diumenge, 28 de novembre del 2010

COP D'AUTORITAT DE L'ESPANYOL
AL CALDERÓN (2-3) I SEGUEIXEN EN QUART LLOC

C. Atlético de Madrid: 2 - RCD Espanyol: 3



Ratifiquen la quarta plaça
El RCD Espanyol ha obtingut una històrica victòria, un triomf de mèrit, davant un dels mediàtics d’aquesta lliga, l’Atlético de Madrid i al Calderón. El conjunt de Pochettino que s’ha avançat tres cops al marcador ha vist com els madrilenys li empataven fins a dos cops neutralitzant l’avantatge espanyolista, fins que Dani Osvaldo d’un gran gol ha apuntillat a un ferit Atlético que no s’ha rendit mai.

Encertadament Pochettino ha seguit donant confiança als homes que han jugat els dos darrers encontres – el que funciona no és toca i menys si son nois joves que necessiten de la confiança per anar progressant com a jugadors i com a bloc –, repetint el mateix onze titular.

El partit ja s’ha vist que seria intens i molt mogut des d’un bon principi. Encontre d’anades i tornades i molt elèctric, cosa que encara podia fer pensar que afavoriria als locals amb teòricament molt més “punch” a la davantera. Però no ha estat així. L’Espanyol ha plantat cara a tot un Atlético de Madrid, se li ha posat el marcador de cara i ha seguit amb el mateix ofensiu plantejament per intentar aconseguir el triomf no renunciant a l’atac.

El primer xut de Verdú s’ha marxat alt i desviat. La rèplica després d’una errada greu de Luis en la passada que provoca el primer xut de Forlán que bloca Kameni amb problemes en dos temps. Osvaldo rep una passada llarga de JAvi Márquez que s’ha fet un tip de recuperar pilotes en aquest primer temps, i l’italo-argentí sense gaire angle xuta, cobrint De Gea l’angle curt i blocant l’esfèrica.

L’Espanyol ha gaudit de més ocasions i ha jugat millor en aquesta primera mitja hora de partit. Osvaldo ha rematat malament de cap una centrada llarga en la que ha perdut la perspectiva de la porteria i ha enviat la bola fora rematant entre els dos centrals lliure de marca.

La jugada polèmica
Una falta a Joan Verdú a un metre de l’àrea de càstig l’executa l’Espanyol Callejón fent impacte al colze de Reyes situat a la tanca; el refús li cau altre cop a Callejón i torna a tocar el braç –ara més clar- a Simao. Texeira Vitenes ja havia xiulat en la primera discutida acció. Era un penal similar al de Luis en el Bernabeu. Aquest cop, l’absurda normativa aprovada darrerament afavoria a l’Espanyol. Luis García, per alt i arriscant molt, transforma en el primer gol espanyolista.

Però després d’uns bons minuts espanyolistes amb l’avantatge en el marcador, els darrers quince minuts del primer temps l’Espanyol ho passarà força malament. L’Atlético es bolca a l’atac sobre la porteria de Kameni assetjant el gol de l’empat. Aquest no arriba en diferents accions com una ocasió de Simao que davant Forlín xuta blocant Kameni llençant-se a la seva dreta, o una rematada de Reyes que Kameni amb una mà rebutja i tot sol Simao envia als núvols.

L’Espanyol també ha tingut la seva opció quan un servei de cantonada executat per Javi Márquez ha estat rematat de cap per Forlín, salvant Godin, o en un contracop en el que Osvaldo li guanya en primera instància per velocitat la partida a Perea, però el colombià es refà i llençant-se a terra rebutja molt expeditiu.


Els cinc minuts finals del primer temps (Texeira ha afegit més de dos) l’Espanyol ha patit de valent per mantenir el marcador. Didac Vilà rellisca en una pilota per la banda esquerra i la jugada acaba amb un atac matalasser i el consegüent remat de Kun Agüero que és a punt de donar l’ensurt. Un altre xut de Kun, sec i enverinat, el treu com bonament pot Kameni a còrner.

