dilluns, 8 d’octubre del 2012

EL FEMENÍ, VEU PORTA EN EL SEGON TEMPS (2-0)












RCD Espanyol Femení “A”: 2 – Sevilla FC: 0

Victòria del conjunt de Luis Carrión davant un Sevilla que va plantar cara defensant-se bé (i amb fortuna) en el primer temps, però que va doblegar amb els gols de Vane i Willy en el segon temps. L’equip espanyolista és quart a la taula, en una jornada en la que el més positiu van ser les ensopegades del Rayo Vallecano empatant davant el FC Levante Las Planas, i del FC Barcelona que no passà de l’empat en la seva visita a Madrid davant l’Atlético Féminas.

L’equip espanyolista no va pogué comptar amb la important baixa de la golejadora Mary Paz i la baixa també sensible a la mitja punta de Sara Monforte expulsada en Sant Joan Despí en el darrer encontre (dos partits de sanció). Carrión va formar amb una línia de mitges puntes en les que Débora i Pomares ocupaven les bandes, Brenda més centrada i Sara Serna en punta. La resta de l’equip les habituals tornant Núria a l’equip titular en detriment de Pereira.  

Molt espès el conjunt espanyolista degut a que les andaluses van sortir amb la lliçó ben apressa reduint espais amb un plantejament ultra defensiu. A l’equip espanyolista li costà trobar forats fins que va gaudir de la primera gran ocasió del partit quan una passada de Meseguer per Sara, aquesta pentina per Alba Pomares que dins l’àrea remata per sobre la porteria sevillista.

L’equip començaria a funcionar trencant la forta defensa andalusa durant una fase d’aquest primer temps en la que hi hagueren les millors ocasions i pràcticament de manera consecutiva. Sara tindria una gran ocasió rematant alt una passada de Meseguer que errà la seva rematada sortint-li un centre passat a la que la sabadellenca va enviar de primera, per sobre el travesser. Jugant Brenda per Meseguer , aquesta veu a Sara Serna en la frontal, i l’esquerrana acaba llençant un bon tret que surt un parell de pams per sobre la porteria andalusa.  Tampoc Brenda pogué superar en l’u contra u a la meta Inés que desbaratà la gran ocasió per inaugurar el marcador.

La més clara d’aquest primer temps, un remat de Torrejón que s’estavella al travesser i la bola escopida per la fusta li cau franca a Sonia Matías qui remata a boca de canó de cap per sobre la porteria. En les acaballes del primer temps, la darrera ocasió per les blanc-i-blaves; Centrada passada de Debora i remat forçat d’Alba Pomares, fora.  

En el segon temps tot va canviar. Tal com va succeir davant el Prainsa, l’Espanyol obrir el marcador a pilota aturada.  Una falta penjada des de l’esquerra al igual que en el partit esmentat per Silvia Meseguer, és pentinada per la central Vanesa Gimbert aconseguint el primer gol perico que obria la llauna.

Sara Serna rebent en profunditat regatejant la portera tampoc va pogué marcar tot i que el gol tampoc hagués pujat al marcador doncs Zardaín assenyalà posició antireglamentària. En altre falta penjada per Meseguer va estar a punt de tornar a repetir Vanesa Gimbert però no va saber controlar dins l’àrea i va perdre la gran oportunitat.  Moments després, Carrión introduiria la primera substitució donant entrada a Ana Romero “Willy” precisament per Sara per no perdre la costum.

I seria com no Willy qui rebent en llarg, s’escapa per velocitat de la darrera defensora sevillista,  i davant la sortida d’Inés, li envia una preciosa vaselina que suposa el segon gol. Un gran golás que serveix per premiar la llarga paciència que ha hagut de tenir la sevillana allunyada dels terrenys de joc per la seva llarga i greu lesió. Recordem que va reaparèixer la setmana passada en el partit per oblidar davant el FC Levante Las Planas.    

L’Espanyol continuà atacant buscant el tercer i tot i que el conjunt andalús va avançar un pèl les seves línies (va tenir si més no, molta més possessió) , el quadre andalús pràcticament no va existir ofensivament parlant. Tan sols una ocasió amb un xut al 65’ que blocà bé Mariajo i una rematada de cap a centre des de l’esquerra que rematen les andaluses per sobre la porta espanyolista.

Carrion aniria introduint les diverses substitucions, donant entrada a Claudia, a Chamarro que debutava amb el primer equip en la seva primera convocatòria, i a Yaiza Pérez.  En els darrers minuts una escapada per l’esquerra a càrrec de Willy acabaria amb una passada centrada a la que arriba abans Inés que Chamarro. Un darrer xut de Willy obliga a aturar en dos temps a la meta sevillista. Tres punts més per l’equip espanyolista en un partit que no passarà pas a la història, discret, però que no hi hagué sorpreses tenint en compta el moment de dubta que generà la desfeta a Les Planes.   



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Núria, Marta Torrejón, Vane, Sonia; Meseguer, Vilanova; Brenda, Alba Pomares, Débora; i  Sara Serna.
Substitucions: Willy per Sara Serna, m. 57; Claudia Montagut per Alba Pomares, m. 65; Jasmina Chamarro per Debora, m. 69; Yaiza per Brenda.

Sevilla FC: Inés, Celia, Amparo, Suárez, Nana, Sosa, Sandra, Patri, Paulita, Laura i Virgi.
També: Beita, C. Martín, Amparito, i Maria Vidal.

Àrbitre: Ana Zardaín López de la delegació del Maresme.

Gols: 1-0: Vanesa, m. 47; 2-0: Willy, m. 61.

Incidències: Encontre corresponent a la cinquena jornada de lliga a la Primera Divisió Femenina, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat pràcticament durant tot l’encontre amb temperatura força elevada, estiuenca malgrat trobar-nos a l’octubre. Debut en l’equip espanyolista de la jugadora del Femení B fitxada aquest estiu del CF Badalona, Jasmina Chamarro (veure fotos 17 i 18  ). Presència del conseller encarregat del futbol femení, Albert Garrofé. I com a anècdota els aspersors van obrir-se en el moment menys oportú quan l’equip perico s’estava fotografiant alineat en formació.


  PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
ATHLETIC CLUB
155500232
2
RAYO VALLECANO
135410206
3
SPORTING CLUB HUELVA
135410103
4
R.C.D. ESPANYOL
12540191
5
ATLÉTICO DE MADRID
11532082
6
LEVANTE U.D.
9530275
7
F.C. BARCELONA
75212116
8
C.D. SANT GABRIEL
75212911
9
F.C. LEVANTE LAS PLANAS
75212812
10
VALENCIA C.F.
5512269
11
REAL SOCIEDAD
4511378
12
U.D. COLLERENSE
35104813
13
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
35104511
14
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
35104515
15
SEVILLA F.C.
35104414
16
S.D. LAGUNAK
05005022





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M