dilluns, 8 d’octubre del 2012

L'ESPANYOL PERD EL DERBI DE LLIGA NACIONAL JUVENIL (3-1)

FC Barcelona Juv. “B”: 3 – RCD Espanyol Juvenil “B”: 1

Derrota espanyolista en el derbi de la Lliga Nacional.

El Barcelona es va endur el derbi de la lliga Nacional Juvenil després d’avançar-se amb tres gols marcats per jugadors que havien militat al futbol base espanyolista. Els dos primers gols van ser a pilota aturada en jugada d’estratègia i van condicionar clarament el partit decantant-lo del cantó blaugrana. Kike va ser l’autor del gol espanyolista. Amb aquest resultat els de García Pimienta avantatgen en dos punts a la classificació al conjunt de Sebastià Herrera.

El partit va ser força més igualat que el 3-0 amb que els locals van aconseguir establir en el minut 61. Si que l’Espanyol va dominar més el joc i va tenir més possessió en el primer temps, en el que un gol a pilota aturada va avançar als locals marcant el decurs del partit. Els barcelonistes es mostraren molt més efectius, però amb tot, l’encontre estigué obert fins el tercer gol doncs amb el 2-0 l’Espanyol va disposar d’una bona oportunitat per tornar-se a ficar en el partit.

L’Espanyol sortir amb força intensitat a la Gamper en els primers compassos de partit, però als sis minuts  una falta penjada per Alex Corredera va ser rematada per Lucas del Campo ajustat al pal esquer, significant l’1-0 que encarrilava el partit pels locals.

Destacable en aquest primer temps la lluita entre Munir i Joel, amb sort desigual tot i que la major part de les vegades es va decantar del cantó del lateral dret espanyolista. Al quart d’hora l’Espanyol tingué una gran ocasió per empatar el partit.  Un error de Juanma a l’eix de la defensa en un passi horitzontal i Èric Gràcia que s’emporta l’esfèrica sol cap a porta, però triga potser massa en rematar perdent angle i el seu xut massa creuat es marxa fora a la dreta. Posteriorment una falta penjada per Moisés és rematada dins l’àrea per un espanyolista forçadament, i aquesta acaba a mans del meta.

Després d’aquests avisos dels espanyolistes, el Barcelona tindria una gran oportunitat quan per primer cop desborda Munir a Joel, supera a Lluis, i el seu remat creuat es tornat a rematar en la boca de gol abans que es perdés, per Pedro (poc actiu jugant d'extem), tallant amb el peu Pablo, i evitant el segon (17’).

La resta del primer temps seria força igualada, amb major possessió espanyolista però poca profunditat tot i que tant Torito com Kike ho intentaren però sense èxit. L’extrem Kike en jugada individual superà a varis adversaris però a la seva centrada no hi arriben ni Jona ni Eric, tots dos dins  l’àrea petita. En els darrers instants els extrems culers intercanvien les seves posicions a les bandes contraries. Un llunyà xut deMunir es aturat bé per David Pedro en el 40’.

En el segon temps, García Pimienta substitueix de sortida a Buenacasa donant entrada a Torras, mentre que Herrera dona entrada a Marc Navarro per Joel.  El Barcelona tingué més el control del joc i arribà amb força més perill. Als dos minuts, a la sortida d’un còrner, Simón Colina envia una autèntica canonada des de la frontal que David Pedro lluint-se rebutja. Als vuit minuts del segon temps, seria Jonatan qui tindria una gran ocasió quan guanyant-li la posició a Rodrigo s’emporta la bola davant José Aurelio. La seva rematada amb poc espaí, acabarà al cos del meta que cobria el pal curt. Una pèrdua de pilota en zona defensiva de Corredera no serà aprofitada per Nico que envia un tret per sobre el travesser. Munir en un error de la cobertura espanyolista s’emporta la bola i xuta des de fora de l’àrea un bon tret que envia a còrner David Pedro en una molt bona intervenció.

Aquest llançament de cantonada s’executa mitjançant Alex Corredera,  saltant dins l’àrea petita Torras davant David Pedro; el meta perico no es fa amb la pilota, i a plaer afusella Lucas del Campo dins l’àrea petita. Era el 2-0 i el partit se li escapava als espanyolistes.