El primer empat
El servei de cantonada es llença passant dos minuts dels quaranta-cinc reglamentaris, i l’Atlético mitjançant Tiago aconsegueix empatar l’encontre després de tres rematades dins l’àrea petita consecutives en les que Kameni treu com pot les dues primeres, però no pot evitar que el gol dels matalassers acabi pujant al marcador. Mentre, els defensors espanyolistes s’ho miren, l’Atlético per insistència empata l’encontre. Teòricament, un cop molt dur i gol psicològic del quadre madrileny.

Però l’Espanyol no s’enfonsarà i demostrarà sent un conjunt que creix dia a dia a nivell psicològic i com a conjunt –el seu mèrit tindrà també el seu tècnic – i seguirà lluitant igual que quan anava per davant al marcador.

Agüero entre un munt de jugadors té la primera opció del segon temps amb un xut que de nou Kameni atura per la seva esquerra. Una de les ocasions més clares la protagonitza Simao quan tot sol, encarant el camerunès remata i aquest salva amb una cama rebutjant l’esfèrica. Sensacional Carlos. Son moments complicats per l’Espanyol davant l’empenta dels locals. Jordi Amat es juga la segona cartolina. Texeira té pietat del jove jugador que ha fet un gran encontre un cop més i mira que avui ho tenia ben difícil davant qui tenia davant.

Verdú torna a avançar als espanyolistes
Quan pitjor ho passava el conjunt perico, una acció de lluita de Dani Osvaldo, carrega amb el cos al defensor Perea, en la lateral esquerra de l’atac perico, li roba la cartera, penetra, un retall, mira i xuta; el meta madrileny no bloca l’esfèrica i aquesta cau morta al segon pal on Joan Verdú entrant amb força i decisió, anota el segon i torna a col•locar l’Espanyol per davant en el marcador.

Forlín talla una molt complicada pilota davant Agüero, entrant al límit del reglament dins l’àrea. Sortosament toca pilota i res a dir, però.... A Baena Texeira li perdona també la groga. Un llançament de falta a càrrec de Reyes surt a uns pams del pal esquer de la porta de Kameni.

Pochettino fa el primer canvi. No especula amb el resultat. Substitueix a un desconegut els darrers encontres, Callejón, i dona entrada a Dátolo. L’Espanyol no aprofita un excel•lent i ràpid contracop en el que Osvaldo serveix d’esperó per Verdú, però aquest molt lent quan li torna al davanter, es troba en situació anti-reglamentària. Una jugada de Javi López per la dreta acaba amb una rematada forçada d’Osvaldo, que treu el meta local.

Errada defensiva i gol de l’Atlético
Agüero no desaprofita el regal defensiu d’un Espanyol quan Didac Vilà trenca el fora de joc en l’assistència en profunditat de Forlán per l’argentí que amb molta serenor culmina amb una bona definició per l’esquerra de Kameni totalment venut. El gol matalasser torna a donar ales als locals desprès d’una fase de partit dominada pels pericos.

Ara serà Reyes qui es lliurarà d’abandonar el terreny de joc quan el col•legiat li perdona una dura entrada mereixedora de la segona cartolina sobre Luis García. Falta un quart d’hora i Pochettino dona entrada a Sergio García per Verdú, apostant per l’atac i no conformant-se amb l’empat.

Un golàs, que val tres punt d’or
Jugada per la dreta de Luis García i de volea, Osvaldo, connecta amb l’esfèrica amb un gran remat que per alt i amb potència supera a De Egea.
Però l’equip matalasser no es rendeix i Kun Agüero superant per la lateral esquerra de l’àrea a Didac remata a l’exterior de la xarxa de la porteria de Kameni.

Quique Sánchez Flores dona entrada a Fran Mérida, germà de Sara Mérida jugadora del Femení del RCD Espanyol. Precisament l’ex del Arsenal ho intenta en jugada individual, però culmina malament amb un xut alt i desviat. El temps es va exhaurint lentament, i ja només falten cinc minuts. Seran d’infart.

Forlín veu (com no!) la cartolina groga en una entrada totalment innecessària al mig del camp. Els darrers dos minuts de joc, l’Espanyol controlarà el joc (anem millorant) i serà objecte de continuades faltes per part dels jugadors madrilenys que impotents veuen el triomf irreversible d’un Espanyol crescut amb part del públic desfilant dels seus seients.

