dilluns, 1 d’octubre del 2012

EN UN DOLENT PARTIT DE LES ESPANYOLISTES,
EL FC LEVANTE LAS PLANAS DONA LA SORPRESA (1-0)














(Mpal. Las Planas, Sant Joan Despí; El Baix Llobregat: Josep Maria)

FC Levante Las Planas: 1 – RCD Espanyol Femení “A”: 0

Primer gol encaixat… i primera derrota en un escenari no previst…

Després de tres victòries i sense encaixar cap gol, ahir l’Espanyol femení en una jornada negre de l’entitat espanyolista, va caure derrotat contra pronòstic en un escenari que pocs pensàvem que es produiria i que son aquells partits en els que es perd una lliga. Davant un FC Levante Las Planas ascendit aquesta temporada, l’Espanyol va veure com encaixant un gol en els primers minuts, i sent expulsada Monforte abans de la mitja hora, era incapaç de pogué donar-li la volta o tan sols igualar, un marcador desfavorable davant un conjunt, el de Sant Joan Despí que ofensivament només va disposar del gol i poc més.
 
Faltaria a la veritat si afirmés que mai un equip havia fet tan poc per vèncer a un vigent campió (de Copa) com l’Espanyol. No senyor... El FC Levante va fer molt, molt més del que a bon segur pensarien molts que podia fer. Va ofegar en moltes fases del partit a les espanyolistes que es van veure incapacitades per jugar amb solvència l’esfèrica, amb una forta pressió al llarg de tot el camp, i sobre tot, van defensar excel·lentment a les perilloses davanteres espanyolistes, tant a les bandes (Débora i Brenda en el primer temps i Willy i Sara en el segon) com a la davantera Mary Paz. Amb ajudes, amb la moral del que veu que el temps corre inexorablement i l’adversari no marca, amb la confiança de veure’s per davant i amb superioritat numèrica durant més d’una hora, amb tot el que suposa aquesta avantatge a l’hora de taponar i no deixar espais o fer marcatges dobles com per exemple a Willy. I això també és futbol. Per això, tot i que l’empat hagués sigut força més just a tenor de les ocasions d’unes i altres, no se li pot treure cap mèrit al conjunt local. 

La presència, primer a la banqueta i posteriorment quan la necessitat obligava al terreny de joc, d’Ana Romero “Willy” després de la greu lesió patida, va ser la única nota positiva d’un encontre per oblidar, i ràpidament. L’Espanyol no va estar a la seva alçada en quant a joc i no va pogué refer-se del gol encaixat. Posteriorment amb deu, li va ser impossible trencar la teranyina que havia muntat amb unes il·lusionades jugadores, el tècnic Albert Sánchez.

Per que el primer gol va arribar als set minuts de joc. Una rematada de cap de Sonia Zarza que es va menjar clarament en un greu error Mariajo junt al pal dret. Aquesta desgraciada jugada va condicionar el partit clarament doncs les coses a bon segur no li haguessin anat tant bé a les locals en cas contrari, amb l’empat inicial. El gol donà ales a un Levante que es defensà amb ungles i dents i lluitar el que no està escrit. La rèplica perica fou un gran llançament de Débora als deu minuts de joc, al que respongué  la meta Pamela evitant l’empat.

La fortuna tampoc s’alià amb el quadre perico. Una cessió d’una defensora per la porter Pamela, i quan aquesta fora de l’àrea surt a rebutjar amb el peu, no toca l’esfèrica, li passa per sota i mansament se’n va cap a porta, però finalment surt a un parell de pams del pal esquerre (12’)...  El servei de cantonada s’executa i després de varis refusos i semi-remats en una jugada embolicada, la bola li cau a Mary Paz que tota sola escorada a l’esquerra, remata fora. Evidentment, no era el dia de les espanyolistes.

La pressió de les locals és molt forta. A les espanyolistes els hi costa travesser el mig camp.  L’Espanyol tindria l’empat en una volea de Meseguer a la que Pamela atura en dos temps lluint-se.

Sara Monforte, malgrat la seva veterania i llarg currículum com a futbolista d’elit al futbol espanyol perd els nervis i dona un cop de colze a Ali. Veu la vermella directa i se’n va al carrer deixant l’equip amb deu jugadores. Aquesta acció li costar força car al conjunt de Luis Carrión.  En el tram final del primer temps, un remat forçat de primera de Sandra Vilanova que es marxa per sobre el travesser. A la migcampista espanyolista li perdonà la cartolina el col·legiat en el 42’ quan enganxa per darrera per frenar un ràpid contracop sense acabar d’aconseguir-lo.

Luis Carrión deixa a la banqueta a Pereira donant entrada a Sara Serna. L’equip jugarà amb només tres defenses (Torrejón a la dreta, Vane a l’eix, i Sonia a l’esquerra). Se la jugarà a fi de tenir més presència ofensiva davant un Levante que ja compta els minuts que li manquen per obtenir un triomf històric.

