divendres, 9 de novembre del 2007

ATHLETIC CLUB - ESPANYOL: DUEL FRATRICIDA

foto d'arxiu.


RCD Espanyol i Athletic Club viuran un altre apassionant capítol en la historia de la Superlliga Femenina.

Des de que el club basc es va fusionar amb el Leioa i va accedir a la màxima competició del futbol femení espanyol, el conjunt espanyolista ha disputat cinc encontres en feu bilbaí. Només en una ocasió, el triomf va afavorir els interessos del conjunt català (2005/06) mentre que la resta d’encontres sempre s’han saldat amb la victòria local.

El primer enfrontament va ser la temporada 2002/03 a la jornada 18, i va acabar sucumbint el conjunt català per un contundent 4-0.

Ath. Bilbao: Capa, Uriegereka (Irantzu 71’), Tzibi, Zabala (Guarrotxena 77’), Vanesa, Iraia, Itziar, Lorena (Gaztelu 65’), Ibarra (Belén 60’) Nerea, Eva
Espanyol: Irina, (Vero 40’); Yoli, (Marta Toha 48’), Mireia (Sabina 48’), Susanna Sala, Ainhoa Sandua, Ruth, Miriam, Ainhoa Meléndez, Raquel, Goretti, Ester.
Gols; 1-0 Nerea 13’ 2-0 Iraia 24’ 3-0 Nerea 36’ 4-0 Iraia 70’


Pitjor anirien les coses a la temporada següent, quant un 28 de març de 2004 a la jornada 21a. perdia l’Espanyol per 5-0. El RCD Espanyol va formar amb:

Vero, Sandra, Mireia, Miriam, Ruth, (Maite 21’), Petit (Ana 75’), Cubí (Noelia 75’), Berta, Raquel, Sara, Goretti.
Gols; 1-0 Eva 8’, 2-0 Vanesa 30’, 3-0 Eva 55’, 4-0 Nerea 63’, 5-0 Eva 70’


Amb Santi a la banqueta, el primer compromís a terres basques en un molt disputat encontre, les basques guanyaven 5-3 quan al marcador registrava un empat a tres a falta de vint minuts per la conclusió del matx. Era la tercera jornada un 29 de setembre de 2004.

Athletic; Capa, Vanesa (Nerea m.57’), Zabala, Erika, Gurutze, Zibi, Iraia, Arreta, Elibarra, Eba ( Marta, m.46’), Lorena, (Olabarrieta, m.57)
Espanyol; Cristina, Marisa, Ruth, Marta Torrejón, Mireia (Ruth Ipa m.60), Lara, Araceli, Laura (Silvia, m.75’), Sara, Goretti, Marta Cubí.
Gols; 1-0 Erika 4’, 1-1 Sara, 29’, 2-1 Erika 35’, 3-1 Elibarra 40’, 3-2 Cubí 42’, 3-3 Cubí 70’, 4-3 Erika 80’ i 5-3 Elibarra 85’.
Zabala i Ruth Expulsades.


L’única victòria espanyolista data de la jornada primera de la temporada 2005/06 en un 11 de setembre, quan l’Espanyol després de veure’s derrotat les tres anteriors temporades en que el conjunt basc va assolir la Superlliga, guanyava per fi a Lezama i ho feia de manera contundent per 1-4:

ATHLETIC: Ainhoa, Iraia Uri, Leire, Zuriñe, Itziar, Guru, Tzibi, Erika, Lorena (Arrate 59') e Irantzu (Irune 59').
ESPANYOL: Cristina, Ane, Olga, Miriam, Marta Torrejón, Lara (Sara Quiles 92'), Laura (Araceli, 69'), Carol, Marta Cubí, Adriana i Sara (Clara 87')
Gols: 0-1 m.4 Marta Cubí; 0-2 m.24 Adriana; 1-2 m.41 Erika; 1-3 m.48 Adriana; 1-4 m.52 Carol


El darrer compromís corresponent a la segona jornada del darrer campionat es va tenir que jugar en data alternativa ja que el conjunt català disputava la UEFA Women’s Cup, i per aquest motiu es va disputar l’1 d’Octubre. Amb la baixa de Marta Torrejón, concentrada amb la selecció, i sense que el Athletic Club volgués fitxar altre data, el partit es va disputar i va acabar amb una estrepitosa derrota catalana per 4-1.

