dijous, 1 de novembre del 2007

TRIOMF FÀCIL I JUST DEL LÍDER (3-0)


Partit que semblava sense cap tipus de complicació, donat que el resultat imperant era de victòria espanyolista per tres gols a zero, però que degut a una sèrie d’incidents lamentables protagonitzats per la banqueta de l’equip visitant i el col·legiat del matx, qui ha mostrat massa prepotència durant el partit quan era un encontre sense cap tipus de jugades polèmiques, ha acabat aquest darrer abandonant el terreny de joc amb els seus auxiliars quan el marcador assenyalava el minut 42 de la segona part, donant el partit per finalitzat, i pendent ara de resolució del comitè de competició.

Novetats a l’onze inicial
Oscar Perarnau ha introduït novetats en l’equip per dosificar forces cara al partit del diumenge en el difícil camp de San Ferriol, lloc on ja va tastar el menú que allà s’acostuma a oferir als visitants, l’Espanyol B en aquelles semifinals d’ascens de Tercera a Segona B.
Així d’entrada, Sergio ha estat alineat en detriment de Guillem Creus, i José “Canario” ha entrat a la mitja punta, jugant darrera de Charly que s’ha guanyat amb gols la seva titularitat en detriment de Marc Mas, el davanter fitxat aquest estiu.

L’Espanyol imposa el ritme del partit des del principi
Ja a poc de començar el primer remat creuat dins l’àrea de Charly, tan sol el fet de que ha rematat caient-se i per tant fluix, ha permès a Josemi evitar el gol.
Al minut 17, la primera de les tres pilotes estavellades al pals de la porteria visitant, per mediació de David, no podent rematar Guillem aprofitant el refús.

Charly Lumbreras obre la llauna
Després que el conjunt visitant malbaratés una bona ocasió ben solucionada per el meta Víctor, ha tingut lloc la jugada del primer gol del partit al rematar Guillem Savall i rebutjar com ha pogut el porter mallorquí totalment venut i Charly tot sol però oportunista en el moment precís, aconseguís fer pujar el primer en el compte del líder de la Divisió d’Honor.

Al minut 24 David López estavella la pilota en el pal esquer de la porteria visitant després d’enviar un obús des de fora l’àrea que mereixia millor sort.

Els espanyolistes tenien dominat l’encontre i sense fer un joc brillant però si pràctic s’imposaven per millor qualitat a un rival que ha demostrat defensar-se bé i bastant poc més.

La sentència
Al minut 37, una jugada per l’esquerra de l’atac espanyolista al primer toc, acaba amb pilota en profunditat, que Charly en línia de fons deixa brillantment d’esperó a Canario que a boca de canó afusella al porter Josemi i sentència el matx, ja que el conjunt espanyolista si quelcom ha demostrat en els partits que portem és el difícil que resulta fer-li gols.
Encara ha pogut ampliar l’avantatge el conjunt blanc i blau abans del descans si una centrada de Charly Lumbreras per banda dreta hagués tingut millor sort a la definició del defensa Oriol, sortint el seu remat fora per poc.

Moltes ocasions desaprofitades
David xuta des de la frontal al poc de la represa, Josemi atura en dos temps davant la perillosa presència de Charly Lumbreras atent a l’errada de blocatge del porter visitant.
Charly i Lucas no encerten en la mateixa jugada a rematar amb el cap davant un porter totalment venut, en una preciosa jugada molt ben trenada, però amb dolenta resolució.
Canario i Lucas encerten a rematar una pilota centrada per la dreta que passa per molt poc tant d’un com d’altre sense poder connectar amb l’esfèrica.
Sergio amb un bon xut posa a prova a Josemi, que refusa la pilota i Canario no aprofita l’ocasió rematant a les cames del meta de la Salle.

Canvis, faltes, targetes, i Florit se’n va abans d’hora al vestidor
La Salle ha arribat amb molt poc perill a les immediacions de Víctor; una falta llençada treta per Fran enviada a còrner per un defensa espanyolista evitant el remat, i sobre to una de molt clara en la que Didac ha tret sota pals després d’una sortida un tant allocada de Víctor , aquesta ja en el minut 72.

Ambdós entrenadors han començat a moure banqueta i al minut 66, la Salle Mallorca s’ha quedat amb un home menys, per expulsió de Florit en la que Bauló ha estat molt rigorós, fet que ha provocat moltes protestes en la banqueta visitant i que amb el desenvolupament del matx han anat augmentant.

El ritme del joc ha baixat bastant, el partit ha estat molt travat i tan sol Lluis Crous ha estat protagonista en aquests minuts al llançar dins l’àrea impactant la pilota en el pal dret de la porteria, quan al segon pal es trobava totalment sol Charly.
De nou l’infortuni se li ha aparegut als davanters espanyolistes que han fet mèrits més que sobrats per arribar al final del matx amb una còmoda avantatge.

El porter col·laborador involuntari en el tercer
A falta de set minuts per els noranta, Marc Mas que ha tornat a veure el partit al principi
des de la banqueta, havia substituït a Canario a la mitja hora de joc del segon temps, i acabava una jugada rematant amb la col·laboració del porter visitant que ha rebutjat bastant defectuosament hi ha ajudat a que la pilota s’acabés introduint dins la porteria.

Quan semblava que els minuts transcorrerien sense cap tipus de novetat fins el xiulet final, les protestes dels integrants de la banqueta visitant en una jugada sense cap importància, ha fet que el col·legiat Tomás Bauló mostrés la targeta vermella a un dels membres, i davant les paraules i actitud del mateix ha marxat donant per finalitzat el partit a falta de tres minuts més l’afegit.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Víctor; Oriol, Guillem Savall, Víctor Ruíz, Didac Vila, David, Sergio, Baena, Charly, José Mendez, Lucas Porcar.
Substitucions: Abraham per Lucas Porcar, m. 58, Lluis Crous per Sergio, i Macalou Guimba per Baena, m. 67, i Marc Mas per Canario, m. 74.

SD La Salle Mallorca: Josemi; Sergio, Castell, Alba, Mateo, Florit, Fran, Enrique, Manolo, Marcelo, Muñoz.
Substitucions: Pejarampa per Enrique, m. 56, Juan per Fran, m. 64, Ivan per Muñoz, m. 71, Revert per Mateo, m. 81.

Gols: 1-0 Charly, m. 17, 2-0 Canario, m. 37, 3-0 Marc Mas, m. 83

Àrbitre: David Tomás Bauló, del col·legi de Barcelona. S’ha complicat ell sol el partit amb un excés d’autoritat en un encontre en el que no feia falta. Ha mostrat un munt de targetes a Didac, Baena i Canario per part local i a Alba, Mateo, Marcelo, Múñoz, Manolo i a Florit en dues ocasions, motiu per el que ha hagut d’abandonar el terreny de joc al minut 67. Veurem que és el que ha reflectit en l’acta de l’encontre referent als esdeveniments finals d’un encontre que ha acabat abans dels noranta reglamentaris.

Incidències: Partit jugat en el camp principal de Sadrià corresponent a la jornada novena de la Divisió d’Honor Juvenil, en la que només el Girona no ha guanyat en el grup d’equips capdavanters. En els altres indrets de la Ciutat Esportiva entrenaven els homes que no han anat convocats per Valverde, així com l’Espanyol B, i el femení de Superlliga. A la mateixa hora, el Prebenjamí ha guanyat en un amistós en el camp de futbol 7.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M