diumenge, 28 d’octubre del 2007

CONTINUA LA RATXA. (2-2) L’ESPANYOL TREU UN EMPAT DEL SEMPRE DIFÍCIL SON MOIX


Segueixen sense pogué vèncer al Mallorca en el seu estadi
Un cop més, s’ha demostrat que els Mallorca – Espanyol tenen de tot; gols, emoció, expulsions, remuntades, i tots aquells ingredients que fan que un partit malgrat que el joc no sigui tot lo bo que es desitjaria, siguin tot menys avorrits.

Mal es posaven les coses al minut dos
Per que només al poc de començar, una falta ràpidament llençada per Ibagaza en la que els blanc i blaus estaven badant, ha estat aprofitada per Arango d’una precisa volea ha fet pujar el primer gol al marcador.

Se li posava malament l’encontre als homes d’Ernesto Valverde i més després de l’ensurt quan Ibagaza ha xutat a l’exterior de la xarxa tot i que Kameni cobria bé el pal esquer de la seva porteria. La defensa espanyolista no anava gaire fina, i fins i tot una jugada en la que Torrejón lluitant amb Güiza, el col·legiat hagués pogut assenyalar qualsevol cosa punible dins l’àrea...

Els blanc i blaus no controlaven el joc, i en el mig del camp, Moisés i sobre tot Lola eren una ombra dels que van imposar-se al Madrid. Inclòs Zabaleta es superat en jugada per la dreta per Arango, tot i que al menys es aguanta el resultat mínim.

Arango, "bigolejador"
Al minut 20, una falta llençada per l’esquerra de l’atac perico, Arango s’anticipa a Luis García que estava prest al remat, i amb el cap acaba introduint l’esfèrica dins la seva pròpia porteria. Era l’empat i tot i que no feia l’Espanyol mèrits per assolir-lo, allà estava present al lluminós, com l’esperança de la sort que somriu sempre quan s’està a dalt.

Només quatre minuts després de l’empat, pilota llarga per Tamudo, el capità espanyolista d’esquenes a la porteria fa un control intenta desempallegar-se de la marca de Héctor i de Ballesteros i aquest molt innocentment el fa caure sent el darrer home, i Undiano no ho dubta i assenyala la pena màxima i la targeta vermella al defensor local. Un cop més Tamudo, el gran Raul, obté petroli com a pocs jugadors saben fer.
El mateix davanter català és qui se’n carrega de fer el llançament del màxim càstig i transforma en el gol 117 que donava l’avantatge en el marcador i amb un home més.

Un minut després del gol de Tamudo, Ibagaza és amonestat per fingir penal en una caiguda dins l’àrea espanyolista.

Oportunitats per ambdós equips
Kameni treu de punys una centrada molt tancada, bloca un centre per la dreta de Güiza, i bloca sense problemes tampoc un llançament en les acaballes del primer temps de Borja des de la frontal.

Abans, Luis García protagonitzà una gran jugada marxant-se de dos contraris, però en el darrer instant cau dins l’àrea sense que indiqués rés el col·legiat. La posterior fricció entre Luis i Nunes, acaba amb un cop de colze d’aquest darrer sense que Undiano ho veiés. Un xut molt llunyà i alt de Lola es la darrera aproximació espanyolista en el primer temps.

L’Espanyol manant en el primers deu minuts de la segona
Els homes de Valverde haguessin pogut deixar l’encontre decidit si Valdo hagués anat molt més ràpid d’idees al penetrar i passar un segons massa tard a un Luis que se l’hi anticipa el defensor local, quan es trobava en una immillorable situació.

El joc es va embrutint, i van caient les targetes, però l’Espanyol amb superioritat numèrica es incapaç de matar d’una vegada l’encontre i sentenciar, ja que el seu joc no es lo fluït que en altres ocasions ens ha mostrat. Ni el doble pivot, ni sobre tot Albert Riera tenen el dia de cara, i això es nota molt a l’hora d’arribar la pilota amb perill als puntes pericos.

