divendres, 30 de maig del 2008

ENTREVISTA: AVUI ,
JOAN MAÑÉ, SOCI 227

El senyor Joan Mañé, seguint el filial blanc i blau en un amistós en pretemporada en el Nou Sardenya.



" SENSE PÈLS A LA LLENGUA; SENSE PLOMES AL BEC ".

Avui, dins la secció “Sense plomes al bec” us oferirem les opinions d’un soci i accionista del RCD Espanyol dels que per ell l’Espanyol ho és gairebé tot: El senyor Joan Mañé, soci número 227 (i amb això ja ho dic tot), i fidel espectador a l’Olímpic i a la nostra Ciutat Esportiva de Sadrià els caps de setmana. Amb ell hem volgut palpar, esbrinar, quines son les seves sensacions envers l’Espanyol en aquests moments finals de la temporada.


Teniu o penseu tenir alguna causa mínimament decent que justifiqui el vergonyós enfonsament de la segona volta?

Penso que principalment ha estat l’actitud dels jugadors, la falta d’interès pels motius que siguin, i també la poca visió de l’entrenador, senyor Valverde.



Que li ha semblat la marxa d’en Valverde?...


No m’ho esperava; pensava que continuaria. Es una decisió que ha pres ell i no sabem el que passarà, dependrà qui sigui el seu substitut; ara mateix es tot una incògnita.
Com a entrenador tenia la seva part de responsabilitat en els partits i no se n’ha sortit amb aquesta segona volta tant dolenta
.


¿Creu vostè que ha marxat per problemes en el vestidor. ?


No ho crec això. Penso que sempre es sent el tema del vestidor quan es perd. Els que diuen que donen dolenta imatge, que son els responsables, son els que sempre en el camp més rendeixen.


Penseu que fa falta ma dura en el club per que no passin coses com ha succeït amb el tema Riera i les seves indignes declaracions?

No té cap dret a dir el que ha dit. Es té que dedicar a jugar que per això es un bon jugador i donar gràcies al públic i a l’Espanyol que és qui es va fixar amb ell. Si, fa falta ma dura, per qui se la mereixi.



Quines son les causes per les que l’Espanyol B ha acabat perdent la categoria aquesta temporada?

Un excés de joventut; per que jugar han jugat bé molts partits. Ha faltat contundència en certs partits, als finals d’encontres gairebé guanyats. Tots haurien de posar la mateixa força que hi posa Palanca. A més també s’ha notat les cessions de masses jugadors que feien falta.


Veieu algun jugador en el filial capacitat per consolidar-se en el primer equip?

Si, veig varis: Jordi Gómez, Palanca ...


Guanyarem algun judici encara que sigui per casualitat?

Difícil, sembla falta d’interès en guanyar-los, qüestió d’ineptitud de les persones que porten els temes jurídics.


Penseu que per ser català de l’any un jugador de futbol, ha de tenir cognom brasiler, holandès o d’algun país que resulti impronunciable, mentre no pertanyi al RCD Espanyol?

Mentre sigui del Barça, segur; m’ho crec tot...


Quina valoració en feu de la tasca del senyor Paco Herrera al front de la direcció esportiva.

Molts alts i baixos. Sigui per falta de diners o els motius que siguin no m’ha acaba de convèncer del tot.


Que en penseu d’una Societat Anònima on el primer accionista passa de tot el que és la pròpia empresa?

Aquest senyor està “forrat de calers”, no vol ni ha volgut ajudar mai a l’Espanyol, i no vol saber rés si no és ell protagonista.


Veurem algun dia un brasiler triomfar a l’Espanyol, per que des de Jeremías, al menys jo no n’he vist cap?


Qüestió de diners i de tenir bon ull a l’hora de fitxar.


Les campanyes de marketing (l’Espanyol de Tots) d’invitar a l’estadi als nouvinguts, son una invitació a fer-se soci en un futur, o a que marxin corrent espantats davant els espectacles futbolístics que ens donen darrerament el nostres jugadors?

No son gaire adients els partits que ha fet l’Espanyol darrerament per que aquesta gent s’acabi fent soci. Han escollit el pitjors moments en aquesta segona volta. Es difícil amb espectacles així.



Sou partidaris d’estrenar un nou himne al arribar a Cornellà- Prat o no? I si penseu lo primer, ha de ser en castellà, català o bilingüe?

No, per mi ja em val el que tenim.


La presidència de Dani coincideix amb la presència de Raul Tamudo al primer equip. Com veieu la situació post –Tamudo?

Serà difícil trobar-ne un substitut de la categoria de Raul Tamudo.



Després de tots els remors i noticies aparegudes aquests darrers mesos en els mitjans de comunicació, quedarà algun jugador per la propera temporada a l’equip?

Si suposo que més d’un es quedarà. Alguns que els mitjans de comunicació diuen que marxaran, penso que continuaran a l’equip igualment que va passar amb el cas de Ferran Corominas que tothom deia que marxava i que tenia ja signat amb altres equips i finalment s’ha quedat.



Davant tanta preocupació obsessiva i malaltissa en el darrer derbi per part dels mitjans i dels poders públics en que facin les paus els presidents Sánchez Llibre i Laporta, se’ls va oblidar de nou lo principal de tot, o sigui guanyar-nos, oi?

Que cadascú es preocupi de casa seva, i principalment el senyor Laporta que bastant feina té ell al seu club.



Penseu que Dani marxarà quan talli la cinta del nou estadi?

Es tota una incògnita. Farà el que voldrà. Ha sigut un bon president i gràcies a la seva gestió tenim moltes coses que abans no teníem com la Ciutat Esportiva, el nou Estadi, etc.


Moltes gràcies, senyor Joan, per atendre’ns i tenir la paciència de contestar-nos a aquestes preguntes.

2 comentaris:

Josep Maria ha dit...

Sento tenir que desil·lusionar al senyor Joan Mañé i a molts seguidors del futbol base, però segons diu Diario As, el club no té pensament de renovar-li el contracte a Miquel Palanca, que expira el proper 30 de juny, o sigui que el seu debut a primera divisió al Sánchez Pizjúan haurà sigut una simple anècdota.

Que es quedin amb Plata, que aquest si que ha "demostrat"...

Anònim ha dit...

Hola: Efectivament, tots el diaris que sol.len dir alguna cosa dolenta de l'Espanyol el Miquel Palanca no renovarà, es que a l'Espanyol sobren molt jugadors amb la mala llet i ganes de lluitar, es cert que al qui va fixar al noi de Plata, aquest si deuria de acabar la seva carrera esportiva i anar a pastar fang, per no dir-li a un altre lloc.
Salut i Espanyol.
Figot 47




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M