dissabte, 6 d’octubre del 2012

UN GOL ANUL·LAT A VERDÚ EN TEMPS D'AFEGIT
LI PRIVA DELS TRES PUNTS A L'ESPANYOL A VALLADOLID.

Real Valladolid: 1 – RCD Espanyol: 1

Gol anul·lat a Verdú en l’afegit. L’Espanyol s’avança de penal, però no sap mantenir el marcador.

El RCD Espanyol no ha pogut vèncer en un partit en el que els tres punts començaren ja a ser fonamentals per redreçar una situació que jornada que passa es torna més dramàtica. Després d’un primer temps en la línia habitual amb poc joc i poques ocasions, ha vist com es quedava amb 10 per expulsió de Víctor Álvarez. En el segon temps, l’equip ha millorat, s’ha avançat al transformar Verdú un penal, però altre cop no ha sabut jugar amb el marcador a favor i ha vist com altre ocasió a pilota aturada el rival batia a Cristian Álvarez. En l’afegit, Verdú ha aconseguit el gol del triomf, però Borbalán  a instàncies del jutge auxiliar l’ha anul·lat per fora de joc totalment inexistent.

L'equip de Pochettino jugant amb deu ha merescut en el segon temps endur-se els tres punts. Però aquest equip sembla maleït i tot li acudeix. 2 punts aconseguit de 21 possibles col·loquen a l’equip de Pochettino en una situació límit (ha de vèncer pràcticament en la meitat de partits que manquen descomptant els quatre entre Madrid i Barcelona). I no es gens fàcil conviure amb aquesta pressió afegida a les mancances pròpies. El malastruc també se li apareix a l’equip, decisions arbitrals al marge.

Un Espanyol que novament s’ha carregat de cartolines a targeta per falta. Els col·legiats s’estan cobrant clarament la postura de l’Espanyol en tot “l’affaire” dels ingressos televisius i la seva postura rebel. Van clarament a pels jugadors espanyolistes que a més ho posen força fàcil massa sovint. Avui ha sigut Víctor Álvarez qui en quatre minuts ha vist dues cartolines que al fil del descans han deixat als de Pochettino amb deu jugadors tota la segona part sencera. Però es que en el segon temps, una lluita entre Sereno i Stuani que ha acabat propinant un cop de mà el jugador del Valladolid a l’atacant espanyolista quan estava a terra, no ha vist ni tan sols la groga (podia haver inclòs considerat agressió), doncs ja en tenia una des de feia uns minuts...

El primer temps ha sigut molt dolent. En la línia habitual. Al menys a nivell defensiu amb la presència de Colotto a l’eix junt al mexicà Héctor Moreno, i amb laterals com Raúl a la dreta i Víctor Álvarez, l’Espanyol ha defensat bastant millor. De la revolució que se n’havia parlat res ni de bon tros. Les vaques sagrades del de Murphy han tornat a sortir a l’onze titular.

En atac ben poc. Ho ha provat un insistent Wakaso (minut 2 rebotant en un defensa a còrner i minut 31 aturant en dos temps el meta local, al marge d’un altre llançament més desviat). Els locals han dut perill mitjançant un xut creuat d’Ebert que ha aturat Cristian (7’). Posteriorment (12’) un servei de cantonada executat per Ebert (sempre els còrners!) ha sigut rematat per Sereno blocant el meta argentí.

Rui Fonte de nou titular, ha tingut dues oportunitats. La primera d’elles ha finalitzat amb un bon tret que s’ha marxat per sobre la porta i la més clara (38’) quan s’ha fet una auto-passada i ha deixat un molt bon tret que ha obligat a Jaime a lluir-se evitant el gol espanyolista (avui amb la indumentària groga).  En el 41’ Valiente s’anticipa a Víctor Sánchez després d’una bona passada en profunditat de Longo.

Víctor Álvarez (que ha complert en aquests dos darrers encontres) ha vist dues cartolines en quatre minuts. La primera, dubtosa, en una falta; la segona per tocar la pilota amb el braç obert intentant taponar una centrada. L’Espanyol, altre cop ha hagut de finalitzar l’encontre (45 minuts) amb un home menys.

Però amb deu jugadors no ha fet gens malament. Un té la sensació agredolça de pensar com pot ser que aquest equip faci estones acceptables (no meravelloses però al menys dignes) intercalades de fases indecents de joc més pròpies d’un conjunt de segona. Als cinc de la represa, Verdú en un llançament directe de falta ha obligat a Jaime ha rebutjar.

El Real Valladolid no aprofitava l’avantatge de jugar amb un jugador més que el seu rival i el seu tècnic Miroslav Djukic veia com no es plasmava aquesta superioritat numèrica sobre el terreny de joc i decidí fer la primera substitució. Omar Ramos sortia en lloc de Bueno. Als pocs segons, primera jugada d’Omar amb una perillosa centrada superant Raul, acabant la rematada de Manucho a còrner.