Osvaldo té que abandonar el terreny de joc al rebre una topada amb el cap de Godin, i sagnant marxa en llitera deixant el seu lloc al debutant Raul Rodríguez jugador procedent de la Gramanet (i primer fitxatge de l’era Morales que debuta amb el primer equip tot i que de manera anecdòtica).

El temps va passant lentament per uns i ràpidament pels altres fins que una entrada a Javi López provoca una desmesurada reacció del tècnic local agafant amb les mans al lateral andalús, fruït del nerviossisme i de la impotència, i Luis acudirà posteriorment en defensa del seu company. Picabaralla en aquests moments i el partit que s’allarga fins els noranta quatre minuts i quaranta cinc segons. Un cop finalitzat el partit, el tècnic matalasser tornarà a ser protagonista aquest cop enfrontant-se a Luis García. En els darrers instants del partit, l’Atlético servirà un llançament de cantonada, com a darrera oportunitat per empatar l’encontre.

La cobertura espanyolista rebutjarà la bola penjada i Texeira Vitenes assenyalarà la fi del encontre amb l’alegria d’un grup que tota la setmana ha reivindicat el seu paper en una lliga que sembla predestinada només per que es parli de dos clubs i les actuacions dels demés quedin en el més absolut anonimat. Avui, amb la televisió en directe i en obert, Espanya sencera ha estat testimoni del segon triomf a domicili d’un Espanyol que suma ja 25 punts i que ocupa zona de Champions League, una setmana més passi el que passi demà.

Bon resultat que perfectament pot anar dedicat a tots aquells polítics i periodistes que aquests dies, i avui en concret han tornat a mostrar-nos la seva pobresa moral i la seva mesquina actitud de pensament únic totalitari. Avui han estat castigats moralment si han vist el partit: Demà, ho haurien de ser tots, a les urnes.




Fitxa Tècnica:
C. Atlético de Madrid: De Gea, Ufjalusi, Godín, Perea, Filipi, Suárez, Tiago, Reyes, Simao, Forlán i “Kun” Agüero.
Substitucions: Raul García per Tiago, m. 67; Fran Mérida per Simao, m. 83.

RCD Espanyol: Kameni (9), Javi López (8), Forlín (7), Jordi Amat (8), Didac Vilà (6), Baena (6), Javi Márquez (8), Verdú (8), Callejón (5), Luis García (8), i Osvaldo (9).
Substitucions: Dátolo (7) per Callejón, m. 60; Sergio García (6) per Verdú, m. 74; Raul Rodríguez (s.q.) per Osvaldo, m. 92

Àrbitre: José Antonio Texeira Vitenes, del comitè territorial càntabre, assistit en bandes per Francisco Lamsfús, i Cesar García. Ha mostrat cartolines grogues a Reyes, m. 20, Javi López, m. 23, Baena, m. 25, Jordi Amat, m. 39, Simao, m. 44, Joan Verdu, m. 45, Tiago, m. 48, Kameni, m. 65, i Forlín, m. 86. El tècnic local (m.92) ha estat expulsat en l’acció amb Javi López.

Gols: 0-1: Luis García (pen.), m. 21; 1-1: Tiago, m. 45+2; 1-2: Verdú, m.53 ; 2-2: Agüero, m. 65; 2-3: Osvaldo, m.77.

Incidències: Encontre corresponent a la tretzena jornada de lliga de 1a Divisió disputat en l’estadi Vicente Calderón de Madrid, retransmès en directe en obert per les televisions TV3 (autonòmiques) i La Sexta. L’Espanyol ha aconseguit els dos primers gols (Verdú i Osvaldo) de jugada, en partits a domicili en el que portem de lliga, ja que els dos anteriors han estat marcats de penal per Luis García.

1 comentari:

JOSE CARRERA ha dit...

Hola pericos/ques:
Felicitats al RCD Espanyol perquè ha demostrat que jugant amb aquesta autoritat, guanyant cómodament a l'Atletico de Madrid x 3 a 2, podem aspirar al màxim, si no haguèssim perdut punts a fóra estariem lluitant x la lliga. Una forta abraçada.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M