QUI MANA A TERCERA

(Els Canyars, Castelldefels: Josep Maria)

UE Castelldefels: 0 – RCD Espanyol “B”: 3

Bon començament; bones perspectives de futur

El RCD Espanyol “B” va iniciar el present campionat de lliga 2011/12 en el que repetirà categoria, la Tercera Divisió, amb un triomf contundent i just davant la UE Castelldefels. El quadre de Raul Longhi que li va costar avançar-se en el marcador més de la meitat del primer temps, va ser molt superior al rival d’ahir, i va mostrar-se ja des del primer dia com un candidat més que segur a postular-se com a gran favorit de la competició, malgrat que la lliga tot just acaba de començar i que en el futbol t’ho has de guanyar a cada partit.

Finalment va ser Edgar i no Dinu qui va ocupar la porteria. El campió d’Europa va estar segur en tot el partit, tret d’alguna acció per alt en la que va tenir problemes. La línia de cobertura espanyolista (memoritzin aquests noms: Blázquez, Canal, Zou, Clerc) pràcticament no va donar opció a un rival que va intentar plantar cara en el primer quart d’hora, jugant enrera i sortint al contracop per intentar sorprendre als espanyolistes. El terreny de joc (gespa sintètica de les antigues) tampoc estava per moltes floritures. La línia mitja Pau – Darder es va acabar imposant clarament en el desenvolupament del partit. Entre els convocats tan sols un dels juvenils, Kilian, degut a les baixes importants d’homes d’atac com Thievy, i Cristian Alfonso. També van ser baixes, l’altre Cristian, i el brasiler Wiliam a voltes amb la no arribada del seu transfer.

Mitjançant Bakari, l’Espanyol havia avisat al minut cinc concloent malament una bona jugada amb un tret alt desviat. Al quart d’hora, una pilota recuperada per Bakari es centrada al mig per Darder qui a boca de canó deixa anar un gran xut (fort però no tot lo col•locat que hagués sigut necessari) i el meta Alex treu amb una gran intervenció rebutjant a còrner per la seva esquerra.

L’Espanyol feia molt mal entrant per la dreta per banda a càrrec d’un Tiko Messina que entre tota la col•lecció de cedits del filial, era a priori qui menys possibilitats semblava tenir després del seu pas pel Pontevedra, però després d’una bona pretemporada ha acabat demostrant el per què de que s’hagi guanyat el reconeixement dels tècnics. Ahir va completar un gran encontre.

El primer xut local va ser al minut 22 a càrrec del cinc local, Sasha. El seu xut va ser aturat sense problemes per Edgar. Una bona jugada en el 25’ dels visitants, amb una penetració per la lateral esquerra de l’àrea de càstig deixa Clerc per Bakari ficant-li molt bé la pilota entre mig dels centrals, però sense gaire angle el remat del de Mataró, s’estavella en el cos del porter que cobreix el pal curt.

En el llançament d’aquest còrner (26’), després que el central Canal pentinés, Eric posa la cama i remata aprofitant l’ocasió per batre al meta Alex, en jugada d’estratègia.

Aquest gol dona molta confiança als homes de Longhi davant un conjunt molt lluitador –com tots els de Tercera – que sempre li ha costat d’empassar als espanyolistes, tant a Sadrià com als Canyars, on a més, va ser escenari d’un dels darrers descensos a Tercera.

Tiko Messina marxant-se de dos rivals per banda, acaba amb un xut que s’estavella a l’exterior de la xarxa del cantó esquerre de la porteria del meta Alex. Una bona penetració per la lateral de l’àrea de càstig a càrrec de Sergi Darder, acaba amb una passada de la mort per Pau Senent que davant l’oposició d’un defensor no colpeja adequadament i la bola surt fora quan es trobava a boca de gol per rematar.

Seria precisament Pau Senent qui anotaria el segon dels blanc-i-blaus a cinc minuts d’anar-se’n als vestidors al rematar al fons de la porteria desprès també d’una jugada d’estratègia en acció molt similar al primer gol. Amb aquest resultat es va arribar a la fi del primer temps.

En el segon temps, el Castelldefels conscient que era difícil aixecar un 0-2 davant el filial espanyolista si deixa córrer els minuts esperant darrera, va intentar obrir línies, fet que provocar que l’Espanyol amb molts més espais en un camp no gaire gran, pogués jugar gairebé a plaer i amb el vent del marcador a favor. Les primeres accions de perill van ser doncs, pels locals, quan Edgar Doblas en el 47’ va obligar a rebutjar de punys a Edgar i una rematada posterior en el 48’ de Sasha va acabar altre cop a còrner. Eren minuts de domini del quadre de Castelldefels.