Torito de cap a boca de canó va estar a punt de reduir distàncies en una bola llarga que el set espanyolista rematà ajustat al pal dret i obligà a José Aurelio a intervenir amb bons reflexes evitant el gol perico.

Alex Corredera envià una pilota al travesser (60’) de la porta espanyolista. El tercer gol acabaria caient poc després (61’) quan Albert Torras envià un xut des de fora de l’àrea a l’escaire esquerra de la porteria espanyolista. Un gran gol, cal reconèixer-ho.

Si el tercer gol culer fou un autèntic golàs, no menys el primer i únic dels espanyolistes aconseguit per Enric Sánchez Torrent “Kike” que s’escapa travessant mig camp sorteja un parell de defensors i engalta una canonada que botant a la gespa a un parell de metres del porter, acaba allotjant-se ajustat a la dreta.  Ho provaria altre cop Kike en jugada individual amb altre bon xut, però aquest cop junt al pal esquer, aturaria el meta local.

Amb tot pràcticament decidit els minuts s’exhaurien amb major presència ofensiva dels locals que tingueren un parell de bones opcions com una jugada individual de Moha tallada amb el cap per Pablo evitant mals majors, un remat pel sobre del travesser a un rebuig del meta David Pedro o una incursió de Moha tallada per Iago en el centre de l’àrea petita. Els espanyolistes ho provaren amb un lliure directe que Marc Navarro va envià fora a la dreta i amb un remat molt innocent que aturà el porter local. Kaptoum amb un xut aturat per David Pedro va signar la darrera ocasió d’aquest partit.            
          

   

Fitxa tècnica:
FC Barcelona B: José Aurelio, Sergi Palencia, Rodrígo, Juanma, Lucas del Campo, Jordi Ortega, Pedro, Simón Colina, Buenacasa, Alex Corredera i Munir.
Substitucions: Albert Torras per Buenacasa, m. 46; Moha per Pedro, m. 62; Carlos Blanco per Rodrigo, m. 64; Kaptoum per Simón Colina, m. 67.

RCD Espanyol B: David Pedro, Joel, Iago, Lluis, Pablo Maffeo, Moisés, Torito, Nico, Jonatan, Èric Gràcia i Kike.
Substitucions: Marc Navarro per Joel, m. 46; Ivan Écija per Moisés, m. 54; Patrick per Nico, m. 81; Grego per Torito, m. 82.

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera de la delegació de l’Anoia, assistit en bandes per Javier López Indiano i Adrià de la Fuente Domingo. Cartolines grogues al local Alex Corredera, m.75 i als visitants Moisés, m. 54 i Èric Gràcia, m. 58.   

Gols: 1-0: Lucas del Campo, m.6; 2-0: Lucas del Campo, m. 56; 3-0: Albert Torras, m. 61; 3-1: Kike, m. 64.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada de lliga del grup setè de Lliga Nacional Juvenil disputat ahir diumenge al migdia a la Ciutat Esportiva Gamper, a Sant Joan Despí. En les files blaugranes fins a quatre ex integrants del futbol base espanyolista: Lucas del Campo, Albert Torras, Moha, i el paraguaià Pedro. En les de l’Espanyol dos ex del futbol base del Barcelona: Èric Gràcia i Marc Navarro.


CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL, GRUP 7è.

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
166510175
2
U.E.MOLLET C.F.
15550093
3
F.C.  BARCELONA "B"
146420135
4
R.C.D. ESPANYOL "B"
126402128
5
U.D. CORNELLÀ "B"
1163211413
6
LLEIDA ESP. TERRAFERMA
96231105
7
C.E. L'HOSPITALET
963031411
8
U.E. FIGUERES
96231118
9
U.D. UNIFICACIÓN BELLVITGE
862221110
10
PREMIÀ CLUB ESPORTIU
7621398
11
A.E. PRAT
66204712
12
C.E. EUROPA
5512246
13
C.F. REUS DEPORTIU
56123410
14
C.E. FARNERS
451131015
15
CLUB GIMNÀSTIC TARR.  "B"
45113712
15
U.D. At. GRAMENET
45113712
17
U.E.VILASSAR MAR
2502327
18
GIRONA F.C. "B"
16015415




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M