dijous, 11 de juny del 2015

DERROTA DEL CADET "A" A LA TANDA DE PENALS.
L'EQUIP ESPANYOLISTA ES QUEDA SENSE FINAL.

RCD Espanyol Cadet "A": 0 (3) - UE Cornellà: 0 (4)

L’equip de David Fernández no estarà present a les finals de Martorell. Ahir nit, al voltants de les 22:00h. després de no superar una més de les maleïdes tandes de penals tant cruels al nostre club, deixà el seu lloc a un Cornellà que durant bona part de l’encontre controlà el partit còmodament però en el darrer quart del mateix defensà amb ungles i dents l’empat a zero veient-se desbordat per un Espanyol que va merèixer el triomf per ocasions clares de gol. A la sèrie de penals, errades en el primer i en el darrer, en jugadors precisament especialistes en aquesta faceta del joc.

L’equip espanyolista – minvat per les baixes – es veié el seu tècnic en l’obligació de convocar a diversos jugadors del Cadet B com David Álamo Torres, Iván Gil Calero i Daniel Ribelles Rueda (al marge de Carlos García ja un habitual en les convocatòries tot i ser cadet també de primer any).

Anglada disposà abans del primer quart d’hora la primera gran ocasió dels blanc-i-blaus en un mà a mà amb el porter visitant, però el remat del 7 espanyolista fou rebutjat a córner.  En aquest llançament de cantonada els pericos van pogué marcar amb un remat en mig d’un munt de jugadors que entre el porter i el pal acabà no entrant dins.  El propi Anglada després d’una mitja volta rematà en una perillosa jugada però la bola se li anà excessivament alta.  Més si apropà Brugué amb un llançament des de la frontal que sortí a poc més d’un pam del pal dret.

Però l’equip espanyolista anà de més a menys en aquest primer temps i contemplà com el conjunt del Baix dominà més en la recta final i el que fora pitjor, es plantà davant la meta d’Adrián en un varies accions amb molt de perill. Primerament en un servei de cantonada que es rematat de primera amb una volea, salvant el meta perico molt segur. Posteriorment un llançament bombejat de Javier Enrique obliga a lluir-se al meta internacional espanyolista amb una espectacular estirada. Arribà en una tercera ocasió amb perill, però en aquesta oportunitat la cobertura local impedí un letal remat traient amb no pocs problemes l’esfèrica de la frontal. Abans del descans, un llançament del local Adrián Jiménez molt tancat fou tret de punys pel porter cornellanenc.

Mancaven quaranta minuts i tot podia succeir. Sortí fort l’Espanyol en el segon temps. Anglada als quaranta-cinc segons disposà d’un primer xut que aturà bé el meta visitant. Poc després, jugada de tiralínies amb passada a l’espai per Guillem Anglada qui de remat ras marca tot just el jutge auxiliar tenia la bandera aixecada i Martín Varas ho certifica anul·lant la jugada per posició antireglamentària.

Mourà la banqueta el tècnic espanyolista entrant els jugadors del Cadet B Álamo i Dani Ribelles.  Posteriorment seria el migcampista Sosa qui ingressaria al terreny de joc arribant-se ja a l’equador del segon temps.

En els darrers vint minuts l’equip espanyolista posà una marxa més al seu joc. Començà a jugar per bandes i amb molta més fluïdesa i arribarien una darrera altre, les ocasions clares de gol que malauradament no aprofitarien els nois de David Fernández.  Primer una passada en profunditat per Dani, qui a boca de canó remata salvant el porter del Cornellà al seu equip (63’).  Passada la mitja hora de joc el lateral esquerrà Pol deixa enrera a dos adversaris, centra i el remat d’Álamo després d’una mitja volta que portava el camí del gol, es troba amb el meta del Cornellà en estat de gràcia i amb una gran intervenció formidable evita altre cop el gol ja cantat.

