dimecres, 1 de desembre del 2010

L'ESPANYOL, CAMPIÓ DE CATALUNYA 2009/10

L'ESPANYOL GUANYA 2-1 AL FC BARCELONA i 1-0 A L'HOSPITALET i DEIXA EN ABSURD RIDÍCUL EL DARRER PARTIT...


FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol: 2


Campions!!!!

El RCD Espanyol s’ha proclamat campió de Catalunya (edició de la temporada 2009/10 que semblava que mai s’anava a disputar) en la Nova Creu Alta de Sabadell en vèncer al FC Barcelona per 2-1 en el partit que donava el títol, desprès d’adjudicar-se el tres punts també en l’encontre inicial davant el CE L’Hospitalet (1-0).

Els espanyolistes han presentat dues formacions ben diferents: Davant l’Hospitalet, Pochettino ha alineat un equip amb joves jugadors de la pedrera i jugadors del primer equip que han sortit de lesions com els casos de Víctor Ruiz, David García, Duscher o el cas d’Iván Alonso. En el derbi, l’alineació ha estat formada principalment per jugadors del primer equip i de l’onze titular que guanyà al Calderón.

El triomf davant l’Hospitalet per la mínima augurava un futur desenllaç exitós pels espanyolistes solament en cas de vèncer a l’etern rival ja que lògicament en el darrer encontre en cas d’empat entre espanyolistes i barcelonistes, aquests darrers ho tindrien tot a favor per adjudicar-se el torneig ja que vencent per dos gols de diferència a un Hospitalet sense cap altre al•licient, el torneig se n’aniria a Can Barça. Coses absurdes de la FCF ja que sempre en qualsevol triangular el segon encontre el disputa qui ha perdut el primer, per que en el darrer partit el títol es jugui entre els dos equips que prenguin part; en aquest cas no ha estat així, i com el que es fa malament, malament surt, el darrer encontre entre Barcelona i L’Hospitalet, ha estat un absurd sense cap interès ja que el torneig ja l’havia conquerit el quadre de Mauricio Pochettino que a més li té guanyada la moral als blaugranes.

L’Espanyol ha sortit a per totes. Ha controlat el joc i ha tingut un quart d’hora en la que la pilota ha sigut seva davant un Barcelona superat. La primera acció de perill una centrada de Sergio García que no ha trobat rematador. Les primeres accions dels barcelonistes una llarga passada en un contracop que Raul Rodríguez ha tallat anticipant-se o un xut d’Adriano, fora. Gens de problemes per la integritat de la porta defensada per Cristian. A partir dels dotze minuts el joc s’ha anat igualant i el Barcelona ha controlat més en la parcel•la ampla.

Però en canvi ha estat l’Espanyol qui ha colpejat primer. Una centrada de Chica per la dreta, passada, i Verdu escorat a l’esquerra controla, mira, i envia una remataaa que es cola a l’escaire esquerra de la porteria de Pinto; un gran gol que avançava als pericos.

Només dos minuts després i sense que els barcelonistes poguessin ni tan sols pair aquest primer gol, una falta llençada des de la dreta porta un refús de cap d’un defensor barcelonista, i la pilota cau a l’altre banda en situació similar al primer gol a Víctor Ruiz; pilota centrada, toca en l’àrea petita Raul Rodríguez i junt a ell, Verdú, l’acaba introduint dins en mig d’un munt de cames. Era el 0-2 i la copa començava a enfilar el camí de Cornellà - El Prat.

Pochettino introduïa un canvi, entrant Savall per Raul. Però, naturalment, el Barcelona malgrat sigui amb suplents, segueix sent un equip estratosfèric en quant a pressupost i qualitat i el partit no estava gens decidit, malgrat la força, anticipació i ganes dels espanyolistes que es veien dos gols amunt.

El Barcelona amb vint minuts per davant, ha avançat línies, ha anat per totes, i ha imprès una marxa de més, intentant assetjar la porteria de Cristian. Una llarga jugada d’atac acaba amb una centrada des de la dreta de Jeffren que es passeja sense rematador, i un defensor espanyolista cedeix a còrner. Aquest es llença, mitjançant Thiago, i entrant amb força i des de darrera, Marc Bartra marca de cap superant Cristian. El jugador format els primers anys a Sadrià, ens ha recordat amb el seu petó a l’escut, que malauradament no tot el que tenim lluint la nostra samarreta al futbol base es de fiar...

Aquest gol ha fet que el Barcelona es llancés a per l’empat davant un Espanyol que ha passat uns minuts d’incertesa però que ràpidament ha tornat a recuperar el nivell defensant amb ungles i dents el resultat conscients que un segon gol els deixava sense títol.

En el 34’ un xut de Bojan ha estat blocat per Cristian tot i que la jugada era clarament precedida de fora de joc que un dels dolents jutges assistents de Gustavo Rebollo no ha vist.

L’Espanyol ha pogut sentenciar la final amb un tercer gol quan un contracop de Sergio García ha deixat per Álvaro i aquest ha rematat encarant Pinto i el meta barcelonista ha salvat el gol amb una gran intervenció. També Luis García ho ha intentat en el llançament de lliure directe, però Pinto rebutjant de punys ha evitat el gol.