Athletic Club: Ainhoa, Uriagereka (L.Zabala 83'), Vanessa, Marta M., Itziar Guru (I.Murua 74'), Tzibi, A.Olabarrieta Ibarra Erika (Jessi 89'), Eba (Zarate 75') Banqueta: María, Maider, Lorena. Entrenador; Iñigo Juaristi
Espanyol: Cristina, Ane, Miriam, Lara (Raquel 57'), Noemí, Carol, Marta Cubí Adriana, Sara, Natalia, Laura Falces (Aida 62') Resta de la banqueta:
Dolors, Débora, Núria Suades. Entrenador: Santi Fernández
Gols: 1-0 (50') Erika 2-0 (61') Erika 2-1 (66') Marta Cubí 3-1 (73') Ibarra 4-1 (89') I.Murua

Tornant al present; l’Espanyol és quart a la classificació amb un punt menys que el seu rival que es tercer: Les basques han marcat tres gols més i n’han encaixat sis menys. Dos empats i una derrota per les bilbaïnes, i un empat i dues derrotes per les catalanes és la diferència en aquests moments a favor d’aquestes primeres.

L’Espanyol ha encadenat dues jornades guanyant (1-2 Atlético Madrid, 2-0 Colegio Alemán) i tres sense perdre (empat a Sadrià 3-3 Rayo), però s’ha de reconèixer, amb un joc que dista molt d’aquell tan ràpid, brillant i directe que havia enlluernat a tot el mon futbolístic femení espanyol. Aquesta setmana en Tiempo de Espanyol, la pròpia Chola molt valentament ha reconegut que potser aquest joc era més adient en vista del grup en que compta l’Espanyol que el futbol de contenció, control, ritme lent i pesat que el sistema de Montiagut (respectable com tot els sistemes de tots els entrenadors, però que fins ara no s’adapta ni l’assimilen aquestes noies).

L’Athletic Club Bilboko ha patit les baixes de Gurutze Fernández (fitxada per el Llevant), Nerea Uriagereka, Jessica Gómez (Fitxada per el Prainsa Zaragoza), Janire Beitia (San Ignacio) i Mider Real.

Com a fitxatges cal dir, que el conjunt bilbaí, ha incorporat a Sandra García Andrés, del Barakaldo, María Padilla Rojo del Ponferrada, Nekane Diéz Tapia del Mariño i la tornada de Iraia Iturregui després d’haver jugat la darrera temporada a la Universitat de Florida.

Les màximes golejadores en el que portem de temporada son Erika amb 6 gols, i amb 5 Ibarrra, i Irune Murua.
Un onze més que probable seria el format per Ainhoa en la porta amb Vanesa, Marta, Txibi, Zabala, Joana, Itziar, Olabarrieta ,Erika, Irune, Eli Ibarra.

Per part espanyolista, Emili Montiagut podria alinear a Cristina; Ane, Marta Torrejón, Míriam, Olga, Noemí, Lara, Vicky, Adriana, Cubí i Sara Serna.

El col·legiat del matx serà Azibar Elexpuru Sanz del comitè basc, i donarà començament a les dotze en el camp número dos de les instal·lacions esportives de Lezama, i amb el rerafons d’aquest partit, la polèmica originada per el desenllaç de la passada Superlliga pendent a dia d’avui encara, en els jutjats.

Mentre basques i catalanes s’enfronten en aquest duel, el Llevant rep la visita d’un Puebla bastant debilitat i el Rayo la del conjunt asturià del Oviedo Moderno. Per tant, es molt més que probable que el perdedor a Lezama es despengi dels llocs capdavanters de la classificació.



Ahir, es va presentar Mr. Print, com a empresa patrocinadora del femení, que es dedica al reciclatge de cartutxos d’impressora i que lluiran les jugadores ja en aquest encontre en la part inferior del dorsal.


1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA EN JOSEP MARIA, ESPEREM QUE AVUI CONTINUI LA RATXA, I EL NOSTRE ESPANYOL FEMENÍ DERROTI A L'ATLETIC DE BILBAO.COM DIUEN ÉS UN PARTIT A VIDA O MORT, DEL QUE DEPÈN EL NOSTRE FUTUR DE LA SUPERLLIGA, ESPEREM QUE ES REPETEIXI LA NOSTRA ÚNICA VICTÒRIA FA 2 ANYS A BILBAO. TAMBÁ ARA JA SABEM COM COMPRAREM ELS NOSTRES CARTUTXOS D'IMPRESORA: MR PRINT.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M