Els minuts volen més que corren i l’Espanyol a contracorrent ja no només compta en contra amb les bones intervencions del porter del Cornellà, si no que també amb l’infortuni de quan saps que has de marcar i el gol es resisteix: un centre des de la dreta de Reina es passeja a un metre del pal dret sense que per ben poc Brugué no hi arribi per centímetres llençant-se a la gespa. En una molt clara ocasió, una pilota centrada d’un servei de cantonada és rematada entrant des de darrera pel central Alex Cubedo i la pilota increïblement se’n va fora quan ho tenia tot al seu favor i rematà de cap totalment lliure de marca a la frontal de la petita.

El temps s’esgotava i ja en els darrer minut Izan en jugada individual ho intentà dins l’àrea retallant a un defensor i enviant un tret buscant l’escaire i amb rosca que se’n va fora a l’esquerra del meta Ramón. En el  segon minut del temps d’afegit, ocasió per David Álamo qui aconsegueix arribar forçat a una bola en profunditat dins l’àrea, fica la bota, però amb la mala fortuna que toca lleugerament un defensor i la bola rematada surt a un pam fora del pal esquerre per desesperació del jugador espanyolista que es lamenta profundament d’una de les darreres clares ocasions per desnivellar el partit. El servei de cantonada es llença sense conseqüències, però encara hi hauria una darrera ocasió (83’) amb un xut de Brugué que es marxà fora. Després de quatre minuts d’afegit, el xiulet final del col·legiat marcaria el camí de la tanda de penals.

Tanda de penals de la que diuen que sempre és una loteria, però que l’Espanyol sembla no comprar-hi mai números... Llençaria primer tot un especialista, el capità Pol Lozano. Molt malament el seu llançament, l’endevinaria el meta visitant. El Cornellà es posava per davant ja des del seu primer penal i anotarien tant els verds com l’Espanyol mitjançant Ixan, Sosa i Pol Hernández. El vuitè penal també força mal llençat, l’aturaria el meta perico Adrián i el marcador reflectiria un empat a tres gols a manca d’un penal per bàndol. Finalment, Dani per part perica, erraria el seu llançament i Juan Fernández (com no) es tornaria a venjar altre cop del conjunt espanyolista donant el triomf al seu equip.  A Martorell, no hi serà present l’Espanyol Cadet. De fet, l’exercici passat també va caure l’Espanyol en aquesta categoria de manera precipitada a mans del Jàbac. El rival dels verds a la final, el FC Barcelona que eliminà dimarts al Gimnàstic de Tarragona per 2-1.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Adrián, Dani Reina, Pol Hernández, Alex Cubedo, Albert, Pol Lozano, Anglada, Adrián Jiménez, Retu, Izan i Brugué.
Substitucions: David Álamo, i Dani per Anglada i Retu, m. 48; Sosa per Adrián Jiménez, m. 60. Altre suplents: Lluis Andreu (p.s.), Carlos García, Marc Llinares i Iván Gil.

UE Cornellà: Ramón Juan, Pau Mateo, Xavier Manrique, Roman Tugarinov, José Javier, Juan Fernández, Javier Enrique, Xavier Miras, Raul Baena, Ryuya Mitsuzuka i Arnau Arruebo.
Suplents: Juan Manuel (p.s.), Jordi Montoro, Joan Castells, Xavier Cencillo, Pol Sandoval, Onan Robas i Víctor Manuel.

Àrbitre: Javier Martín Varas de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Enric Montero Casado i Gerard López Mora. Cartolines grogues als visitants Juan Fernández, m. 35, Pau Mateo, m. 37, i Xavier Manrique, m. 39.

Penals: 0-0: Pol, atura Ramon Juan -  0-1: Arnau, gol; 1-1: Izan, gol – 1-2: Tugarinov, gol; 2-2: Sosa, gol – 2-3: José Javier, gol; 3-3: Pol Hernández, gol – 3-3: Javier Enrique, atura Adrián; 3-3: Dani, atura Ramón Juan – 3-4: Juan, gol.

Incidències: Encontre corresponent a les Semifinals del Campionat de Catalunya disputat ahir (dimecres) vespre al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En les files del quadre verd, els que foren jugadors del futbol base espanyolista Juan Fernández Santiago i Jordi Montoro Lafuente.