el va obligar a abandonar el terreny de joc complits els primers vint-i-cinc minuts de joc. Esperem i desitgem que la darrera incorporació del juvenil només hagi sigut el cop i l’abast de la lesió no sigui de consideració...

Abans de l’inici, altre contratemps. Aitor estava en l’onze titular però va sentir molèsties en l’escalfament i va tenir que ocupar el seu lloc Ivan Romano. L’Espanyol arribava amb perill per banda dreta, però sense precisar molt Mamadou les seves centrades o sense encert a l’hora de rematar Moha que no va estar gaire afortunat   tota la tarda. La primera, una centrada xut de Mamadou als sis minuts, rebutjant de punys Diego Bona. Una passada bona de Kilian per Moha, però quan s‘interna davant el meta en comptes de xutar, acaba tancant-se en excés i perdent l’ocasió.  Una bona acció d’Eric al tall amb elegància, avançant i passant per Mamadou, qui centra des de la dreta massa passat (12’). Una obertura de Miravent a banda per Mamadou, qui en aquesta ocasió col·loca un centre ras i profund per que Moha remati malament davant l’oposició del porter aragonès que no pot superar.

Els aragonesos anaven veient com passaven els minuts i l’Espanyol volia però no podia. I complerts els primers vint minuts de joc, tingueren el primer contracop perillós en el que Sergi acabà xutant massa centrat quan es trobava sol escorat a la dreta del seu atac, aturant Pau llençant-se també a la seva dreta.

En el 25, lesió de Nacho Sierra. En els minuts restants del primer temps, poc futbol i poques ocasions d’un Espanyol incapaç de perforar el sistema defensiu del Stadium Casablanca. Tan sols una acció en la que Mamadou guanya línia de fons, però el seu centre molt tancat de nou, és rebutjat de punys pel meta visitant. En el 34’ el propi Mamadou ho prova xutant i rebutjant molt bé el porter del Stadium.

En el segon temps, l’Espanyol tindria la seva primera gran ocasió als tres minuts. Un servei de cantonada passat es passeja per l’àrea i al segon pal Víctor García Marín tot sol, envia l’esfèrica alta per sobre la porteria, no podent precisar el seu remat.  En un contraatac local, Kilian envia molt bé per Mamadou però altre cop es frustra l’oportunitat amb un altre centre molt tancat a les mans del porter.

Més clara seria encara l’ocasió perica al minut 56, quan Albarrán dins l’àrea xuta a boca de canó rebutjant el porter en una gran intervenció, i la pilota refusada li cau a Moha qui a la mitja volta més a prop del punt de penal remata tant malament com va saber,  als núvols. Una gran ocasió perduda...

Dos minuts després, el capità i reubicat central Joan Jordán, va llençar un cop lliure directe estavellant la bola al travesser. La pilota semblava no volia entrar... Al quart d’hora, Eric obre per Albarrán qui profunditza guanyant línia de fons i col·locant una precisa centrada que Moha remata acrobàticament amb el peu en comptes d’intentar-ho llençant-se en planxa de cap.

El Stadium Casablanca a va estar a punt de donar l’ensurt en el 62’. Error greu en zona defensiva de Joan, doncs li roba la cartera Piñero qui passa a Suárez que acabava d’ingressar al terreny de joc (la primera bola que tocava) i remata innocentment aturant Pau en una gran oportunitat dels aragonesos per donar la sorpresa a la Dani Jarque.

I tot just dos minuts més tard, seria l’Espanyol qui per fi encertaria batre la porteria rival. Mamadou aprofita una pilota sense amo dins l’àrea després de varis refusos amb Moha pel mig, i aconsegueix el primer gol blanc-i-blau.

Després del gol, l’Espanyol tingué varies oportunitats per fer el segon, però va errar clarament en la darrera passada no fructificant els seus intents en atac. Una centrada de Mamadou es passeja dins l’àrea sense que ni Moha primer, ni Pablo després, encertin a connectar amb l’esfèrica.

El partit queda vist per a sentència quan Albarrán és objecte d’un clar penal a la lateral de l’àrea i ell mateix se n’encarrega de transformar-lo batent a Diego enganyant-lo amb un tret a l’esquerra de la porta visitant. En els darrers minuts, un llançament altre cop en lliure directe de Joan que aquest cop surt a l’esquerra a dos pams del pal i el tercer gol espanyolista, fruït d’una molt bona jugada en la que novament Albarrán guanya línai de fons, centra i Kilian entrant en carrera amb força, remata al fons de la porteria amb un precís cop de cap.

Amb aquests tres punts, l’equip espanyolista es setè a la classificació però amb un encontre menys, el que es va ajornar per la pluja en la darrera jornada al Narcís Sala davant la UE Sant Andreu. El proper rival dels espanyolistes, el Girona FC que ocupa una privilegiada segona posició a tres punts del líder.

RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Romano, Eric Bertrand, Joan, Nacho Sierra, Mamadou, Miravent, Moha, Kilian i Víctor García.
Substitucions: Belana per Nacho Sierra, m. 25; Pablo de Castro per Víctor García, m. 64; Fortià per Moha, m. 84; Javi per Mamadou, m. 89. Altre suplent: José (ps.). Entrenador: Sergio Piña.

AD Stadium Casablanca: Diego Bona, Benaque, Garcés, Alex, Labadía, Simón, Piñero, Sergi, Álvaro, Ormad, i Villar.
Substitucions: Suárez per Álvaro, m. 61; Ucar per Garcés, m. 65; Villellas per Sergio, m. 71; Buenacasa per Ormad, m. 76. Altre suplent: Sergio Gil (p.s).  Entrenador: Javier Romero.

Àrbitre: Juan Rodríguez Pórtoles, de la delegació de Sabadell, assistit en bandes per dues jutgesses auxiliars,  Tamara Martín Beret i Paula Líndez Ciurana. Va mostrar cartolines grogues a Pau Belana, m. 50 per part espanyolista i a Labadía, m. 57; Garcés, m. 58, Villar, m. 65, Alex, m. 74, i  Suárez, m. 77 per part visitant.

Gols: 1-0: Mamadou, m. 64; 2-0: Albarrán (pen.), m. 75; 3-0: Kilian, m 87.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada de lliga al grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat ahir tarda al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat i força calor.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.