dissabte, 16 de juny del 2012

EL BENJAMÍ GUANYA AL BARCELONA EN UN GRAN PARTIT (2-3)

FC Barcelona: 2 - RCD Espanyol Benjamí “A”: 3

Després de golejar ahir al Sant Cugat, el conjunt de Xavi Manzano s’ha enfrontat en el que es pot considerar una final avançada, al FC Barcelona en aquest grup C de la categoria Benjamí. Cal aclarir que aquests encontres d’aquesta fase de quarts de final, s’han disputat en quatre períodes de 10 minuts cadascun en comptes dels 12 que és habitual al campionat de lliga.

El primer període ha sigut de domini barcelonista. Ja ben aviat el meta espanyolista Darwin ha tingut que blocar en dos temps un llançament d’un jugador barcelonista. Una rematada creuada del barcelonista Raul Martínez ha sigut rebutjada en una bona intervenció de Darwin Nuéz, a còrner. La més clara ocasió ha sigut per un Barcelona que s’ha mostrat més entonat en aquests primers deu minuts, quan José Martínez ha llençat un lliure directe que ha obligat a Darwin ha realitzar una gran intervenció traient una mà prodigiosa enviant a còrner per sobre la seva porteria.

En el segon període, quan en prou feines es complia un minut de joc, Moriba Kouroumaa (a l’Espanyol es feia conèixer per Iliax), en jugada individual molt bona, fent una ruleta ha superat a Èric i ha acabat encarant Darwin després d’un retall al darrer defensor perico i ha marcat amb un bon xut.

Mentre els barcelonistes encara es trobaven assaborint el gol, als pocs segons de centrar de mig camp, l’Espanyol ha colpejat durament a la moral dels blaugranes aconseguint l’empat. Ha sigut mitjançant Aye Diop qui amb una gran acció individual amb retall al darrer defensor culer i xut creuat que ha batut al meta Ramon Vila.

Aquest gol ha animat als espanyolistes per lo ràpid que ha arribat neutralitzant l’avantatge del rival, i poc instants després (16’), una bona passada de Lucas per Ruben ha acabat amb una rematada d’aquest darrer que el meta barcelonista taponant el pal curt, s'ha tingut que emprar a fons per evitat el segon gol enviant a còrner. Un minut després, pilota mal refusada per la cobertura culer, i la bola li cau en la frontal a Ruben Quintanilla qui engalta un xut que molt bé deixa passar Aye Diop, significant l’1-2 un cop l’esfèrica supera a Ramon Vila.

En el tercer quart, canvi de porters als dos conjunts. Pol Cordero i Artur Coma ocuparen les porteries del Barcelona i Espanyol, respectivament. L’Espanyol continua manant en el marcador i en el camp. Una bona centrada de Lucas Pariente no és controlada dins l’àrea pel golejador espanyolista Oriol Mas, fent-se amb la bola el porter rival. Una falta directa executada per Ruben és rebutjada per Cordero (24). La rèplica una centrada de José Martínez que remata tot sol de cap Haitam Abaida, malament pels interessos del seu equip, fora.

L’Espanyol ha tingut el tercer gol al executar un lliure directe des de la banda dreta a càrrec de Dereck, que s’ha estavellat a la creueta de la porteria barcelonista.

Però quan més dominava i mereixia l’Espanyol sentenciar el partit, el FC Barcelona ha empatat el partit en una acció desgraciada del meta espanyolista Artur, qui al intentar rebutjar un servei de cantonada executat des de l’esquerra de l’atac culer per Kays Ruíz, s’ha acabat introduint la pilota en la seva pròpia porta.

Aquesta acció ha descentrat al propi porter i a l’equip. Tan sols uns segons després en l’intent de rebutjar amb el peu el meta perico, ha estavellat l’esfèrica en el cos de Haitam, sortint la bola refusada fora donant un greu ensurt. El Barcelona ha dominat aquests darrers minuts.

En el darrer període l’Espanyol s’ha refet i ha tornat a dominar al seu rival jugant més i millor. En una acció d’Aye Diop, el davanter centre espanyolista ha sigut travat clarament dins l’àrea. Edgar Carmona no ho ha dubtat ni un instant i ha assenyalat la pena màxima. Penal que a instàncies del mister no ha llençat el propi davanter sinó l’especialista Xavi Pérez. Aquest l’ha executat magistralment ajustat al màxim al pal dret de la porteria de Cordero, significant el 2-3 que acabaria sent definitiu. Els espanyolistes defensarien amb molta solvència aquest resultat i serien justs guanyadors de l’envit, arribant-se al xiulet final del col·legiat amb el triomf perico.

A la tarda s’enfrontarien a l’Escola de Futbol Base Calafell per certificar el primer lloc de grup que eviti l’enfrontament amb el primer de l’altre grup.

FC Barcelona: Ramon Vila, Marc Alegre, Biel Farrés, Kays Ruíz, José Martínez, Moriba Kouroumaa, i Raul Martínez.
Suplents: Joan Antoni Calvo, Aitor López, Álvaro García, Haitam Abaida i Pol Cordero (p.s.)

RCD Espanyol: 1er. quart:
Darwin; Ismael, Oscar, Dereck; Gerard; Xavi Pérez i Jordi.

2n quart: Darwin; Lucas, Oscar, Eric; Gerard; Ruben i Aye Diop.
3r quart: Artur; Lucas, Oscar, Dereck; Gerard, Ruben i Oriol.

Darrer quart: Artur; Xavi Pérez, Oscar, Eric; Gerard; Ruben, i Oscar Aye. També, Lucas, i Dereck.

Àrbitre: Edgar Carmona Martínez. Assistent: Marc Hernáiz Llorens.

Gols: 1-0: Moriba, m. 11; 1-1: Aye Diop, m. 12; 1-2: Ruben, m. 17; 2-2: Artur (pròpia porta), m. 28; 2-3: Xavi Pérez, (pen.) m. 33.

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada de la lligueta de Quarts de Final del Campionat de Catalunya en categoría benjamí, que s’està disputant al Mpal. Torrent de Llops a Martorell. Encontre retransmés en directe per Esports 3 de Televisió de Catalunya. En les files blaugranes, Iliax, o com ara es coneix, Moriba Kouroumaa, i Joan Antoni Calvo de la Torre, dos ex jugadors del futbol base que van preferir canviar sentiment per talonari.