dijous, 8 de desembre del 2011

TAULES EN EL DERBI JUVENIL
S'AVANÇA L'ESPANYOL I EMPATA EL BARÇA EN FORA DE JOC





















RCD Espanyol Juvenil “A: 1 – FC Barcelona: 1


Simón del Pino, amb el Barça...


El RCD Espanyol ha empatat a un gol amb el FC Barcelona en l’encontre entre els dos aspirants al títol de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil. Els espanyolistes que han fet un bon encontre s’han avançat en el primer temps mitjançant Joan Jordán, però al començament del segon els barcelonistes amb un polèmic gol han establert el que seria definitiu empat. En els darrers instants una molt clara mà en l’àrea barcelonista no ha estat sancionada i ha permet als culers sortir amb un punt de Sadrià. L’equip de Dani Poyatos és l’únic equip invicte del campionat i manté l’avantatge davant el FC Barcelona (quatre punts amb un encontre menys disputat els culers).

L’encontre ha sigut bastant igualat. Potser si s’hagués tingut que adjudicar el triomf, l’Espanyol als punts s’hagués fet creditor d’un millor bagatge en el còmput dels noranta minuts. Però altre cop varies jugades polèmiques tornen a marcar l’encontre i sempre resoltes pel col•legiat favorablement a l’equip del règim. Tret d’aquesta consideració, gens intranscendent, l’empat es pot considerar just en quant a mèrits d’uns i d’altres.

Després d’un inici de tempteig entre els dos equips que lluiten pel títol, amb domini altern i joc més per la parcel•la ampla del camp, ha estat l’equip de Dani Poyatos qui s’ha avançat en el marcador quan Gil des de banda dreta de l’atac perico ha llençat un còrner un pèl passat, Miguel no ha sortit gens bé i Joan Jordán de precís remat amb el cap ha fet el primer i únic gol del quadre local.

L’Espanyol colpejava primer, però quedava tot un món de partit. El Barcelona sofria a més el fet que Ernesto s’hagués de retirar lesionat sent substituït per Sandro abans de complir-se la primera mitja hora de joc. L’equip espanyolista ha estat el clar dominador d’aquesta segona meitat del primer temps, i ha arribat varies vegades amb força perill com en una centrada de Josu que el barcelonista Bagnac s’ha anticipat traient-li l’esfèrica a Rufo quan anava a connectar el remat. Malgrat el major domini i millor joc espanyolista no hi ha hagut ocasions clares de gol. En els darrers minuts del primer temps, el Barcelona ha tingut en Quintillà amb un llançament que ha aturat Germán, la única clara aproximació (m.43’).

Amb dolentes sensacions pels interessos espanyolistes ha començat el segon temps. El Barcelona s’ha fet amb el domini davant un Espanyol que en tres minuts ha estat incapaç de passar amb solvència el terreny de joc propi. En una de les jugades d’atac barcelonista (m48’) ha arribat el gol de l’empat, força polèmic. Una pilota sense control que la defensa espanyolista no aconsegueix rebutjar, dolenta sortida de Germán, i Jean Louis Dongou fidel a la cita amb el gol quan s’enfronta als espanyolistes en totes les categories del futbol base des que va arribar procedent de la Fundació Eto’o, marca en posició de fora de joc, sense que un defensor espanyolista en l’intent de rebutjar l’esfèrica pugui evitar el gol barcelonista. Protestes dels jugadors pericos, el àrbitre que consulta amb el jutge auxiliar, però res... Estem altre cop davant l’equip que es distingeix com a referent de la corrupció al futbol i en qualsevol categoria aquests paràmetres no varien en absolut. Encara que sigui en juvenils o en benjamins. I el senyor Simón del Pino ja sap perfectament el que te que xiular...

L’Espanyol ha quedat tocat anímicament per aquest fet, tot i que no ha girat la cara al partit gens ni mica i ha intentat sobreposar-se a l’adversitat arbitral. Una falta penjada per Miravent ha estat rematada de cap d’esquenes a porta per Héctor que ha saltat més, però l’esfèrica amb poca fortuna surt un parell de pams per sobre el travesser quan el meta estava ja totalment venut en la seva dolenta mitja sortida. La rèplica, un xut de Dongou, ben aturat pel meta Germán.

Roger Canadell en el llançament d’un lliure directe en el 62’ ha posat a prova al meta culer que ha fet una gran aturada enviant a còrner. En una embolicada jugada dins l’àrea, Rufo lluitant des de la gespa amb un dels defensors africans del Barcelona, ha rebut una puntada en l’entrada del barcelonista, però ha passat totalment desapercebut pel col•legiat (el jugador culer, això si, esportivament ha col•laborat en la recuperació de Rufo, veure foto).

