dilluns, 29 d’agost del 2011

LA MALA SORT CONDEMNA L'ESPANYOL
EN UNA IGUALADA I DISPUTADA FINAL

FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol Femení “A”: 0

Altre cop se li va tornar a escapar a l’equip femení del RCD Espanyol la Copa Catalunya. Es la tercera consecutiva que guanya el conjunt barcelonista ajustant el palmarès al màxim (4-3), encara favorable al quadre espanyolista. Gràcies a un gol de la fortuna que acostuma ha caracteritzar a aquesta entitat sempre, van derrotar a un Espanyol que ha perdut 6 de les darreres 7 finals disputades.

El partit ben igualat, com tots els darrers Espanyol-Barcelona en catagoria femenina es va resoldre avançat el segon temps en el llançament d’un servei de falta a càrrec de Marta Unzúe, amb una jugada desgraciada que ja no paga la pena ni tan sols comentar, sinó donar-li molts ànims des d’aquestes línies a la meta espanyolista Alba Montserrat i esperar propers esdeveniments en els que amb el planter completat pugui ser lo suficientment competitiu aquest equip per afrontar el campionat amb garanties de pogué al menys lluitar pel títol. Sobre tot, a la part ofensiva de l’equip on els més de 40 gols de Vero i els 25 d’Erika aconseguits la passada temporada, son una llosa massa difícil d’aixecar.

Solament en el tram final del partit va ser superior clarament el conjunt barcelonista sobre l’Espanyol, en el que el FC Barcelona va disposar de tres clares ocasions -un tret de Sónia Bermúdez que es va estavellar al travesser abans del gol barcelonista, altre ocasió després d’una altre errada pròpia i un xut creuat d'Olga que va passar llepant el pal esquer. En el futbol el que compten son els gols i l’únic el va aconseguir el quadre culer, que a base de talonari, i aprofitant la marxa de jugadores del RCD Espanyol per les retallades pressupostàries, domina ja malauradament el futbol femení català.

Esperem que tot plegat no sigui un calc del que succeeix en el futbol masculí per la “salut i pluralitat esportiva” del futbol català femení, on fins ara militen quatre conjunts catalans a la màxima categoria. La política de terra cremada que practica el Barcelona a base de talonari, diner públic i de teocràcies totalitàries, esperem que no acabi imposant-se en el futbol femení, malgrat molt ens temem que ja s’ha produït...



Fitxa Tècnica:

FC Barcelona: Laura Ràfols, Kenty, Melisa Nicolau, Ani Escribano, Laura Gómez, Marta Unzúe, Vicky, Míriam, Alba, Sónia i Melanie.
També van jugar: Montse Tomé, Olga i Carol.

RCD Espanyol: Alba Montserrat; Andrea Pereira, Marta Torrejón, Vanesa Gimbert, Sónia Matías; Meseguer, Monforte; Debora, Mari Paz, Willy; i Marta Yañez.
També van jugar: Alba Pomares, Brenda, i Núria.

Àrbitre: Ana Zardaín López, de la delegació del Maresme.

Gol: 1-0: Alba, pròpia porta, m. 74.

Incidències:
Ciutat Esportiva de Sant Adrià, camp primer. Final de la Copa de Catalunya femenina. Al partit, al que es va guardar un minut de silenci en memòria del que va ser President del Parlament de Catalunya Heribert Barrera mort en les darreres hores, hi va assistir-hi els consellers del RCDE José Manuel Moya i Carlos Fernández, sent Albert Marco, la màxima autoritat com a Director del Consell Català de l’Esport.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M