dimarts, 31 de maig del 2011

EL JUVENIL "B" ES VA CLASSIFICAR
PER LES SEMIS ALS PENALS (0-0)









RCD Espanyol Juvenil “B”: 0 – UFB Jàbac i Terrassa: 0

Per penals, a semifinals!

El RCD Espanyol va aconseguir el seu passi a les semifinals del Campionat de Catalunya en categoria juvenil, després de resoldre en la tanda de penals sense errar cap llançament després de no haver-ho fet en els noranta minuts de joc . El rival, l’egarenc, que després de ser campió del grup tercer de Preferent Juvenil,  va venir amb la moral al màxim després de derrotar 6-5 al Premià (campió del grup 4rt de Preferent) en l’eliminatòria prèvia i  es va defensar prou bé junt al desencert dels espanyolistes en atac, estant a punt de donar la sorpresa. 

El primer temps va ser força ensopit i l’Espanyol no va imposar pràcticament en cap moment la seva teòrica superioritat tècnica sobre els vallesans, malgrat un major domini en el joc. Les accions de perill dels de Dani Poyatos es van comptar amb els dits de la mà i encara en van sobrar: Un xut als vuit minuts ajustat a l’esquerra de la porteria egarenca, un lliure directe executat per Luis Vioqué per sobre el travesser, i un xut de Pablo des de la frontal que va blocar sense excessius problemes el meta visitant. Res mes... Per part vallesana, un xut per sobre el travesser avançat el primer període i August que va ser un espectador més.

El segon temps l’Espanyol va sortir molt més endollat i ràpidament va posar setge a la porteria del Jàbac. El ritme de joc va ser més alt i la circulació de l’esfèrica més fluida va permetre arribar amb molta mes claredat a les immediacions de l’àrea egarenca.

Així, als pocs minuts de la represa, Adrián Ruiz tindria l’ocasió més clara dels blanc-i-blaus quan després de retallar al defensa troba forat i xuta una pilota que només l’actuació del porter tocant lo just i el pal esquerra van evitar el gol espanyolista.

L’Espanyol va anar augmentant la pressió i en un servei de cantonada executat per Ruiz, José Manuel Ríos salta més que els defensors però el seu remat de cap es marxa per sobre la porteria. Tampoc Adri, el lateral dret sumat a l’atac pot rematar una excel•lent passada de Lucho en profunditat, ja que el meta vallesà li cobreix perfectament llençant-se i evitant que la rematada emprengui el camí del gol.

El Jàbac va obligar a emprar-se a fons a August en una centrada xut enverinada  des de la banda dreta del atac visitant.  Pedro, el golejador paraguaià, substituí al davanter Kilian que havia baixat del juvenil A, intentant buscar l’olfacte golejador suficientment demostrat del paraguaià per trencar un partit que clarament qui marquès s’enduia l’eliminatòria davant de la inoperància de les davanteres davant les defenses.

L’Espanyol va pogué marcar després d’una centrada d’Adri des de banda dreta que va rematar de cap Verdú responent el porter amb una gran intervenció amb molts reflexes enviant a còrner. Tampoc Lucho va trobar la porteria i va desaprofitar una gran ocasió quan amb tot a favor va rematar un pèl creuat a l’esquerra de la porteria.

Al minut 73 de partit la jugada per la polèmica:  Una pilota sense control dins l’àrea que Pedro aconsegueix mig recuperar davant la sortida defectuosa del meta, es produeix un remat i un defensor treu en primera instància sota la mateixa línia de gol, acabant Pedro rematant a boca de canó a un metre i mig de la porteria dins d’ella. El col•legiat  a instàncies del jutge auxiliar invalida l’acció per fora de joc erròniament ja que si be es veritat que només hi havia un defensor per davant la pilota (el porter estava per darrera), Pedro havia seguit la jugada des de darrera i per tant no estava esperant-la en posició il•legal.

En el darrer tram de partit, l’assetjament dels espanyolistes és total i els egarencs es defensen com poden per arribar als penals. Un còrner executat per Verdú al 77’ es rematat per Roqui traient el defensor dorsal 2 sota la mateixa línia de gol amb el porter ja superat.  Les darreres ocasions, una centrada de Luis rematada per Ruiz de cap que obliga a una bona aturada al meta visitant, un llançament de falta penjada per Verdú que Pablo de Castro remata per sobre.

L’Espanyol nerviós amb el pas inexorable del temps tampoc sabria treure profit de nombrosos llançaments de cantonada molt malament executats que no donaren opció a ser rematats en condicions pels companys que esperaven unes bones centrades.  La darrera ocasió del partit es frustra després d’un molt dolent control de Kilian (que havia tornat a sortir) dins l’àrea, donant temps al porter a fer-se amb l’esfèrica.

I amb l’empat inicial es va arribar al final del partit i tot es decidiria als penals que es llençarien a la porteria que dona als vestidors del camp tercer de Sadrià.

Llençaria primerament el Jàbac mitjançant el dorsal 15 aturant August. Marcaria Ruiz a la dreta. El dorsal 8 anotaria l’empat, sent Javi qui ajustat al pal dret posaria en avantatge als locals. El tercer penal llençat pels vallesans mitjançant el dorsal 3, seria aturat fàcilment per August al ser un tret molt centrat. Lucho, amb llançament per l’esquerra augmentaria 1-3 l’aventatge perica. Reduiria diferències el dorsal 4 visitant marcant per alt i amb contundència i el paraguaià Pedro, al que se li va anul•lar injustament el gol del triomf, el marcaria des dels onze metres convertint el 4-2 definitiu.  
           

RCD Espanyol: August, Adri, Roqui, Ríos, Luis, Pablo de Castro, Javi, Ruiz, Kilian, Lucho i Verdú.    
Substitucions: Pedro per Kilian, m. 62;  Kilian per Javi, m. 78; Verdú per Javi, m. 91.

Gols: No hi va haver-hi cap.

Penals: n. 15, atura August; 0-0: Ruiz, gol: 1-0.
n. 8, gol: 1-1; Javi, gol: 2-1.
n. 3 atura August: 2-1; Lucho, gol: 3-1.
n.4 gol; 3-2; Pedro, gol: 4-2. 

Incidències: Encontre corresponent als quarts de final del Campionat de Catalunya de Juvenils disputat a partit únic en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià en una tarda assolellada amb força calor.



 



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M