Però qui de veritat va portar perill va ser l’Espanyol en ràpids contracops. Una jugada de Tiko desborda a Joel, i entre mig de dos jugadors locals, col•loca un centre per Bakary que veu sol a Pirulo, però un defensor intercepta en el darrer instant.

Cal dir també com aspecte negatiu malgrat el joc i el resultat, que alguns jugadors del quadre espanyolista van caure en masses ocasions en excés d’individualisme; tant Eric com Pirulo, malgrat completar un bon partit, en masses ocasions van abusar del dribling, no passar l’esfèrica oportunament en el moment adequat, cosa que provocar el “run run” dels aficionats pericos presents a les grades dels Canyars.

Bakary va pogué fer el tercer després d’una bona passada de Tiko, però el davanter centre tot sol va rematar força malament. Tan sols cinc minuts van passar per que la jugada es repetís amb idèntics protagonistes. Tiko Messina, (amb el que hauran somiat els jugadors locals aquesta nit), recupera una pilota d’or en línia defensiva local, robant-li la bola a Joel, centra ras per que Bakary només tingui que tocar enviant al fons de la porteria. Aquest gol mata definitivament l’encontre per si quedaven dubtes.

En altre contracop després d’una bona recuperació d’Eric, Pirulo fa un canvi de ritme i es marxa per velocitat dels darrers homes de la cobertura local, però en comptes de passar a un company desmarcat, xuta als núvols (64’). El domini espanyolista no es va traduir amb més gols en la darrera mitja hora de partit en la que clarament van aixecar el peu de l’accelerador compteporitzant ja amb el partit totalment solucionat. El meta Alex salva el quart després que una passada de Bakary per Tiko (ara a l’inrevés de l’habitual) acabés amb un xut que el meta li treu a l’exterior espanyolista.

Una de les poques errades defensives va ser a càrrec de Zou, que va veure com Sasha li robava la cartera, però Canal molt atent desfeia l’errada enviant a còrner molt oportú tallant en els darrers metres. Altre bona jugada local, una centrada de Sasha que remata de cap Alberto García, fora.

Les darreres accions espanyolistes, una altre d’estratègia en una falta llençada des de banda per Darder que el central Canal remata de cap, fora a la dreta. Edgar Badía va tenir que intervenir després d’un llançament de lliure directe del lateral Joel, que va rebutjar a la seva dreta. Estava ja tot decidit, i no hi havia temps ja per més, tret de l’aparició testimonial de Kilian en els pocs instants que mancaven.

UE Castelldefels: Alex, Joel, Alberto García, Navarro, León, Jorge Sánchez, Montilla, Edgar Doblas, Iván Boniquet, Uri i Sasha.
Substitucions: Kevin per León, m. 38; Sergio Prieto per Uri, m. 60; Gilberto per Edgar Doblas, m. 71.

RCD Espanyol B: Edgar Badía, Albert Blázquez, Carles Clerc, Canal, Zou, Pau Senent, Tiko Messina, Darder, Bakary, Pirulo i Eric.
Substitucions: Gabi per Pirulo, m. 76; Víctor Álvarez per Tiko Messina, m. 81, Kilian per Bakary, m. 87.

Àrbitre: José Pertegal Méndez, del comitè territorial català, delegació de Granollers. Va mostrar cartolines grogues a León, m. 5, Pau Senent, m. 44, Joel, m. 56, i Alberto García, m. 67.

Gols: 0-1: Eric, m. 26; 0-2: Pau Senent, m. 40; 0-3: Bakary, m. 59.

Incidències:
Primera jornada del campionat de lliga 2011/12 del grup cinquè de la Tercera Divisió. Camp Mpal. dels Canyars de Castelldefels. Presència de tècnics i ex tècnics del futbol base espanyolista en les grades. Las penyes Blanc-i-Blava Mediterrània Castelldefels i Furia Perica, presents a les grades junt a altres socis d’altres indrets que no s’han volgut perdre l’inici del filial espanyolista. En les files locals, Ramon Montoya, ex jugador del futbol base espanyolista que va arribar a categoria juvenil en l’entitat perica. L'equip perico és el primer líder de la temporada en el grup cinquè de Tercera.