SEGON AMISTÓS DEL CADET "A"
DAVANT EL JUVENIL DEL MONTCADA

(Nou Mpal. de la Ferrería, Montcada i Reixac; Vallès Occidental: Josep Maria)

C.D. Montcada Juvenil : 2 – R.C.D. Espanyol Cadet “A”: 6

Dissabte passat, al Camp de la Ferrería de Montcada i Reixac, l’equip Cadet “A” del RCD Espanyol va disputar un amistós de pretemporada amb l’equip Juvenil del CD Montcada que va assolir l’ascens de categoria i per tant militarà aquesta temporada al grup II de Preferent Juvenil.

L’Espanyol malgrat el handicap de l’edat (un cadet de segon any contra un juvenil A), va ser molt superior tècnicament al seu rival i des d’un bon moment va manar al marcador acabant golejant al seu rival, que tan sols en el segon temps va portar perill i inclòs va maquillar el resultat aconseguint dos gols, un d’ells de bella factura.

L’equip de Dani Fernández va comptar amb la defensa diguem-me de luxe (Pablo, Maxi, Iago, Samper) que dubto pugui comptar massa al llarg de l’any, per que alguns d’ells com l’argentí Maxi, es de suposar que també ho farà amb el Juvenil B per que potser se li quedi petita la categoria.

Els nois del Cadet van anar a solucionar tan ràpid l’encontre que ja al minut i vint segons, una centrada de Quique des de la banda dreta va ser rematada per Écija que salta més junt a Carlos Cano i un defensor, i bat al porter montcadenc.

Aquest gol tant prematur ja va condicionar un partit ja de per si bastant plaent pels espanyolistes que eren immensament superiors al rival i que tenien una aclaparadora possessió de la pilota.

L’equip perico feia mal entrant en bandes, sobre tot per la dreta a càrrec del jugador incorporat aquest estiu del Gironés-Sàbat, Quique. Una centrada seva en carrera abans que la bola surti per línia de fons no arriba per ben poc Ivan Écija al remat. Altre jugada de Quique amb dos retalls, cedint al centre per que el davanter centre Eric des de la frontal remati per sobre el travesser.

Al minut 19,enèsima centrada de Quique des de la dreta arribant perfectament i col•locant una pilota d’or al cap del golejador Carlos Cano qui remata de cap a plaer. El canari Alfredo des de la frontal ho va provar amb un xut que va sortir llepant el travesser.

El Montcada va donar senyals de vida després d’un agònic inici, en el minut vint-i-cinc de joc, quan Genís cedeix molt bé a Fernando que xuta a la dreta de David Pedro malament quan es trobava en molt bona posició.

L’Espanyol va gaudir de clares ocasions per ampliar el marcador com una jugada en la que Alfredo va ficar en profunditat per Eric, aquest va controlar i va driblar la sortida del porter i sense angle va endarrerir per Carlos Cano qui va xutar a trencar a boca de canó, efectuant el porter Israel una gran intervenció enviant a còrner. Era el minut 26 i sis minuts després vam pogué tornar a veure en acció al lateral Gerard Solanelles després de molt temps lesionat; durant gairebé tota la segona volta del passat campionat.

Altre gran ocasió va ser per Eric qui desprès que Samper recuperés una bona pilota en zona defensiva local, el davanter Eric va xutar per sobre el travesser. Però l’Espanyol no va marxar-se als vestidors sense marcar el seu tercer gol. I quin gol!. Ivan Écija va engaltar un tret des de fora de l’àrea, escorat a l’esquerra, i la va clavar a l’escaire esquerra de la porteria del Montcada. Un gran gol. Per cert, l’encontre com es jugava davant un Juvenil, va durar 90 minuts dividits en dues parts de 45, i no els 80 reglamentaris de categoria cadet.

