dilluns, 11 de juny del 2012

AMB UN GOL DEL CENTRAL IAGO
EL CADET "A" CERTIFICA LA CLASSIFICACIÓ PER LA FINAL
















RCD Espanyol Cadet “A”: 1 – Gimnàstic de Tarragona: 0

S’han complert els pronòstics i tant Espanyol com Barcelona estaran presents a la final del Campionat de Catalunya en categoria Cadet que tindrà lloc en el marc de la III Festa del futbol base català a Martorell el proper cap de setmana. Els espanyolistes van superar a Girona en quarts, i dissabte al Gimnàstic de Tarragona en semifinals; els barcelonistes van eliminar a Lleida Esportiu en quarts i a la UE Cornellà en el darrer tràmit abans de la gran final. Per tant, derbi a la vista, el proper diumenge a les 19:15 en el Mpal del Torrent dels Llops...

No va ser gens ni mica fàcil desfer-se d’un Nàstic que va plantar cara als espanyolistes i que va ser el gran dominador de bona part del segon temps després que els locals s’avancessin en el marcador gràcies a un gol de Iago. Molt va tenir que suar el conjunt de José Antonio García Escribano per aconseguir la classificació davant el tercer classificat a la lliga de la Divisió d’Honor Cadet.

Cada equip va manar en una de les dues parts. La primera va jugar més i millor l’Espanyol. Ja des d’un bon començament va intentar posar setge a la porteria grana i va disposar de varies accions d’atac amb perill com un remat creuat de Gamisans, o una centrada passada a la que entrant des de darrera Torito va rematar fort de volea per sobre el travesser. La rèplica visitant va ser un molt bon llançament des de fora de l’àrea que va ser rebutjat amb una mà per David Pedro a còrner per sobre el travesser.

L’Espanyol va tenir una molt bona ocasió quan Ivan Écija li va robar la cartera a un defensor grana junt a la línia de fons quan intentava protegir l’esfèrica, va avançar i la seva passada de la mort va ser rematada venint de darrera pel capità Patrick rebutjant el porter en una gran intervenció.

Als vint-i-sis minuts de joc, l’Espanyol obre el marcador quan una centrada des de la dreta de l’atac perico es rematada pel central Iago Indias, i tot i tocar lleugerament el meta del Nàstic, l’esfèrica acaba entrant dins la porteria grana.

Però el Nàstic avisaria clarament que no llençaria la tovallola quan a falta de cinc minuts per anar-se’n als vestidors ambdós conjunts, disposaria d’una gran ocasió amb una rematada rebutjada per David Pedro; la pilota refusada pel meta perico es passeja prop la línia de gol. La darrera acció del primer temps va ser una perillosa centrada d’Ivan Écija a la que per molt poc no hi va arribar-hi a pentinar Gamissans malgrat la seva alçada.

En el segon temps, el quadre tarragoní va obrir línies en busca de l’empat que el permetés jugar-se l’eliminatòria a la ruleta dels penals, i va disposar de varies ocasions (David Pedro va rebutjar les més perilloses a còrner en el 50’ i 58’). A partir d’aquest moment García Escribano va moure la banqueta. El Nàstic va disposar d’un lliure directe força perillós però que no va saber aprofitar amb un llançament pel mig fàcil pel meta espanyolista.

L’equip espanyolista va tenir la sentència quan en un error defensiu Kike va estar a apunt d’aprofitar-se fent-se amb la bola dins l’àrea i xutant col•locant i no molt fort, salvant el porter enviant a còrner (75’). El servei de cantonada l’executà Torito des de la dreta imposant-se en el salt el central Lluis qui de cap remata a boca de canó massa centrat, blocant el porter visitant en una bona acció.


En els darrers minuts de partit l’Espanyol va saber mantenir amb força ordre el resultat i no va passar majors angunies, tot i que es van fer llarg els darrers minuts, conservant l’1-0 mínim però suficient que li donava el bitllet a la final.




Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: David Pedro, Pablo Maffeo, Iago, Lluis, Aaron, Patrick, Torito, Marc Roca, Eric Gràcia, Gamissans i Ivan Écija.
Substitucions: Kike per Eric Gràcia, m. 61; Campu per Gamissans, m. 71; Joel per Ivan Ècija, m. 76. Altres suplents: Pol Agustí (ps), Alfredo, i Andreu.


C. Gimnàstic Tarragona: Yeray Romero, José Machín, Pau Almarcha, Adrià Arjona, Raúl López, Patricio E. Álvarez, Iván de Nova, Carlos Ropero, marc Blasi, Joan Cunillera i Modest Notario.
Suplents: David Hernández, Arnau Pedreny, Marcos San José, Alfonso García (p.s.) i Pol Arnán.

Àrbitre: Javier Alonso Vay, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Edgar Boada Hidalgo i Joel Cantó Roche. Cartolina groga al local Marc Roca, m.73.

Gol: 1-0: Iago, m. 26.

Incidències: Encontre corresponent a la Semifinal (partit únic) del Campionat de Catalunya Cadet disputat la tarda de dissabte al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque en una tarda variable amb estones de sol, i altres amb el cel cobert.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M