dissabte, 16 de juny del 2012

L'ESPANYOL PERD CLARAMENT
LA PRIMERA DE LES FINALS A MARTORELL (0-6)

RCD Espanyol Aleví-Benj.-Preb. Femení: 0 – CE Sant Gabriel: 6

L’Espanyol ha perdut la primera de les finals que entre avui dissabte i demà diumenge disputarà a Martorell, en el Mpal. Torrent de Llops, amb motiu dels Campionats de Catalunya de futbol base masculí i femení.

Aquest matí, ha tingut lloc la final de les més petites: La categoria Aleví-Benjamí-Prebenjamí femenina entre el CE Sant Gabriel, vigent campió de Catalunya i campió de lliga i el RCD Espanyol vigent subcampió de Catalunya i de lliga. Per tant doncs, no hi ha estat sorpresa i el gran favorit, el quadre col•legial, s’ha endut la primera final amb molta autoritat.

El conjunt taronja ha sigut molt superior i just guanyador. S’ha mostrat molt expeditiu i fort físicament en defensa i molt elèctric al contracop desbordant una i altre vegada la cobertura perica, bastant menys segura que la del seu rival. Als quatre minuts ja ha demostrat Ainhoa el que seria el partit en una gran acció personal que dos minuts després ha tornat a evidenciar amb un xut que s’ha estavellat al travesser.

En aquest minut, ha obert el Sant Gabriel el marcador amb jugada individual altre cop de la golejadora Ainhoa Martín, retallant a les dues centrals espanyolistes i rematant; tot i tocar la portera espanyolista no pot impedir que el gol pugi al marcador.

L’Espanyol ha tingut al 11’ l’ocasió d’empatar el partit quan Claudia Pina des de fora de l’àrea ha enviat un enverinat llançament que s’ha estavellat a la base del pal dret. Tan sols tres minuts després, el Sant Gabriel ha sentenciat el partit amb un segon gol quan després d’un error en zona compromesa ha possibilitat una acció de perill que la cobertura perica no ha sabut allunyar l’esfèrica en condicions i Candela Andújar ho ha aprofitat per fer el segon amb un xut ras i creuat.

En el segon quart tot i els canvis en l’equip espanyolista la dinàmica ha sigut la mateix i el Sant Gabriel ha aprofitat per elevar la diferència a quatre gols. Però la primera gran ocasió ha sigut blanc-i-blava quan un desplaçament llarg en profunditat ha estat a punt de ser aprofitat per Julia Manrique ficant la bota però no ha pogut superar amb encert, la mitja sortida de la meta gabrielista. Posteriorment Candela ha marcat el tercer en un remat ajustat al pal dret i als deu minuts del segon quart, Cristina Cámara ha fet el quart amb un gran llançament bombejat a l’escaire de la porta perica que no hi ha pogut arribar només ja per qüestió d’alçada la portera espanyolista.

En el tercer quart, ocasió per Carla Sánchez que xuta massa centrat, i la rèplica del Sant Gabriel a punt de convertir-se en el cinquè després que la meta espanyolista salvés el gol en el xut d’Ainhoa, defectuós rebuig d’una defensora i la pilota després de varis rebots, es passeja per la línia de gol sortint finalment fora de manera increïble. Però finalment el cinquè acaba arribant quan Aida Blanch llença un lliure directe que s’estavella al travesser, el refús de la fusta l’envia al pal una defensora sota la passivitat de la cobertura perica i finalment Ainhoa marca a boca de canó. Amb un xut de Claudia Pina a les mans de la portera del Santgra s’arriba a la fi del tercer quart.

En el darrer període, el Sant Gabriel eleva el compte ràpidament. Primer ho havia intentat Aina Blanch amb altre llançament, però al minut 8’ en posició dubtosa la resen ingressada al terreny de joc Dúnia Jiménez marca de tir creuat passant la bola per sota les cames d’una defensora perica. Havia rebut d’Ainhoa l’assistència prèvia al gol.

En els darrers minuts, llançament de l’Espanyol al travesser en un lliure directe i primera cartolina de la temporada per tallar un contracop a una jugadora espanyolista: La central Anna Fuster. El llançament d’Aina surt llepant el travesser.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Paula Martínez, Anna Torrella, Ennia Fusté, Anna Fuster, Neus Bravo, Julia Guerra i Claudia Pina.
En el segon temps, Maria Molina, Sabina Palacios, Julia Manrique, Paula Bellido, Míriam Jiménez, i Carla Sánchez. En el tercer quart, Nerea Chaves i Ana Ródenas.


CE Sant Gabriel: Cora, Alba Trujillo, Aina Blanch, Gemma Jarque, Candela Andújar, Ainhoa Marín, i Selena Catena.
En el segon quart: Cristina Cámara, Rita Guixà, Ariadna Lara, Dúnia Jiménez.

Àrbitre: Cristina Bonet Saez. Ha mostrat cartolina groga a l’espanyolista Anna Fuster, m. 58.

Gols: 0-1: Ainhoa, m 6; 0-2: Candela Andújar, m. 14; 0-3: Candela Andújar, m. 22; 0-4: Cristina Cámara, m. 25; 0-5: Ainhoa, m. 37; 0-6: Dúnia Jiménez, m. 53.

Incidències: Final del Campionat de Catalunya Aleví-Benjamí-Prebenjamí Femenina, disputada en el Mpal. Torrent de Llops, Martorell, en el marc de la III Festa del Futbol Català. Encontre ofert en directe per Esports 3, de Televisió de Catalunya.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M