Però als vint-i-tres minuts de joc del segon temps, Javi López que havia sortit en el lloc de Rui Fonte (el lloc natural del jugador andalús sempre ha sigut d’extrem), fa jugada i col·loca una centrada a la que Longo no pot rematar lleument empentat. El col·legiat en aquesta dubtosa acció no s’ho pensa i xiula el punt de penal un ja no sap després de quantes jornades sense saber que és un penal a favor... L’executà Joan Verdú, molt bé, enganyant i a mitja alçada per l’esquerra de Jaime.

L’Espanyol cobrava avantatge en el marcador. I com sempre començaven els problemes per mantenir el resultat. Però Stuani (que havia entrat per Longo) tornava a tenir una molt clara ocasió de gol (i pensar que l’han fitxat per 4 temporades!!!). El davanter uruguaià en posició de fora de joc rematava a plaer una centrada de Verdú en un llançament de falta des de la banda esquerra, i enviava l’esfèrica després del seu remat de cap, a les mans del meta local. Podia haver sigut el 0-2 que li hagués donat els tres punts als de Pochettino (o no ?, doncs fatals experiències amb dos gols tampoc en falten)...

El col·legiat perdona la cartolina vermella a Sereno en el 77. Mentre el Valladolid s’acosta perillós en algunes jugades. Colotto talla providencialment una d’elles després d’un centre des de l’esquerra on sol es trobava el jugador local. I en el 81’ a nou minuts del final el Valladolid llença un servei de cantonada des de l’esquerra. Novament l’equip erra clamorosament en aquest tipus de jugades. Javi López pentina enrera convertint-se en aliat d’Oscar, qui en el segon pal a plaer empata el partit.

Tercer canvi entrant C. Gómez per Wakaso (qui avui no ha vist cap cartolina!!!). L’Espanyol ha buscat el triomf obrint-se i al mateix temps deixant forces forats en reraguarda al jugar amb un home menys. En aquests minuts el partit estava força obert i tot podia succeir a una i altre àrea. Verdú des del mig camp (semicercle en camp del Valladolid) ha enviat un llançament bombejat que s’ha perdut fora a l’esquerra de Jaime un pèl avançat en la jugada.  En el 90’ ocasió pels locals després d’una pilota perduda per Verdú que ha propiciat el contracop. Héctor Moreno al tall no s’ha fiat de Cristian i ha rebutjat com a pogut a còrner. Aquest s’ha llençat sense conseqüències.

I ha arribat la jugada que ha pogut decidir l’encontre. L’Espanyol busca el segon gol, C. Gómez deixa anar un bon xut que no pot aturar Jaime, i seguint ràpid la jugada i en línia amb la defensa local, Joan Verdú ha recollit el refús del porter local i a un metre del pal esquer, ha ficat la bota lo just per que la pilota acabés endinsant-se a la porteria del Valladolid. La celebració del migcampista de l’Eixample i de tota l’afició perica que ja cantava la primera victòria de l’equip, s’ha truncat de cop i volta en veure el banderí aixecat del jutge que cobria l’atac perico i la posterior confirmació de Fernández Borbalán no donant validesa al gol. Gerro d’aigua freda a les il·lusions d’un equip que avui ha merescut millor sort. I encara gràcies que en el darrer minut de l’afegit una jugada local ha acabat amb un rebuig de Colotto sobre la pròpia porta sortint l’esfèrica per sobre el travesser. L’ensurt ha sigut de consideració i ja només hagués faltat aquest cruel final a aquest bon partit del central espanyolista ... Davant el Rayo l’equip ha de guanyar. Com sigui, però guanyarà. No hi ha alternativa. L’Espanyol, la seva història i la seva afició està per sobre de persones encara que siguin, dirigents, entrenadors o jugadors.

Real Valladolid: Jaime; Rukavina, Sereno, Marc Valiente, Balenziaga; Ebert, Rubio, Víctor Pérez, Bueno;  Óscar i Manucho.
Substitucions: Omar per Bueno, m. 63; Javi Guerra per Rubio, m. 72.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Raúl Rodríguez, Colotto, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; Forlín, Víctor Sánchez, Verdú, Wakaso; Rui Fonte; i Longo.
Substitucions: Javi López per Rui Fonte, m. 64; Stuani per Longo, m.72; Cristian Gómez per Wakaso, m. 82.

Àrbitre: David Fernández Borbalán de la territorial andalusa. Ha mostrat cartolines grogues a Víctor Álvarez (40’ i 44’), Cristian Álvarez, m. 44, Víctor Sánchez, m 56, Forlín, m. 71; Verdú, m. 91, Rui Fonte, m. 91, per part espanyolista. Pel conjunt local l’han vist Rukavina, m.69,  i Sereno, m. 74.

Gols: 0-1: Verdú (pen.), m. 69; 1-1: Oscar, m. 81.

Incidències: Encontre corresponent a la setena jornada de lliga de 1a. Divisió, disputat aquest vespre de dissabte a l’Estadi José Zorrilla de Valladolid. Abans del començament s’ha guardat un minut de silenci en memòria del sogre del President del Real Valladolid i també del que va ser jugador del RCD Espanyol Josep Egea, motiu pel qual els jugadors de l’Espanyol duien braçals negres en senyal de dol. .