Sara Serna tindrà una gran ocasió rematant de primera per sobre la porta local. La pilota no obstant que li envià Mary Paz li botà massa alt i el remat era forçat tot i que es trobava tota sola al bell mig de l’àrea.  Tampoc tindria més fortuna Débora quan Brenda en bona acció personal per l’esquerra li col·loca una centrada a la que l’extrem dreta perica no arriba a rematar de cap per centímetres.

L’Espanyol tanca al seu rival buscant la igualada. Les de Sant Joan es defensen amb molt ordre i criteri. Una falta penjada per Meseguer, es pentinada per Vilanova i Sara  remata girant-se altre cop per sobre.

Llavors Carrión dona entrada a Willy (foto 2 i penúltima) per Brenda. Reapareix l’extrem esquerre internacional després del prolongat període d’inactivitat per la greu lesió patida. Una de les poques jugades en que Débora va desbordar en un partit per oblidar, va tenir lloc al 67’. L’extrem espanyolista supera a dos defensores, guanya línia de fons però la seva centrada és tocada lleugerament per una defensora, fet que afavoreix que s’anticipi Pamela a Mary Paz que esperava dins l’àrea petita l’esfèrica preparada pel remat. Tampoc pot ser aprofitada altre falta penjada per Meseguer a la que tot el Levante tancat dins la seva àrea defensa; Torrejón la remata de cap, però fluixa a les mans de Pamela.

El Levante Las Planas tingué en el darrer tram de partit la sentència en algun dels contracops. La resen ingressada al terreny de joc Afra, rematà a l’exterior de la xarxa en un contracop precedit de mans no assenyalades d’una jugadora local. Carrión substitueix  Sonia per Claudia, i deixa una defensa de només dues jugadores. Cada cop que agafa l’esfèrica el Levante és un contracop pràcticament letal. Però les defensores periques estigueren ràpides i expeditives evitant un segon gol. Davant no van ratllar al mateix nivell i van ser incapaços de superar l’entramat defensiu. I quan ho van fer, faltar encert cara a porta en els metres finals.         

    

Fitxa tècnica:
FC Levante Las Planas: Pamela, Paula N. Cristineta, Bel, Rocío, Evita, Sonia, Ali, Eve, Carriba, i Andrea Porta.
Substitucions: Afra per Sonia, m. 69; Judith per Carriba, m. 74;  Joanna per Evita, m. 86. Altres suplents: Moni (p.s.), Belén, Tània i Peke. Entrenador: Albert Sánchez.

RCD Espanyol: Mariajo; Andrea Pereira, Marta Torrejón, Vanesa, Sónia Matías; Meseguer, Sandra Vilanova; Débora, Monforte, Brenda; i Mary Paz.
Substitucions: Sara Serna per Andrea Pereira, m. 46; Willy per Brenda, m. 65; Claudia Montagut per Sonia Matías, m. 82. Altres suplents: Núria, Mireia (p.s.), Xènia, Alba Pomares. Entrenador: Luis Carrión.

Àrbitre: Roger Sales Font, de la delegació de l’Anoia. Va mostrar cartolina groga a Meseguer, m. 37, Cristineta, m. 41, Carriba, m. 70, Vanesa, m. 82.  Va expulsar amb vermella directa a Monforte, m. 28.

Gol: 1-0: Sonia, m. 7.

Incidències: Encontre corresponent a la quarta jornada de lliga a Primera Divisió Femenina disputat en el Mpal. Les Planes de Sant Joan Despí. Presència de forces aficionats pericos en un camp ple de gom a gom per veure aquest primer derbi català entre Levante Las Planas i Espanyol. Presència de l’alcalde de la ciutat, Antoni Poveda (veure foto, amb la ex porter de Levante LP i FC Barcelona Cristina Molina). En les files del FC Levante la que era davantera del filial femení, Laura Carriba. L’altre jugadora també del filial, la central Sara García no va estar entre les 18 convocades.


  PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
ATHLETIC CLUB
124400192
2
RAYO VALLECANO
124400184
3
ATLÉTICO DE MADRID
10431071
4
SPORTING CLUB HUELVA
10431083
5
R.C.D. ESPANYOL
9430171
6
LEVANTE U.D.
9430173
7
F.C. BARCELONA
64202105
8
F.C. LEVANTE LAS PLANAS
64202610
9
VALENCIA C.F.
4411258
10
C.D. SANT GABRIEL
44112511
11
U.D. COLLERENSE
3410389
12
REAL SOCIEDAD
3410367
13
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
3410348
14
SEVILLA F.C.
34103412
15
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
04004214
16
S.D. LAGUNAK
04004018




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M