dimecres, 13 de juny del 2012

EL JUVENIL "B" DERROTA AL GAVÀ ALS PENALS
I TAMBÉ JUGARÀ LA FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA

RCD Espanyol Juvenil “B”: 0 – CF Gavà Juv. "A": 0

El RCD Espanyol s’ha classificat aquesta passada nit per la gran final del Campionat de Catalunya en categoria Juvenil, en derrotar al CF Gavà a la tanda de penals en finalitzar el noranta reglamentaris amb el resultat inicial d’empat a zero. En la tanda des dels onze metres l’Espanyol ha errat el primer penal, però ha acabat imposant-se per 4-2. L’altre finalista serà el FC Barcelona que s’ha desfet del Girona FC a domicili al que ha guanyat per 0-1.

L’Espanyol (sisè a la classificació final de la lliga Nacional Juvenil) s’enfrontava a un Gavà, subcampió de lliga i properament equip de la Divisió d’Honor Juvenil, contra qui no havia pogut sumar cap punt en el doble enfrontament al torneig de la regularitat.

Ahir, tret d’un primer centre xut de Navarro que blocà el meta visitant Alexander, va ser el conjunt gavanenc qui va dominar en la primera meitat del primer temps i disposà de varies oportunitats: Una obertura a la dreta per Aitor que xuta elevant l’esfèrica davant August, sortint la bola a l’esquerra de la porta espanyolista, o també una ocasió en la que a Juan Tremiño li surt molt oportunament al tall Maxi junt a August evitant que pugui rematar dins l’àrea petita.

Domingo Berlanga “Domi” seria l’autor de la primera ocasió clara de gol quan en un contracop culmina la jugada amb un tret que s’estavella a la part exterior de la xarxa, a l’esquerra de la porta defensada per Alexander. La rèplica del Gavà,un remat de Sergio Navarro que rebutja molt bé en una oportuna sortida August taponant l’intent de rematada del jugador gavanenc.

Amb el pas dels minuts el joc es va igualant cada cop més i el conjunt de Fran Navarro aconsegueix aturar a un Gavà que progressivament anirà perdent gas clarament. Tan sols en el darrer quart d’hora del primer temps, una centrada rematada de cap per Sergio Navarro que atura llançant-se a la seva esquerra el meta August. Aquesta i una errada del porter perico quan és objecte d’una cessió d’un company, es refia i no colpeja l’esfèrica amb el peu... sortosament la bola no anava a porta per que si nò... Fou l’únic error del porter espanyolista. Els locals tindrien una bona opció quan una pilota mal controlada per part d’un defensor en la frontal, l'acaba rematant Pau Belana que no s’ho pensa dues vegades, sortint l’esfèrica per sobre el travesser.

August es lluiria als set minuts de la represa al enviar a cònrer un enverinat tret d’Alex Masuet. La millor ocasió espanyolista tindria lloc uns minuts després amb una recuperació de Domi, paret amb Mamadou i llançament a porta del ex de la Lazio; el meta del Gavà rebutja com pot i la pilota refusada es passeja sense que hi arribi ningú del quadre espanyolista.

Entre els dotze i tretze minuts del segon temps, ambdós conjunts (Marc Navarro per part espanyolista i Alex Masuet per part visitant), ho proven amb intencionats trets aturats pels respectius porters. Amb la sortida de Javi, l’Espanyol porta molta més verticalitat en els seus atacs i aprofita que el Gavà anirà perdent força.

En els darrers vint minuts, l’Espanyol és qui jugarà millor, triangularà amb més profunditat i ho intentarà movent bé l’esfèrica; però faltarà encert en la darrera passada o en el remat decisiu. Una de les més perilloses (73’) acabarà amb una centrada molt bona de Javi a la que arriba abans el porter llançant-se als peus de Mamadou. En altre, el propi Mamadou erra la darrera passada per Javi quan podia haver-se atrevit a xutar ell mateix. En altre jugada per banda, la centrada es rematada de cap per Mamadou (84’) fora. En el darrer contracop perico Javi posa la directa marxant-se per velocitat i la seva passada colpeja en el peu de Mamadou i li queda enrere la bola no podent controlar. Encara hi hauria una darrera oportunitat (87’) en una falta llençada per Javi a la que l’esfèrica es passeja per l’àrea petita sense que arribin dos jugadors espanyolistes al remat.

D’aquesta manera, sense encert per part de les davanteres sobre les defenses, s’arriba a la fi del partit sense que Raul Calle prolongui d’afegit pràcticament gens de temps perdut. I la ruleta dels penals decidiria el finalista.

Com li va succeir al Femení en Las Rozas, o al Infantil amb la semifinal davant el Barça, les coses no podien iniciar-se pitjor pel quadre espanyolista, doncs el primer penal llençat per Belana colpeja a la base del pal dret i no entra. Sortosament, el segon penal gavanenc se’n va als núvols i la sèrie s’iguala fins que el quart penal del conjunt de José Manuel Serrano, és aturat per August. Javi classifica a l’Espanyol amb el seu llançament (4-2), i el desè penal ja no es llença.

RCD Espanyol: August, Marc Navarro, Adri, Ríos, Maxi, Pau Belana, Fortià, Mamadou Sylla, Hernán, Luis i Domi.
Substitucions: Salinas per Luis, m. 54; Javi per Domi, m. 60; Robert per Hernán, m.80. Altres suplents: Joel, Kobe (p.s), Irawan.

CF Gavà: Alexander Pacheco, Cristian Mulero, Alberto Manuel, Eric Hernández, Alex Masuet, Sergio Navarro, Aitor Monfort, Luca J. Tremiño, Eduardo Zurita, Guillem Hernández i Luca Ferrone.
Suplents: Adrià Espinosa, Julián Muñoz, Alberto Pérez, Javier Revelles, Aleix Ceballos (p.s.)

Àrbitre: Raul Calle Martínez, de la delegación de Barcelona, assistit en bandes per Sergio Manjón Villazala i Micael Erlich. Ha mostrat cartolines grogues a Aitor Monfort, m. 15 i Guillem Hernández, m. 73 per part visitant, i a Ríos, m. 50 i Marc Navarro, m. 54, per part espanyolista.

Penals: 0-0:Pau Belana, a la base del pal dret; 0-1: Alberto Manuel, gol; 1-1: Mamadou, gol; 1-1: Julián Muñoz, alt; 2-1: Salinas, gol; 2-2: Aitor Montfort, gol; 3-2: Marc Navarro, gol; 3-2: Alex Masuet, atura August; 4-2: Javi, gol.

Incidències: Encontre corresponent a les Semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil, disputada a partit únic en el camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, amb ambient bastant fresc, i fortament ventós. El segon temps es jugà amb il•luminació artificial.