diumenge, 25 de novembre del 2012

SITUACIÓ LÍMIT. L'ESPANYOL TORNA A DONAR UNA
IMATGE PENOSA I PERD 0-2 DAVANT EL GETAFE











RCD Espanyol: 0 –Getafe CF: 2
 
Un Espanyol que provoca la desafecció de l’afició.
 
Panorama totalment descoratjador i molt preocupant el que deixa aquesta derrota de l’Espanyol davant el Getafe. En altre partit dolentíssim dels de Pochettino davant un Getafe que ha deixat en evidència en el primer quart d’hora als pericos, que s’ha avançat i ha sabut mantenir la renda fins que en els darrers instant ha sentenciat davant un equip mort anímicament.
 
Altre cop Colotto no ha jugat (esta lesionat? Si ho està per què va convocat i si no ho està per què no juga?). La defensa amb Víctor Sánchez a la lateral dreta – poc ajudat per Alfonso en tasques defensives i que ha permutat de banda amb Wakaso  –, amb  Forlín i Raul a l’eix i Víctor Álvarez a l’esquerra, ha anat de bòlid a causa de les contres de l’equip madrileny en els primers minuts.
 
El començament de l’Espanyol –similar al partit davant Osasuna – ha estat caòtic. Als quatre minuts l’ensurt ha sigut de força consideració. Contracop ràpid del Getafe que agafa en calces a tota la línia de cobertura, passada d’Álvaro Vázquez a l’espai on tot sol entra dins l’àrea amb la bola controlada Barrada, se la prepara i amb tot a favor remata increïblement fora a la dreta d’un Cristian batut. El públic respirava a fons, no creient-se que els madrilenys haguessin pogut fallar tal ocasió. Dos minuts després altre jugada d’atac  que finalitza amb un xut d’Álvaro que bloca bé Cristian.  En el 8’ Lafita deixa en evidència la banda dreta espanyolista i penetrant des de la lateral de l’àrea envia una passada que al segon pal no arriba per centímetres Álvaro llançant-se a la gespa.  La grada comença a patir veient el desgavell autèntic que és l’Espanyol en mans d’un Getafe que tard o d’hora acabarà aprofitant aquests regals.
 
Seria al catorze de joc quan en un contracop de tres atacants per tres defensors,  rep en la frontal Pedro León que torna boig a Forlín, al que retalla en un pam de terreny, se’n va cap al centre buscant forat, i deixa anar un xut ras ajustat a l’esquerra al que no hi arriba Cristian Álvarez.  Dona inici la catàstrofe d’un equip totalment desnonat...
 
La rèplica perica, un xut de Wakaso que surt mig metre per sobre el travesser. Als dinou minuts la Curva dona inici als primers crits del seu particular repertori: “Collet, Dimisión” es deixa sentir des d’aquella zona. Aquests crits son ofegats per crits de “Espanyol, Espanyol” des de altres sectors de l’Estadi, en especial des del sector de penyes.  Crits de “Collet vete ya” des de la Curva. 
 
Joan Verdú intenta executar un lliure directe amb perill, però el seu llançament acaba a les mans de Moyá. Un desdibuixat Espanyol en el que tan sols Wakaso ho intenta xutant des de fora de l’àrea, més amb voluntat que amb qualitat, veu com passen els minuts sense cap tipus de reacció. Abans del final del primer temps, Wakaso obliga en dos temps ha aturar Moyá. En el minut 43, Cristian posa dels nervis a tothom quan no bloca un tret de Lafita i àgil rectifica llançant-se taponant la rematada de Pedro León, i evita un gol que ja s’intuïa.  
 
La reprovació de la Curva a un consell que avui era el seu baptisme de foc, no compta amb l’aprovació de la resta del camp. El desencís s’apodera també de la Curva. Deixa d’animar durant la recta final del primer temps, després de masses deliberacions dels seus membres entre ells.  
 
Aquest desgavell exhibit en el primer temps, obliga a Pochettino ha efectuar un doble canvi deixant en la caseta al doble pivot (Baena i C. Gómez), donant entrada a Javi López, i Stuani, ocupant Víctor Sánchez el mig camp, la seva demarcació més habitual.
 
L’Espanyol sembla reaccionar. El públic es deixa anar pel poc que veu i tot l’estadi fa costat a l’equip, inclosa la Curva al menys de manera espontània. La primera jugada, escapant-se per l’esquerra Stuani i centrant per que Longo, al que li queda la bola un pèl enrere, engalti de primera rematant per sobre la porteria (47’). Poc després Cristian Alfonso envia una pilota elevant per sobre la defensa a Longo, qui ficant el peu, envia l’esfèrica per sobre el travesser.  Una de les poques accions efectives per banda, a càrrec en aquesta ocasió per Javi Lopez acaba amb un bon centre que pentina Longo, aturant el meta Moyá (53’).
 
El Getafe intenta treure’s de sobre el domini inicial dels espanyolistes. Llençarà dos serveis de cantonada en els que sorprèn que un Espanyol avall en el marcador els defensi tot tancat dins la seva àrea amb el jugador més avançat sobre la frontal. El que fa la por... 
 
Wakaso s’acaba de guanyar el crèdit del respectable quan en un ràpid contracop s’escapa i carrega en l’acció al Getafe amb dues cartolines. La Curva canta “queremos 11 Wakasos”...  Verdú envia un llançament  a la part superior de la xarxa de la porteria del conjunt madrileny. 
 
Pochettino fa la tercera substitució donant entrada a Juan Albín. Ignorem que és el que pretén el tècnic espanyolista obtenir d’un jugador tant poc implicat i que tant poc rendiment fins ara ha donat a l’entitat que li paga. El tècnic visitant realitza les dues primeres substitucions, al 68’ i 77’ sent aquesta segona destacable al ser substituït Álvaro amb divisió d’opinions a la grada.
 