L’Espanyol ha buscat el gol del triomf corrent el risc de ser sorprès en alguna ràpida contra d’un Barcelona molt més sencer físicament. El fet que els barcelonistes hagin jugat defensant el resultat i sortint al contracop ja indica qui ha manat més en l’encontre i com el conjunt culer ha renunciat als seus patrons de joc habituals davant la perillossitat i bon fer d’un equip com l’Espanyol que segueix líder del campionat.

Rufo (67’) ha estat a punt de sorprendre a Miguel, quan des de fora de l’àrea ha engaltat un tret que s’ha marxat fora per molt poc a la dreta de la porteria barcelonista. Algunes de les accions visitants han estat avortades per la cobertura espanyolista i pel meta Germán que ha estat molt segur en la resta de partit.

L’Espanyol ha estat apunt d’aconseguir el gol del triomf en les acaballes del matx. Un servei de cantonada, ha estat pentinat per Brian colpejant l’esfèrica en el cap d’un defensor i sortint de nou a còrner per sobre el travesser. El còrner es treu i és Joan l’autor del gol qui remata altre cop de cap, però aquest cop més fluix fàcil per Miguel.

La darrera jugada polèmica del partit ha estat quan amb posterioritat a un llançament de Josu des de banda esquerra des de gairebé quaranta metres ha estat a punt de sorprendre al meta visitant que se li ha escapat la pilota; la jugada ha acabat amb Bagnac ajudant-se amb la mà. L’acció ha passat inadvertida per la gran majoria, però tota l’afició en el sector lateral de l’atac espanyolista i darrera la porteria on atacava el quadre espanyolista ha vist perfectament l’acció constitutiva de penal... o potser no?... Ja no me’n recordava que amb el “nou reglament” es penal si et toca a l’ull...

Però amb un Espanyol ben obert en busca del triomf, el Barcelona ha gaudit de dues bones ocasions per emportar-se la victòria: Una centrada xut de l’ex espanyolista Cristian per sobre el travesser en temps ja d’afegit i una centrada que ha estat rematada per Patri amb tot a favor per sobre. Hagués estat injust que els barcelonistes s’haguessin endut l’encontre però en el futbol son els gols els que decideixen i en aquest encontre els dos equips han tingut les seves ocasions en els darrers instants del matx. La dels pericos, en el 91 i escaig, quan una pilota que Rufo ha continuat lluitant-la, ha acabat robant-li la cartera al seu adversari i cedint de primera al pun de penal per que Brian rematés fora després de colpejar la seva rematada en el defensor. Era la gran ocasió dels espanyolistes. Un canvi per cada equip, entrant Adrián Ruiz i per part culer Edu, i el llarg afegit ha finalitzat sense que el marcador s’hagi mogut. Repartiment de punts i la lliga seguirà jugant-se en les setze jornades que manquen.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Germán, Arroyo, Bonilla, Héctor, Josu, Miravent, Canadell, Joan, Kilian, Rufo i Gil.
Substitucions: Brian per Gil, m. 70; Aitor per Arroyo, m. 79; Adrián Ruiz per Canadell, m. 91.

FC Barcelona: Miguel, Bakayol, Grimaldo, Bagnac, Ayala, Patri, Ernesto, Samper, Dongou, Miguel Ángel, i Quintillà.
Substitucions: Sandro per Ernesto, m. 28; Pol Calvet per Quintillá, m. 73; Cristian Herrera per Miguel Ángel, m. 85 i Edu per Grimaldo, m. 92.

Àrbitre: Israel Simón del Pino. Un altre col•legiat de Segona B que no deixa grat sabor de boca amb el seu parcial arbitratge. Ha perdonat la targeta a Miguel Ángel ja als set minuts per una molt dura entrada. Ha perdonat també la cartolina a Patri en tallar un contracop franc, Ha donat validesa a un gol molt polèmic que ha suposat l’empat i finalment no ha vist o no ha volgut veure, unes mans molt clares a l’àrea barcelonista en les acaballes del partit.
Ha mostrat cartolines grogues a Héctor, m. 48, Gil, m. 49, Miravent, m. 65 per part local i a Quintillà m. 56 i Bagnac, m. 80 per part visitant.

Gols: 1-0: Joan, m. 20; 1-1: Dongou, m.48

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 14ena. de lliga del grup tercer de Divisió d’Honor Juvenil disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Bona entrada per veure el partit més important de la categoria, el derbi entre Espanyol i Barcelona. Presència a la llotja del President del RCD Espanyol Ramon Condal junt a diversos consellers, i al tècnic espanyolista Mauricio Pochettino junt al Director Tècnic Esportiu, Ramon Planes . Bona temperatura, superior a la normal, amb cel serè, i temps assolellat.









