diumenge, 11 de març del 2007

ALTRE EMPAT A DOMICILI: RACING 1 ESPANYOL 1

L’Espanyol afrontava un complicat e incomodo partit a cavall entre el maratonià viatge de Tel-Aviv, i l’encontre de tornada dijous vinent en que es jugaran la continuïtat o no, en competició europea, i ho feia amb importants baixes. Tant Rufete, com Moisés per sanció, Costa per lesió, i Jônatas per fuga i abandono de les seves obligacions, obligaven a Ernesto Valverde a convocar a Serrán que ha jugat el partit sencer i Ángel (que ha renovat per cinc anys, per l’entitat blanc i blava) que ha gaudit dels seus minuts a la recta final del matx.

El partit ha començat a un ritme frenètic i als deu minuts ja havien tingut lloc els dos gols que han pujat al marcador.
Primer era el RCD Espanyol, que després d’una falta llençada per l’habitual de sempre, la pilota amb refusos arribava a Pandiani que entre rebots no pot rematar i li cau a Riera que engalta un xut que es cola a la porteria defensada per Toño.

Però molt poc ha durat l’alegria , ja que l’àrbitre a instàncies de l’auxiliar ha indicat pena màxima en una jugada en la que el defensor perico agafa per la samarreta a Munitis i cau fora, en una acció totalment innecesaria. Els jugadors pericos han protestat la decisió, però ha estat inapel·lable; Garay ha posat el definitiu 1-1 en el marcador.

Riera que ha estat molt actiu en la primera part, ha pujat la banda però la seva centrada no ha trobat rematador. Posteriorment ha estat “rifle” Pandiani, qui ha trobat en Toño, a qui ha detingut la seva bala, des de la frontal.
Coro amb un remat de cap molt fluix desaprofita altre ocasió. Per part local, varis remats de Zigic , de Oscar Serrano i de Vitolo que es marxen fora sense conseqüències.

La segona part portava el mateix guió que la primera, i si havia algú que mereixia guanyar era l’Espanyol que s’acostava amb més perill i més vegades que el seu rival que mirava de no deixar-se sorprendre. Però amb el pas dels minuts, l’Espanyol aniria afluixant i notant el esforç i el desgast de l’encontre tan dur que es va viure a Israel, a més d’altres consideracions (viatjes, baixes, jugadors justets fisicament).

Valverde mou banqueta: substitueix a Pandiani per Luís García i en tot, l’ocasió més clara serà per els locals, al minut 76, quan el gegantí davanter racinguista Zigic, remata de cap i l’esfèrica colpeja al travesser de la porteria de Kameni.

En l’últim quart d’hora, el Racing s’ha bolcat sobre la porteria de Kameni amb pilotes llargues, penjant pilotes per que en qualsevol moment Zigic aprofités alguna. Cal destacar que la defensa espanyolista ha ratllat a un molt bon nivell, i ha sabut defensar el resultat amb una mica de patiment en els darrers moments del matx. I en això, que Kameni apareix providencial , parant un enverinat remat de Pinillos, quan semblava el gol de la victòria local si no hagués sigut per la bona intervenció del meta perico.

En els darrers moments, ja en temps d’afegit, Valverde ha donat entrada a Marc Torrejón per acabar d’esgotar el temps, i contribuir amb la seva alçada a evitar algun que altre ensurt.

Punt per tant que es pot considerar com a bo, i més tenint en compte les tres baixes al centre del camp, i les circumstàncies en que ha arribat l’encontre, resultat que continua instal·lant al conjunt de Valverde a la novena plaça, lluny dels problemes de la zona baixa, però al mateix temps també cada cop més lluny de les places que donen dret a jugar en Europa la propera temporada... ¡es clar, que si a la gent no l’interessa la UEFA, menys a vuit mil...!

Fitxa Tècnica
Racing Club Santander: Toño, Pinillos, Rubén, Garay, Christian, Vitolo, Sacaloni, Munitis, Colsa (momo, m.73), Zigic i O. Serrano (Balboa m.73)

RCD Espanyol: Kameni (8), Lacruz (7), Serrán(7), Jarque(8), Velasco(7); Ito(6), Riera(8), De la Peña (3) (Torrejón +90) , Coro(3) (Ángel m.77)s.c., Pandiani (5) (Luís García m. 61) (5), i Tamudo (5)

Àrbitre: Fernández Borbalán, andalús. Ha mostrat targes grogues a Vitolo i Zigic per part càntabre i a Riera per part catalana. Cassola, ha assenyalat el penal que ha donat el gol de l’empat local a instàncies del auxiliar. No ha volgut saber res més en les àrees ni en una jugada de Tamudo ni en una de Munitis.

Gols: 0-1 Riera m.6, 1-1 Garay de penalty, m. 9.

Incidències; El Sardinero, 17170 espectadors.

El millor del partit: RIERA, que a més del gol que ha significat el punt conquerit, ha estat potser l’únic jugador que ha tingut suficient clarividència i empenta per portar perill a la porteria defensada per Toño en varies jugades per banda esquerra. Amb un desafortunat Coro, i un Pandiani –Tamudo com a experiència en prova, i un De la Peña bastant desencertat i poc participatiu, el manacorí s’ha fet mereixedor d’aquest honor, si bé, els integrants de la defensa i el propi Kameni han fet mèrits sobrats.