Les burrades es paguen cares
L’Espanyol va a llençar una falta molt perillosa sobre la porteria mallorquinista. Però, en comptes d’això, de xutar a porta, Luis i Riera intenten no sé molt bé que, i absurdament perden la possessió de la pilota i propicien un contracop perillós que acaba sent aturat per Clemente Rodríguez que ja tenia una targeta groga i acaba enviat per Undiano Mallenco al vestidor abans d’hora. Tots dos equips acaben amb deu, i el que és pitjor amb un Mallorca crescut que acaba aprofitant-lo quant Güiza li fa un descosit a Marc Torrejón, retallant-lo sense que Jarque ni Kameni puguin fer rés per evitar el gol del definitiu empat.

D’aquí fins la fi del matx, domini total del Mallorca, que ha llançat un munt de serveis de cantonada, i que ha gaudit d’alguna que altre jugada per emportar-se els tres punts com una molt clara de Arango que tot sol ha rematat fora. La lesió de Güiza ha estat un veritable respir per els homes de la defensa blanc i blava.

Ni la sortida de Iván de la Peña ha pogut capgirar l’estat d’ànim d’un Espanyol que tampoc ha fet molts més mèrits per endur-se els tres punts, tot i que des del moment en que Clemente ha abandonat el terreny de joc, el canvi introduït per Valverde (Lacruz per Tamudo, i Zabaleta a l’esquerra) ja ha donat la veritable idea del que se’ns esperaria en la recta final del partit; un Espanyol tancat, defensant el resultat (positiu totalment d’un camp molt difícil sempre per l’Espanyol i amb un Mallorca també en forma) i tot i que tampoc ha passat excessives angoixes si que ha fet patir fins el darrer moment.

De moment cal dir, que continua la ratxa, que ja son cinc les jornades sense perdre, que l’equip ha sortit indemne d’un lloc on sempre surt escaldat, i que malgrat no jugar bé s’ha tret un punt i s’ha deixat al adversari d’avui per sota a la classificació tot esperant que dijous a les 22.00 hores (il·luminats de les televisions, gràcies !) es pugui conquerir els tres punts que situïn definitivament a l’equip amb aspiracions per lluitar per la part alta de la classificació.




Fitxa Tècnica:

Real Mallorca:
Moyá, F. Navarro, Basinas, Varela, Borja, Ibagaza, D. Güiza, Nunes, Arango, Ballesteros, Héctor.
Substitucions: Jonás per Basinas (63’) i Víctor per D. Güiza, (83’)

RCD Espanyol: Kameni (6), Zabaleta (6), Jarque (7), Torrejón, (5) Clemente, (5) Moisés (6), Lola (5), Riera (6), Valdo (5), Luis García (7)i Tamudo (8)
Substitucions: Lacruz (7) per Tamudo (60’), De la Peña (5) per Lola (70’) i Jonatas per Luis García, (87’)

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco del comitè navarrès. Ha mostrat targeta vermella directa a Ballesteros, m. 25, i targetes grogues a Ibagaza, m.27, Clemente Rodríguez (31’ i 55’ per lo que ha estat expulsat), Jarque, m. 40, Fernando Navarro, m. 54, Basinas m. 57, Varela, m. 58, Héctor, m. 75.

Gols; 1-0 Arango, m. 2, 1-1 Arango, p. p. m. 20, 1-2 Tamudo, pen. 26’, 2-2 D. Güiza, m. 68.

Incidències: Estadi de Son Moix, Mallorca. Partit corresponent a la novena jornada del campionat de lliga.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA EN JOSEP MARIA AIXÒ SEMBLA EL PARTIT DE L'ESPANYOL FEMENÍ RAYO, REMUNTEM EL PARTIT, EL TENIM CONTROLAT I AL FINAL ENS FICAN L'EMPAT, NO ENS PODEM ADORMIR + FINS AL FINAL DEL PARTIT.

Albert ha dit...

A continuar sumant i tocant de peus a terra. L'empat pot ser bo per a rebaixar l'eufòria de l'equip.

Salutacions.

Emilio ha dit...

Como no hay vuelta de hoja habrá que dar el puntito por bueno. Ahora lo que de verdad empieza a ser preocupante es lo del "B", que lo tenemos hundido.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M