12 comentaris:

Anònim ha dit...

Tipico partido de derby, mucho centrocampismo, poco futbol y pocas ocasiones de gol, eso si, el arbitro cule cule! Este barsa es el peor barsa en muchos años, no tienen a ningun jugador referente ni con posibilidades de llegar al primer equipo, y nuestro espanyol pues tampoco tiene la calidad del equipo del año pasado con los thievy pirulo darder pau etc, esta temporada los equipos son flojitos y si no hacemos mucho el tonto esta temporada podemos hacer campeones y desbancar al barsa de una vez! Forza pericos!

Anònim ha dit...

GRAN 1 PARTE LA 2 NO HA ESTADO TAN BIEN .TENEMOS UNA GRAN DEFENSA

Anònim ha dit...

este año toca hacer campeon, tenemos que aprovecharnos que este es el peor barsa en muchos años y que la categoria ha bajado mucho respecto a temporadas anteriores, es verdad que nosotros tampoco tenemos jugadores individualmente muy buenos como el año pasado pero si tenemos un bloque muy fuerte y solido muy bien estructurado por dani poyatos con una gran defensa y un gran portero y tambien un goleador como rufo que por ejemplo el año pasado no teniamos, si mantenemos esta garra y regularidad sera posible hacer campeon.

Josep Maria ha dit...

Así lo esperamos. El Barcelona por juego y jugadores efectivamente también yo creo que no tiene una plantilla a la altura de la temporada pasada. A ver si no tropezamos en campos donde se acostumbran a perder los campeonatos y el equipo de Dani Poyatos se alza con el título. Pero queda mucha liga aún.
Saludos!.

Anònim ha dit...

Qui serien els principals jugadors que destacarieu d'aquest juvenil? veuen algun amb certes posibilitats d'arribar a debutar amb el primer equip?

Anònim ha dit...

individualmente es dificil destacar a alguno en concreto porque no hay ninguno a mi manera de ver que pueda llegar arriba a corto plazo, los mas destacados para mi son rufo de cara a gol pero tengo dudas de si puede competir en el filial, es lento y tiene poco cuerpo, canadell mucha calidad pero muy pequeño para jugar de centrocampista en el espanyol, si en el barça, bonilla en defensa aunque no de central porque no tiene altura y en la porteria german parreño aunque tiene a edgar por delante, en el centro del campo no tenemos gente con el poderio y calidad de senent o darder pero en conjunto dani poyatos ha hecho un equipo solido y competitivo.

Anònim ha dit...

destacar alguno no quiero decir nombres pero la persona que ha escrito antes de mi le diria que estos comentarios sobran

Anònim ha dit...

La veritat que jo no puc assistir als partits i agraeixo qualsevol comentari sobre el planter de l'Espanyol, aixi que pel que a mi respecte gracies per l'opinio sobre els jugadors. Deies que Canadell te gran qualitat, i si no tinc mal entes aquest jugador va venir del Barça, algu sap la rao del perque el van deixar marxar o perque el van fer fora?gracies

Anònim ha dit...

El peor barsa y el peor espanyol en muchos años, nunca que yo recuerde estos dos clubs habian tenido un equipo juvenil tan flojo, basta mirar que jugadores habia el año pasado entre los dos, rafinha delaufeu sergi gomez espinosa por el barsa y thievy darder senent o pirulo por el espanyol, no hay color con todos los respetos para los actuales, esta es mi modesta opinion

Anònim ha dit...

Pues para mí el Barcelona tiene 2 jugadores con una proyección impresionante como son Samper, ayer me encantó, y Grimaldo, no brilló mucho. Ambos son juveniles de primer año. El Espanyol tiene a dos defensas que son fijos en las categorías inferiores como Arroyo, segundo año de juvenil, cumplió perfectamente y Duarte.

Anònim ha dit...

Del partido, pues fue un derbi clásico en los últimos años, mucho respeto y pocos riesgos. El dominio fue alterno, para mí el empate justo. Me gustó Joan, no lo conocía, técnicamente bastante bueno en desplazamientos largos y una presencia física imponente.

Anònim ha dit...

estoy de acuerdo de lo que hablais de la defensa como DUARTE ,ARROYO ,BONILLA Y HECTOR ,Y el que no este de acuerdo que mire cuantos goles les han metido.A CANADELL tengo entendido que lo echaron del barça igual que a JOSUE .VISCA EL ESPANYOL




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M