El conjunt culer ha tingut ocasions de perill com una centrada de Jeffren que des de l’esquerra s’ha passejat per tota l’àrea sense rematador o un xut – la més clara – de Bojan que després de tocar en la cama d’un defensor espanyolista ha obligat a una gran intervenció de Cristian Álvarez salvant amb la mà el gol de l’empat desviant a còrner. El darrer xut al 44’ d’Adriano que ha blocat el meta argentí del RCD Espanyol ha estat la darrera ocasió d’un Barcelona que ha sucumbit davant la il•lusió d’un Espanyol en ratxa.
Destacar el gran partit de tot l’equip i en especial de Verdú, autor del doblet que ha donat el títol.




Fitxa Tècnica:
FC Barcelona: Pinto; Adriano, Marc Bartra, Fontás, Maxwell; Thiago, Mascherano, Keita; Victor Vázquez, Jeffren i Bojan.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Chica, Raul Rodríguez, Víctor Ruiz, Didac Vilà; Manu Molina, Javi Márquez; Verdú, Luis García, Sergio García; Álvaro Vázquez.
Substitució: Guillem Savall per Raúl Rodríguez, m. 25

Àrbitre: Gustavo Rebollo López. Comitè territorial català, delegació de Barcelona, sense problemes, tot i estar molt malament assistit pels seus jutges auxiliars en els fores de joc.

Gols: 0-1: Verdú, m. 21; 0-2: Verdú, m. 23; 1-2: Marc Bartra, m. 27.

Incidències: Final de la Copa de Catalunya de l’edició de 2009/10. Nova Creu Alta de Sabadell. Encontre retransmès per TV3 (els dos encontres del Barcelona han estat per TV3 mentre que el de l’Espanyol amb l’Hospitalet, pel CANAL 33)...
David García com a capità, ha recollit el trofeu que acredita a l’Espanyol com a campió de Catalunya. Ramon Condal, Germán de la Cruz i Xavi Andreu han estat els més importants membres de l’expedició espanyolista a la final.




RCD Espanyol: 1 – CE L’Hospitalet: 0

Prèviament, l’Espanyol ha estat qui ha obert la final enfrontant-se al CE L’Hospitalet. El conjunt de Miguel Álvarez (qui es va fer càrrec de l’equip després de la destitució d’Àngel Pedraza) ha posat molt difícils les coses al conjunt perico al que li ha costat fer-se amb el control del partit amb un equip de joves jugadors del planter barrejats amb quatre jugadors del primer equip que sortien de períodes d’inactivitat.

En els primer tram del partit, Rui Fonte s’ha mostrat com el jugador més incisiu per banda dreta, però en definitiva no ha hagut cap ocasió de gol ni per uns ni per altres.
El primer xut a porta ha estat dels riberencs quan Cristian Alfaro ha rematat blocant el meta romanès Dinu en dos temps.

Al minut 27’ un lliure directe a uns metres de la frontal, ha estat llençat malament per Ivan Alonso, estavellant la pilota a la tanca defensiva; el refús li cau a David García que amb l’esquerra deixa anar un obús que s’enverina desviant-se cada cop més a la dreta de Craviotto fins a allotjar-se dins la porteria del conjunt riberenc.

La polèmica ha tingut el seu lloc quan Callejón ha rebut un cop de colze d’un jugador de l’Hospitalet, i s’ha tornat donant-li una empenta amb la mà. El col•legiat Gustavo Rebollo ha sancionat amb targeta groga l’actitud del espanyolista però no ha sancionat l’origen de la polèmica acció.

L’Espanyol ha tingut el segon gol en el minut 31 quan Dani Nieto assisteix en profunditat per Rui Fonte i aquest retallant i veient-se amb poc angle davant Craviotto, cedeix enrera per Callejón que a boca de canó remata salvant Rubén García sota pals.

L’àrbitre també s’ha complicat la vida en una acció en la que en un llançament de falta ha caigut un atacant de l’Espanyol dins l’àrea i l’ha fet repetir desprès d’avisar a uns i altres. Si la pilota ja estava en joc, o assenyalava falta de l’atacant o penal; mai fer-la repetir.

En els darrers instants, el quadre del Baix Llobregat ha intentat cercar l’empat davant un Espanyol que s’ha tancat, però que no ha passat cap tipus de problemes en defensa, per endur-se els tres punts en aquest primer encontre.





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Dinu; A. Blázquez, Guillem Savall, Raul Rodríguez, David García; Duscher, Sergi Darder; Callejón, Dani Nieto, Rui Fonte; i Ivan alonso.

CE L’Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Manu Viale, Oscar Álvarez, Barón; Ruben García, Cristian Gómez; David Ceballos, Cristian Alfonso, Cristian Lobato i Marc Pedraza.

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, comitè territorial català, delegació de Barcelona, assistit en bandes per José María Ungueti Ruiz (delegació del Baix Llobregat) i Juan Carlos Barranco Trejo (delegació de Sabadell). Ha mostrat cartolina groga a Callejón, m. 29.

Gol: 1-0: David García, m. 28.

Incidències: Primer encontre de 45 minuts corresponent a la final de la XXI Copa de Catalunya disputada en la Nova Creu Alta de Sabadell, corresponent a la temporada 2009/10.




1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats campions, l'equip espanyolista ha demostrat que
va ser superior i va guanyar justament als barcelonistes, esperem
aconseguir + títols aquest any, si seguim així podem aspirar
a jugar a la Champions League i a lluitar per la lliga. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M