En el segon temps, com sol ser habitual en aquests partits, molts canvis. Per part perica van sortir la major part dels nois que es trobaven a la banqueta: El meta Pol Agustí, Marc Roca, Albert Sandro, Gamisans, Andreu i Juan.
El col•legiat no va veure al 57 un clar penal a Gamisans quan intentava penetrar per la lateral de l‘àrea de càstig i va ser agafat de manera molt clara per la samarreta per un defensor local. Juan d’esquenes a la porteria pivota i deixa anar un fort xut que sortosament pels interessos del CD Montcada troba la cama d’un jugador en la seva trajectòria.

El que si que no va trobar oposició va ser el tret de Marc Roca en el minut 58, que servir per establir-ne el 0-4 en el marcador del Camp de la Ferreria. El reconvertit en el tram final de la passada temporada en lateral esquerre, va superar al meta montcadenc d’un xut creuat ajustat al pal esquerre.

Dos minuts després, el CD Montcada va aconseguir el que s’imaginava impossible en el primer temps: Perforar la porteria espanyolista i estrenar-se en el seu caseller. Un error de consideració del central Iago al treure la pilota jugada amb molt de risc des de la seva pròpia àrea dona peu a la recuperació de la bola per part de Antonio que va cedir a Fernando qui llençant-se a terra davant Pol, el va batre rematant l’esfèrica.

Però l’Espanyol encara va incrementar la diferència abismal existent en el terreny de joc, reflectint-la en el marcador quan Andreu rep en profunditat del paraguaià ex barcelonista Sebas Leguizamón, supera la sortida del porter montcadenc i tot sol marca a plaer el cinquè.

El paraguaià Sebas va protagonitzar una molt bona pujada per banda, anant-se per força i velocitat de fins a dos rivals, penetrant a l’àrea per la lateral però sense que la jugada hagués pogut ser culminada. Un xut de Juan Ezomo acaba a l’exterior de la xarxa al minut 70. Sebas altre cop ens delecta amb un gran toc i un bon detall tècnic però erra el més senzill, xutant molt a munt.

El Montcada va pogué reduir diferències amb un xut del seu punta Fernando, però l’esfèrica es va perdre un pèl creuada a la dreta del porter Pol. Però de nou l’Espanyol va engrandir la diferència en el marcador quan Juan Ezomo superant la línia defensiva amb un bon desmarc, es va quedar tot sol, va controlar la passada en profunditat d’un company, va encarar al meta local i de xut ras va finalitzar perfectament la jugada anotant el sisè.

El Montcada va fer el segon gol al transformar perfectament Genís un cop franc directe (VEURE FOTO) enviant l’esfèrica a l’escaire esquerra. Amb aquest marcador (2-6) va finalitzar el partit.

CD Montcada Juvenil: Israel Paloma, Bueno, Ferran, Carlos, Roger Villena, Víctor, David, Roger Vendrell, Joaquín, Genís i Fernando. Suplents: Josep, Sergio, Alfredo, Jordi, Antonio...

RCD Espanyol Cadet: David Pedro, Pablo, Maxi, Samper, Iago, Patrick, Quique, Alfredo, Carlos Cano, Eric, i Ivan Écija.

Substitucions: Gerard Solanelles per Pablo, m. 32; Pol Agustí, Marc Roca, Albert, Sandro, Gamisans, Andreu, i Juan per David Pedro, Samper, Patrick, Alfredo, Quique, Eric i Cano, m. 46; Sebas per Écija, m. 63; Patrick per Iago, m. 72; Samper per Maxi, m. 78.

Gols: 0-1. Ecija, m. 1; 0-2: Carlos Cano, m. 19; 0-3: Écija, m. 44; 0-4: Marc Roca, m. 58; 1-4: Fernando, m. 60; 1-5: Andreu, m. 66; 1-6: Juan, m. 83; 2-6: Genís, m. 86

Incidències:
Nou Mpal. de la Ferreria de Montcada i Reixac. Amistós de pretemporada. Tarda xafogosa, ambient mig assolellat amb núvols. El partit que es va disputar a les 16:00 hores era “l’aperitiu” del que va disputar posteriorment al vespre, el CD Montcada de 1a. Catalana davant el Gironella que va acabar amb triomf del conjunt verd-i-blanc per 3-2.