L’Espanyol tingué l’empat en les seves mans quan Stuani després de fer un defectuós control acaba aconseguint centrar una pilota d’or, que Albín tot sol remata malament a les mans del meta del Getafe (79’).   El desencís comença a ser més que evident. A la Curva només anima de manera espontània una part de la mateixa. Els conductors habituals de la mateixa ja fa estona que han renunciat mentre que el tambor és un convidat de pedra... Part de l’estadi ho intenta sense molt èxit amb els tres típics aplaudiments i crits de  “Espanyol, Espanyol, Espanyol”...
 
Al 84’ comença a desfilar part del públic (avui present en menys de vint mil espectadors, fet ja de per si preocupant al màxim). L’Espanyol ho intenta sense idees, pel mig, amb una passada de Verdú que Stuani envia per sobre la porteria. Ni en tot el dia acabaria marcant aquest equip...
 
Falten tres minuts per finalitzar... Silenci sepulcral. Poques vegades ho havíem vist al nou estadi. Al 88’ irrompre amb crits els curveros amb el “Directiva Dimisión” al que part de la resta de públic replica negativament per l’actitud d’abandonament de la tasca d’animar al principal grup de l’estadi.  Només dos minuts després, just quan es compleixen els noranta, Castro rep en una jugada iniciada en un servei de banda, retalla a Javi López i dona la passada de la mort per Mané que marca a plaer.
 
Amb la zona de la Curva mig buida, els voltors sobrevolen en mig de la tragèdia, i acaben membres  “apolítics” amb tres banderes espanyoles on sempre era ple i s’animava fins els darrers instants inclòs en pitjors conjuntures.  Trist i patètic final d’un partit en el que no han faltat després del darrer xiulet arbitral, crits contra Pochettino i contra el Consell encapçalat per Joan Collet.
 
Es hora de decisions valentes per molt traumàtiques que aquestes siguin. Si es considera que el planter es prou bo per revertir aquesta situació, implícitament s’està acceptant que el conductor del grup, el mestre de l’orquestra no està sabent conduir un grup ni treu-li el mínim rendiment. Si per contra s’admet que aquest grup no està capacitat per quedar entre els disset primers, hi ha responsables ben clars: Pochettino i Planes, doncs ells son els responsables d’haver confeccionat aquest equip. Sigui com sigui, la situació es molt greu i mai a l’Espanyol s’ha tingut la paciència a cap tècnic a nivell de resultats tant negatius, com la que se li està tenint en aquest cas a Pochettino. 112 anys d’història i una afició sota mínims i enfonsada  moralment, no es mereixen ni la desídia, ni la inacció. Cal actuar ja, i cercar solucions, concs estar dins el consell, a ningú li obliguen...      
 
 
 
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Víctor Sánchez, Raúl Rodríguez, Forlín, Víctor Álvarez; Baena, Cristian Gómez; Wakaso, Verdú, Cristian Alfonso; i Longo.
Substitucions: Javi López i Stuani per Baena i Cristian Gómez, m. 46; Albín per Cristian Alfonso, m.65.
 
Getafe CF: Moyá; Varela, Alexis, Lopo, Mané; Xavi Torres, Míchel; Pedro León,  Barrada, Lafita i Álvaro Vázquez.
Substitucions: Lacen per Barrada, m. 68; Castro per Álvaro Vázquez, m. 77; Miguel Torres per Pedro León, m. 89.
 
Àrbitre: Alejandro Hernández Hernández, del comitè territorial de Las Palmas, assistit en bandes per Manuel Aboy Rivas i Jon Núñez Fernández. Ha mostrat cartolines grogues a Forlín, m. 49, i Javi López, m. 72 per part espanyolista i a Pedro León i Michel, m. 63.
 
Gols: 0-1: Pedro León, m. 16; 0-2: Mané, m. 90
 
Incidències: Encontre corresponent a la tretzena jornada de lliga a 1a. Divisió, disputat al migdia d’avui diumenge a l’Estadi RCDE a Cornellà – El Prat davant 19.053 espectadors.        



4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que grande eres poche, yo de mayor quiero ser como tu. Sin ningun tipo de conocimiento minimo para ser entrenador has estafado al club con tu condicion de exjugador para hacer un contrato de un gran entrenador y ahora esperas que te echen campeon, que listo eres sinverguenza. Te doy mi once para el proximo partido: kameni chica torrejon lopo david garcia, moises javi marquez, coro luis garcia alvarito y el gran tamudo. Porfavor si tienes una minima dignidad vete ya chulo prepotente y mala persona, que donde pisas no vuelve a crecer la hierba. Estadisticamente comprobado, por numeros el peor entrenador de la historia de nuestro club.

Anònim ha dit...

Has hechado a todo lo que te molestaba y has fichado todo lo que te ha venido en gana, has roto todas las promesas jovenes y se han tenido que marchar a otro lado, ahora azlo facil ves al Maresme y dile que no saves como arreglar esto. Vete por la puerta de delante.

Anònim ha dit...

Al finnnnnnnnnnnnn poche destituido¡ Aleluya¡ A cada cerdo le llega su dia grande jajajaja¡

Anònim ha dit...

es el dia mas feliz desde los años que siento estos colores ,ver como se va el pesimo entrenador que hemos tenido. a destrozado nuestro equipo y a destrozado nuestro futbol base ,teniamos el mejor juvenil de españa y a conseguido que se tuvieran que ir a otros clubs
por ultimo solo decir visca el rcd espanyol




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M